Verstappen koesterde wraakactie jegens Ocon

Auteur: , 78 Reacties

De Fransman wordt aan alle kanten gedist.

Red Bull RB14 '18

Het was misschien wel dé move van 2018 in de Formule 1: achterblijver Ocon die Verstappen de baan afkegelde. De Nederlander verloor daardoor zijn briljant verkregen P1-positie. Natuurlijk, Verstappen had het zelf kunnen voorkomen, maar feit blijft dat Ocon daar helemaal niets te zoeken had. De Frans man wist donders goed dat hij zijn oude rivaal even te grazen had genomen. We willen eigenlijk verder geen woorden meer vuil maken aan de actie, maar het staartje blijkt toch wat langer te zijn dan gedacht.

Bij de laatste GP van dit seizoen op Abu Dhabi kwamen de twee elkaar weer tegen. Verstappen kende dankzij de Renault motor een nogal matige start. Zo wisten beide Force India’s de Nederlander in te halen. Nadat Verstappen een sensor had gedeactiveerd kon de Red Bull weer op volle snelheid rijden. Uiteraard duurde het niet lang voordat hij Ocon naderde. Hier kun je zien wat er gebeurde:

Esteban Ocon - Max Verstappen

Aan het Oostenrijkse Servus TV liet Verstappen het volgende weten:

Ik dacht bij mijzelf, als hij de deur dicht doet, duw ik hem van de baan. Het was een soort wraak op wat er in Brazilië is gebeurd. Ik vond het een fijn moment, het voelde goed.

Het is echter Helmut Marko die de Fransman écht dist als een Westcoast rapper uit de jaren ’90:

Misschien zal Ocon het anders zien volgend jaar, wanneer hij commentator is voor de televisie.

Om in slang te spreken: BURN! Ocon wordt door velen gezien als een irritant ventjegroot talent. Ondanks dat mindere coureurs voor volgend jaar wel een zitje hebben, kan Ocon de races vanaf de bank volgen. Tot zover AutoBlog Boulevard.78 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Helmut Marko, wat een baas!
Oog om oog, band om band.
@kapiteinknalgordel: haha, die zal onze Helm Dogg ook wel kunnen waarderen
@str8six: helm dogg😂
Ik weet het niet met Ocon.
Af en toe echt heel snel, maar is Perez ook niet echt baas.
En qua race craft heeft ie net iets teveel domme dingen laten zien dit jaar.
@harrie: als Ocon echt zo’n talent was dan had hij Perez wel het snot voor de ogen gereden (Perez is niet slecht, maar het is geen absolute topper) en hadden alle topteams wel een zitje voor hem klaarstaan….
@rollingstoned: Perez moet je niet onderschatten, die heeft 8 podiums bij elkaar gereden in mindere auto’. En 2012 Maleisië regenrace in een sauber om de leiding geknokt met Alonso.
@simon91166: Perez komt qua niveau echt niet in de buurt van een Hamilton, Alonso of Vettel.

En tja, één goede race zegt verder ook niet zoveel. Zelfs Stroll stond een keertje op het podium…
Toch vind ik dat hij er boven moet staan. Vond het er echt niet uitzien dat duwen na de wedstrijd. Papa jos trekjes ik hou er niet van.
@thomasthomas: huilie huilie
@thomasthomas: er komt een moment in jouw leven dat de adrenaline door aders giert, hartslag 180, versnelde ademhaling en je echt ontzettend boos op iemand bent. Dan wil ik jouw reactie wel eens zien. Of ben jij zo’n stuurman die ’t liefst vanaf de wal schreeuwt?
@henk_he: dan tel je tot 10 en spreek je uit dat bedrag dat op je jaarcontract genoemd wordt binnensmonds even helemaal uit. En dan ben je weer rustig.
@mashell: lekkere dooddoener weer, praat geweld nooit goed maar vond hem nog mild, vooral door zo’n bloedzuigende baguette

geld is maar relatief mashell :)
@henk_he: Het verschil is dat Max twee weken later blijkbaar nog zwaar over de pis is. Andersom had dit ook kunnen gebeuren. Dan had Max denk ik ook gezegd dat hij sneller was op dat moment en dat hij zich mocht ontlappen. Max had hem ook kunnen laten gaan en hem een paar ronden later weer kunnen inhalen. Max geeft aan dat hij zijn banden spaarde en dus niet voluit ging. Ik ben dan ook van mening dat Ocon om valide redenen Max wou inhalen. De crash die volgde vond ik niet echt de fout van 1 persoon. Max geeft hier ook aan dat hij het prima vind om Ocon er af te kegelen. Dat was Ocon’s intentie helemaal niet 2 weken geleden. Ook al denk je ‘Ik kegel hem er liever af’, dan vind ik het erg dom om dat publiekelijk te roepen.
@henk_he: zeker, maar een uur na het incident (na de race) mag je al wel enigszins normaal doen…
@thomasthomas: Doe jij de historie van jouw vader anders ook even uit de doeken, dan kunnen we jou ook op zijn historie afrekenen.
@thomasthomas: precies dat. Eens!
Het was die grijns op zijn gezicht die de reactie van max getriggered heeft, in zo een situatie debk ik dat de meeste minstens gelijkaardig gereageerd zouden hebben. Het liefste van al zou ik zijn tanden eruit willen slaan. (Het willen doen, en effectief doen zijn 2 andere dingen)
@acizane80: inderdaad, en zoals Christian Horner al aangaf, Max heeft zich nog aardig ingehouden…
Dit is 100% wat de F1 nodig heeft.
Er waren wat verhalen in AbuD: paar laatste races… en die jongens lieten weinig zien.
Er was een gevecht voor de 3e plaats in het kampioenschap.. dat niemand wilde. Dus het werd ook geen gevecht.
En dan was er nog Ves en Ocon; 2 rijders die elkaar eigenlijk niet tegen zouden moeten komen. Maar toch gebeurde het.
Het werd een 100% echte tik. En dat mag niet, daarom was het leuk. Het was op het enige puntje op het circuit waar het kon. Hij deed het. Elke kijker zag het en vond het goed. 12 fans van Ocon sprongen op en begonnen “straf” te roepen; maar zagen verder ook wel in dat dat er niet in zat.
Het is nog een beetje een kleuter he, onze Max. Ik denk dat hij er mentaal nog niet klaar voor is om kampioen te worden. Nog iets te vaak komt het stoom uit de oortjes. Hoe dom ben je om Ocon een race later van de baan te willen duwen. Je bent oneindig veel sneller dan hem met je Red Bull, je gooit alleen je eigen glazen in wanneer je je auto beschadigd bij zo’n kinderachtige schoolplein actie. Hopelijk komt de wijsheid met de jaren. Maar als we naar het gedrag van de rest van de Verstappen clan in ogenschouw nemen dan kunnen we daar niet automatisch vanuit gaan.
@riddertevoet: geeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuwwwwww oh oh wat klink jij weer verstandig je rijdt nahtuurlijk al,jaren in de formule 1ben kan bogen op jouw enorme ervaring in dit soort situaties, laat me met rust met dit soort belerende verhalen, ik wil genieten van het moment dat een echte topsporter het smoelwerk polijst van die smerig grijnzende fransman die hopelijk zijn kansen bij mercedes vergooid heeft
@justsomebody: dat is één hele grote zin.
@mrb: ja sorry , dit moest er even uit , en ik had daardoor de inspiratie
@riddertevoet: dat zie je verkeerd. Als Max het maar laat gebeuren dan weten andere rijders ook direct dat er wat te halen valt. Nu denken ze wel 2x na voor ze zo’n domme actie bij hem uithalen.
@stefje: nu weten ze dat Max gemakkelijk met woorden te provoceren is. Het is daarom juist Max die hier als de zwakkere bij naar voren komt.
Lewis Hamilton schijnt al te oefenen op de Nederlandse uitspraak van de zin “Ach, lief kleutertje toch…”. Sebastian Vettel kan al “Hey lekker ding, wil je wat van me?” vloeiend zeggen. Alleen Raikonen, die komt niet verder dan “Euhhh”.
@riddertevoet: zegt iemamd die alles te voet doet en niet eens een paard heeft… 😉
Ik vind het jammer, dit dus, niet het geduw na de vorige wedstrijd. Ocon had een lekke band.. karma, maar die lekke band had net zo goed bij Verstappen kunnen gebeuren.

Ik zou ook wraak willen hoor, maar niet op een manier die mijn eigen race riskeert.
#ontslajackplooij
@dieselkameel: En #oprottenRobKamphues
@venividivici: #jeroenpauwopdebrandstapel
@venividivici: #ookdetyfusvoorvangameren
Ik denk dat dit (psychologisch gezien) helemaal niet verkeerd hoeft uit te pakken voor Verstappen: hij heeft wederom aan de rest van het veld laten zien: met mij fuck je niet. Punt.

Iedere millimeter extra voorzichtigheid die dit (bewust of onbewust) bij zijn tegenspelers oplevert is pure winst.
geweld gebruik je als je het verbaal niet aan kunt
dit is niet stijlvol en vooral een zwaktebod, beetje jammer
@JanJansen: “laat mij er even voorbij schatje…” werkt natuurlijk niet echt tijdens het racen op de baan.
@janjansen: Onzin natuurlijk, geweld gebruik je als je dat nodig acht. Werk jij een inbreker in huis verbaal naar buiten? Denk het niet.
@evdw: Goede vergelijking zeg, een crimineel en een coureur…
Wat Jan zegt klopt gewoon in zo’n situatie. Max is een tokkie met een kort lontje en krijgt hier alleen maar support omdat het toevallig een Nederlander is.
Historisch natuurlijk verklaarbaar, de nazi’s hadden niet voor niets zoveel aanhangers, zwaktebod dat nationalisme.
@r525: met je laatste alinea verpruts je echt de rest van je verhaal. Wat een kut argument.
@2wheeler: snap dat het ook een lekker vergelijking is, echter ben ik van mening dat het grondbeginsel (mensen met zelfde geboorteland = automatisch beter) hetzelfde is
@r525: Je moet eerst eens goed lezen. Ik vergelijk helemaal niets. Ik reageer gewoon op zijn stelling: “geweld gebruik je als je het verbaal niet aan kunt”
Jan stelt hem in het algemeen en niet specifiek in deze Max-Ocon situatie.
@evdw: je hebt helemaal gelijk, excuus!
Als verstappen had gewonnen in brazilië dan was hij, met deze derder plek, ook derde geworden in t kampioenschap. Ik weet niet of dat financieel wat uit maakt maar dan had hij ook naar dat feest achteraf moeten gaan en dat vind ie niks, win win situatie toch? En willen we niet allemaal rivalen in het veld? De heft van het veld gaat opzij als vettel of hamilton er aan komt terwijl verstappen moet vechten pm naar voren te komen. Schumacher vs hill, schumacher vs hakinnen, hamilton vs rosberg hup strijden en knokkend ten onder gaan. T is niet voor niks dat ze de playstation generatie worden genoemd, zoveel mediatraining gehad dat ze niks meer durven zeggen of doen. Alonso is toch ook alleen masr grappig omdat ie zegt wat ie vind ipv dat hamilton iets zegt of plaatst op insyagram om het daarna eraf te halen omdat het slecht is voor zijn fame. Fucking balarinas
Prima, niets echt te verliezen in de laatste race. Zijn sportmentaliteit is goed ook al kan het soms misschien wat socialer, warmer, vriendelijker. Maar elke sport kent in de top dit gedrag. Of het nu Verstappen is, Senna, Prost, Ronaldo, Cruijff etc. Zolang het geen McEnroe, Suarez of zeker Fenati achtige momenten zijn kleurt het de sport wel wat extra. Ach en gaat het iets buiten het lijntje dan is er altijd nog wat correctie op de baan, marshall of scheids.
Bijvoorbeeld Ayrton Senna of Jenson Button ooit zo’n domme opmerking horen zeggen? Natuurlijk niet, dat hadden ze niet nodig.
@JanJansen: een domme opmerking zeg je niet die maak je
@justsomebody: bam! ;-) Overigens is de typering dom ontsproten aan het brein en de levensopvatting over ‘domheid’ van de zender. Niet algemeen geldend in deze.

Ooit grote denkers van deze wereld zoals Nelson Mandela, Gandhi etc dit soort opmerkingen horen maken. Maar voel je vrij voor eigen opvatting en mening.
@JanJansen: Grappig, als er een heethoofd op de paddock rondliep dan was het Senna wel…
@rollingstoned: Snap je… En Schumacher kon er ook wat van!
@rollingstoned: Zeker! Senna hield wel van politieke steekspelletjes. Maar hij hield het altijd stijlvol. Max heeft helaas het tokkie-gen van zijn vader gekregen.
@janjansen: Jij houdt het wel stijlvol? ‘de tokkieogen van z’n vader’…. Man Man Man…
@reactief: tokkie ogen? Nee dat niet
@JanJansen: Ga gerust nog even verder met het maken van domme opmerkingen. Het is best vermakelijk. 😁
@rollingstoned: trollen is ook leuk, dat zal je mij niet zien ontkennen.
@JanJansen: je haat zit wel diep hè, tijd om hulp te zoeken volgens mij, ik zie hetzelfde tokkiegedrag bij jou zelf terugkomen
@janjansen: In 1989 ontspoorde de rivaliteit waarbij er in de laatste race van het jaar een crash volgde. Alain Prost stuurde aan op een botsing in de chicane in Japan. Senna kon met hulp van de marshals zijn weg vervolgen en dacht de titel binnen te hebben. Hij werd echter gediskwalificeerd.

Een jaar later won de Braziliaan wel de titel. Prost was inmiddels verhuist naar Ferrari. Wederom werd de titelstrijd beslist door een crash in Japan. Senna wachtte zijn kans af en ramde Prost direct in de eerste bocht van de baan. De titel was binnen, hoewel de Braziliaan niet trots was op de manier waarop.
Verstappen demi-god…..
Verstappen is een mooi voorbeeld dat echt talent geen zak geld nodig heeft. Hamilton is daar ook een voorbeeld van. Perez is niet slecht maar ondanks zijn geld was hij toch exit bij McLaren. En Ocon is niet slecht maar niet veel beter dan Perez. Verstappen mag best een beetje agressief zijn op de baan vooral als hij toch de race niet gaat winnen. Helpt hem een volgende race met inhalen.
Ho ho, vergeet ook Christian Horner niet! Toen Toto tijdens de teambazen-persconferentie bekendmaakte dat Ocon test- en reservecoureur bij Mercedes wordt, vroeg Christian Horner doodleuk of ze hem dan meteen even de betekenis van blauwe vlaggen kunnen leren.
@Edge: zijn we niet vergeten. Was zelfs een artikel over.
Een “totaal over de pot gerukte” reactie die je van dit rot Hollands ettertje kan verwachten. Omdat Ocon een domme actie doet gaat hij die effe “terugpakken”. Een reactie dat je van een nog altijd infantiele Verstappen kan verwachten. Een normale mens die er een nachtje over slaapt laat dit dan rusten of vraagt de FIA om actie te ondernemen. Verstappen kan rijden, maar dommer dan wat een ezel uitschijt.
@slakkie: Misschien had je ook even kunnen Yoga-en voor je deze reactie typte.
@slakkie: Ik vind de wijze waarop hij doorgaans zn race en banden managet aardig slim, dom kan ik hem dus niet noemen.

Daarnaast… ik en met mij vele anderen zaten vast op het puntje van de stoel toen Max achter Esteban zat. Da’s toch mooi man, beetje vuurwerk!
@slakkie: Max dom? Vandaar dat Ricciardo hem “the whizzkid” noemt, en niet vanwege zijn know-how en technisch inzicht.
Maximus rules, Ocon is daarbij een inferieure niks zeggend stofdeeltje in vergelijk. God kun je toch ook niet vergelijken met Mohammed!
waarom schrijven jullie “dank zij Renault had hij een matige start”, mischien lag het wel aan de coureur. Wij zullen eens zien hoeveel matige starts hij volgend jaar zal hebben met de Honda moter en of hij meer podia zal veroveren dan met de Renault moter. Jullie papegaaien ook maar na wat de familie Verstappen zegt.
@edhageman: op de onboard cam van Max was gewoon duidelijk te zien dat de motor ineens inhield, maar goed. Jij weet het vast beter. 🙄
@edhageman: *motor
@edhageman: inderdaad, ik lees nergens dat hij mede dankzij de Renaultmotor de laatste tijd zo goed presteert.
Ik hoop dat ocon bij mercedes terecht komt, wat is er nou mooier om te kijken dan twee echte rivalen die om de punten strijden. Gebeurt veelste weinig in de moderne f1.
Tita Totovenaar kon er niet om lachten.
ik woon in Zuid Spanje, als ik een wat kritische reactie schreef over Alonso, (want zo bijzonder is die centenbijter nou ook weer niet) dan kreeg je al die Alonsistas over je heen. Maar hier is het niet veel beter. Van Max moet je afblijven.
Ik schat Daniël een stuk hoger in dan Perez. Als ik dan zie wat Max met Daniël doet en Ocon met Perez, is het voor mij duidelijk.
Ik begrijp niet waarom iedereen het over contact heeft. Ocon stuurt weg waardoor het lijkt of er een tik is maar dat is helemaal niet. Ik zit nog op de onboard van Ocon te wachten want ik verwacht zelfs dat er nog een vinger tussen kon. En je ziet ook totaal geen sporen op de band van beide. Gewoon een hoop geschreeuw omdat commentatoren iets roepen van “there was contact”
In de vorige race is het volgens mij toch echt Max die tegen Ocon aan reed en niet andersom. Ok, Ocon had daar wellicht niet moeten zijn, maar Max had gewoon om hem geen kunnen sturen en hem (later) voorbij gaan. Zelfs als Max hem (Ocon) niet had ingehaald, had Max toch gewonnen; Ocon lag immers dan nog een ronde achter.

Dat Max uit was op wraak, vind ik bijzonder onsportief en onprofessioneel. En het zou goed zijn als hij daar alsnog voor wordt gestrafd.
@henkp1: weer die discussie? Max heeft geen enkel moment gedacht dat Ocon daar nog zou zitten en nam dus gewoon de racelijn. Het is niet voor niets dat dit zo uitzonderlijk veel onder een vergrootglas is gelegd. Simpelweg omdat je een grote persoonlijkheids stoornis hebt als je de raceleader op welke manier dan ook in de weg zit. Het blijkt zelfs voor zoveel mensen onbegrijpelijk dat er zelfs gesproken werd over opzet.
Die helmut is een irritant mannetje. Als je als teambaas zoveel energie steekt in het kinderachtig pesten van concurrerende coureurs ben je in mijn ogen gewoon zielig. Wacht die nieuwe motor maar af kerel, 2019 kan een heel lang jaar worden. En ja Max heeft ook heel wat domme acties uitgehaald.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).