Video: Audi Exclusive maakt Audi wél onderscheidend

Auteur: , 114 Reacties

Audi is nou niet het eerste merk dat in ons opkomt als we aan een onderscheidende modellenreeks denken. Audi Exclusive legt ons dan ook graag uit hoe je een Audi toch uniek maakt.

Audi Exclusive

En dat doen ze in een gelikte video die start met: “It all begins with uniqueness”. Niet echt een zin die bij het merk past. Wel prima praatvoer voor de zogenaamde VAG-haters onder ons.

De video laat zien hoe exclusief een Audi kan worden met een paar dure lappen koeienleer en een setje exclusieve boomstammen. Eerlijk is eerlijk, dit ziet er bijna Rolls-Royce waardig uit. Wanneer je veel centjes meeneemt naar de Audi dealer, kan je rekenen op een werkelijk prachtig en uniek (!) interieur. Indien je wilt opvallen kan je voor het buitenkantje ook dat schitterende (*kuch*) geel bestellen.

Ook al is een A3 in de achteruitkijkspiegel moeilijk te onderscheiden van een A8, over afwerking en materiaalgebruik hebben we eigenlijk nooit te klagen bij Audi. In Exclusive-trim wordt het alleen maar beter. Misschien is dat ook wel wat Audi-rijders willen; zich wanen in luxe en tegelijkertijd als een grijze muis door het leven gaan. Enig nadeel is dat als je auto gestolen wordt, het signalement “grijze Audi” kleine kans geeft op het terugvinden ervan.114 reacties

Audi Exclusive, mmm de onderzijde van je auto is nu ook grijs?
Uniek ? Je kan ook gewoon iets anders kopen als een Audi, is goedkoper en nog beter ook.
@norge:
Blijven dromen menneke…
@JvT: jij ook lekker blijven dromen menneke, Audi staat ruim niet op nr 1!
@rufctr01: Bij mij en vele anderen anders wel!
@audifreak: wat je zojuist stelt is nu een prachtig voorbeeld van reageren zonder gehinderd te worden door enige kennis van…..
@cocksdriveaudi: Nee hoor, de grote en immer toenemende aantallen op de weg bewijzen mijn gelijk!
@cocksdriveaudi: … sprak de Pot tegen de Ketel.
@audifreak: inderdaad :-)
@rufctr01:
Oké, wat is er dan beter dan Audi, en ook nog goedkoper?
@JvT:
Eigenlijk alles waar je minder voor betaald, anders is het ook beter maar duurder….
@jrk68:
Ik volg niet helemaal denk ik. Dus alles wat goedkoper is dan Audi is beter. Da’s bijzonder. Ik heb nog geen merkenvan je gehoord. Of wilde je soms net als Norge zeggen dat Hyundai vergelijkbaar is met Audi (of BMW of Mercedes of Lexus of Land Rover) qua kwaliteit, afwerking, rij-eigenschapppen enz.?
@JvT:
Geeft niks hoor, wijsheid komt met de jaren….
@jrk68:
Ontwijkend gedrag blijkbaar ook…
@jrk68: Ik denk dat je de term ‘eigenwijsheid’ bedoelt…
@autobart:
Moet jij geen taalfoutjes opsporen knul….
-edit: nutteloze bijdrage-
@JvT:
Da’s dus wel waar, bij VAG is de pikorde qua onderdelen tegenwoordig als volgt :
1 Audi
2 Skoda ja Skoda !
3 Volkswagen
4 Seat.

Ergo, voor veul minder geld (maak ff een opmerking over het foutief spellen van veul) koop je binnen de VAG groep de betere auto : Skoda.

En ik weet zeker dat @jrk68 dat bedoelT !
@desjonnies:
Daar kan ik ’t toch niet helemaal mee eens zijn. Wel is Skoda goedkoper dan VW, en kwalitatief niet verschillend. Mensen die nu nog een VW kopen waarvan er een vergelijkbare Skoda is snap ik ook niet. Audi aan de andere kant is echt een paar stapjes beter dan VW en Skoda (om maar niet te praten over het plastieken interieur van een Seat). Ik heb gereden in meerdere van dit soort auto’s, en dan worden de verschillen snel duidelijk. Misschien zijn Audi’s onevenredig duur, maarja, dat is natuurlijk de verkooptruc. Of zijn we nu met z’n allen opeens tegen het feit dat bedrijven geld willen verdienen?
@JvT: audi is goed maar overdrijven is ook een vak, alles is goedkoper dan audi.
@norge: In welk opzicht is iets anders beter? Een friteuse van 100 euro zal inderdaad beter kunnen frituren.
@norge: ik had verwacht dat jij na vele jaren op het interweb wel de nederlandse taal beheerst. Als = dan. En even voordat mensen gaan zriken, het was een grapje :)
@koenh: Jei nie begreip?
@norge: wat rijd je zelf eigenlijk..?
@2800cc: een step
@norge: ik had graag gezien dat je serieus had geantwoord, dan weet ik namelijk in welk perspectief ik je gebash moet zien..
@2800cc: Off topic kerel , dit gaat over VAG en niet over mijn auto’s , voor meer informatie over mijn auto’s en dat soort dingen….Klik op de blauwe bergen van norge (sorry AB)
@norge: is gewoon ontopic, ik reageer op je gebash..
Maar het zal wel niets wezen, anders had je het wel gewoon kunnen zeggen.. Bovendien zijn auto’s in Noorwegen vele malen duurder dan hier in NL.. Het zal wel een klein 4pittertje wezen..
@2800cc: want audi heb geen kleine 4 pitters???
@fiestafeest: heb je gelijk in, maar ik doelde meer op het belastingstelsel in Noorwegen.. dat kijkt naar cilinder inhoud..
@2800cc: oke dat wist ik niet maare laat je niet gek maken door al die fan boy’s en hater joh. want iedereen weet toch dat er maar een ECHT merk is …Ford (lol)
@2800cc: Een vierpitter inderdaad maar heb er wel drie van ,Volvo 240 met 140 pk benzine ,Hyundai i30 cw met 140 pk diesel en een VW Caddy met 115 pk diesel..Bij elkaar wel 12 cilinders als ik goed tel.
@norge: ok, dan weet ik inderdaad genoeg.
Wel geinig trouwens dat je dan wel weer een VW Caddy hebt, inplaats van bijvoorbeeld een Berlingo of Doblo.. XD
@2800cc: Hyundai
@2800cc: dacht dat hij een Hyundai “rijdt”.
@norge: Even een bericht aan alle bezoekers die hun zeuren over VAG. Stront irritant! Allemaal afgunst. Jullie hebben vast ooit een VAG product gehad met meer dan 300 000km met de titel op marktplaats: ‘als nieuw’. Nee die is niet nieuw.. Donder op met negatief doen en veel rijplezier met jullie Fiat Panda’s of Citroën c1’s.
@maxx1:
Nope, allemaal ooit nieuw gekocht met m’n eigen verdiende eurootjes, niet gehuurd dus zoals gebruikelijk met dat spul. Ik heb ervan geleerd (met veel schade en schande wijs geworden) en mij zien ze daar nooit meer….
Niks afgunst dus, hooguit welgemeend consumenten advies….
@jrk68: Wij hebben in de familie nog nooit een ander product gereden dan van VAG (Duits). Jaa een keer een Range Rover. Op de sloop geëindigd. Jullie meningen slaan kant nog wal. Nooit echte problemen. Vaak hebben we nog 2dehands VAG auto’s ook. Golfjes tot transporter tot aan Phaeton (beste auto die er is), S8 tot A4. Geen problemen. Overigens de service bij een Phaeton is dramatisch.
@maxx1: zo is het hier ook met Citroen, nog nooit echte problemen gehad. 1 garantieding met de Saxo en 1 garantiegeval met de berlingo. Verder echt nog nooit iets. Mn pa rijdt al 30jr citroen en bij hem zijn dr helemaal nog nooit problemen geweest… dus iedereen die zeikt over “Franse troep”… zo een prul is het niet.
@saxoke: Heb zelf ook een Berlingo gehad, prima ding.
@norge: in principe wel. K heb een huidig model 1.6hdi92pk (gechipst naar 112pk/278Nm).
Geen dynamische wagen en echt mooi issie ook ni (hoewel in zijn klasse in mijn oogjes wel de mooiste), rijdt gewoon goed, zeer zeker voor zijn geld, en hij is echt wel gemakkelijk met 2 kids van 1,5 en 4jr.
K zou wel willen dat ze snel wat groter worden, dan kan dr een gewone stationwagen aan huis komen.
@saxoke:

-gechipst naar 112pk/278Nm).-

Doet Croky tegenwoordig ook al aan chip(s)-tuning ?
@bayernmunchen: jip… zo werd zout een beetje peper.
@saxoke: Een waanzinnig goede auto voor een gezin met kleine kinderen , met je volgende auto zul je vaak nog terug denken aan deze Berlingo
@saxoke: tja de kwaliteit van citroen is dan ook aanmerkelijk beter dan de kwaliteit van Audi, 2 jaar tot tevredenheid een C4 gehad en sindsdien een zwak voor citroen
@saxoke:

En zo stortte de droom van menig mede-blogger in elkaar
Je wordt vriendelijk bedankt!
Maandag zitten er minstens vijftig man bij de psychiater !
@desjonnies: dat was helemaal niet de bedoeling. Maar ik snap je bericht dan ook niet helemaal….
@maxx1: Ik hoef niet een vw te rijden om tezien dat het niks is. Ben automonteur namelijk.

Maar ik vraag me af, heeft Renault veel verdient door andere zaken. Onderdelen of zo. Want in een eerder bericht stond dat Renault zoveel miljoen winst had gemaakt. Of zijn deze cijfers nog van vorig jaar?
@arjontje: Oeps dat laatste deel moest ergens anders staan. Tijd om mijn bed op te zoeken.
@arjontje: Een vriend van mij is ook monteur. Die denkt dat je een achterlicht van een fiets open kan maken met een mes. Of te wel het argument monteur gebruiken is een drogreden
@maxx1: Ik ben monteur, niet iemand die de titel beunhaas nog niet eens mag dragen.

Ik zeg niet dat een ander merk geen problemen heeft. Maar bij vag gaat er toch iets niet goed.

Ik vind het niet erg zo als ik al eerder zij, het geeft mij brood op de plank.
@maxx1: Hier ook (vier keer zelfs) maar als we toch off topic gaan (sorry AB) ,mijn Caddy moet nu voor de achste keer naar de werkplaats in drie jaar om gerepareerd te worden .Vastlopende achterrem deze keer.
@norge: het is ook geen ralley auto, maar zo gebruik jij hem wel zoals ik vaak lees ;)
@norge: flikker dat hok toch gewoon van een fjord af, oh ja wel je gereedschap er uithalen he maat! Any goed weekeinde kerel
@cocksdriveaudi: Thanx, ben mijn pech maar aan het verdrinken. Skål
@norge: Soms wil het nog wel is aan degene liggen die het onderhoud doet aan de auto… overweeg anders een andere garage zou ik zeggen.
@ot92: ik ben van garage veranderd en ik moet zeggen, toen kwam ik er achter wat service betekent. Nog nooit was ik zo blij met een garage. Mn “nieuwe” dealer doet tenminste moeite voor zn klanten. De vorige voerde t onderhoud amper uit zoals het moest, en bij een garantie geval werd ik bij de garage waar k m kocht niet geholpen. De andere garage hielp me meteen!
@maxx1: evenals @jrk68 hier meer dan voldoende ervaring met …. Mijn (huur) auto geschiedenis is hier al meer dan voldoende besproken maar voor mij never ever meer een ….
Volgens mij is het niet echt zo dat de a4, a6 en a8 zoveel op elkaar lijken, maar dat ze allemaal veel verschillende elementen hebben maar moeilijk te plaatsen zijn bij welk model die nou horen. Ben zeker geen fanboy ofzo, maar dat idee heb ik.
@lexlfa: Het voorbeeld van de A3 en de A8 is mij ook eens overkomen en ik kan meestal alles wel uit elkaar houden.

Bovendien snap ik niet dat Audifans altijd zo leunen op die afwerking en materiaalgebruik. Een auto koop je om te rijden. Dat moet ie in de eerste plaats goed doen. Hoe strak de naadjes zijn, is een bijzaak in mijn ogen.
@berlinetta: ” Een auto koop je om te rijden. ” Dan is het uiterlijk ervan dus ook bijzaak. ;)
@berlinetta: Mooi he, de afwerking in het interieur en die schitterende naadjes, absoluut vakwerk alleen eh Peugeot levert de interieurs van Audi
@berlinetta: welke afwering, hun interieur komt bij PSA vandaan.
@rufctr01: afwerking
@rufctr01: Ik wachtte er al op. Faurecia, niet PSA, is het bedrijf dat hun producten (oa. interieurdelen levert aan, hou je vast: Volkswagen group, PSA, Renault-Nissan, Ford, General Motors, BMW, Daimler, Fiat/Chrysler, Toyota en Hyundai-Kia… Vertel dus wel even het hele verhaal, niet de helft en dan nog onjuist…
@gerard1710: fijn dat ik dan een zowel authentiek Mercedes als authentiek saab interieur tot mijn beschikking heb ipv de zooi van een bepaald merk dat keihard roept dat het priemijum is.
@cocksdriveaudi: Gm en Daimler Fredje, niet ad rem proberen te zijn zonder kennis van zaken…
@rufctr01: Onzin
@berlinetta: er worden geen slechte auto’s gemaakt, ook Audi steekt niet boven de Frans of Italiaanse auto’s uit. Ik ken mensen die ook zeer, zeer veel ellende met hun duurbetaalde Audi hebben gehad.
Zelf iemand die met een A7 3.0 Tdi, toen 6 mnd oud, waarvan de hele motor aan stront is gelopen. Volgens Pon kon het niet, is een rechtszaak geworden en Pon heeft het verloren.
@rufctr01: Want 1 motor is ook exact hetzelfde als die honderdduizenden anderen… Niet dus, elk product kan een fabrieksfout bevatten.
@rufctr01: In de afgelopen 15(50 000km/j) jaar bij Audi is er één keer een turbo opgeblazen in een A4 1.9TDI. Onder andere een A4 Avant 1.9TDI & 2.0TDI(B5,B6,B7,B8), A5 Sportback 2.0TDI(huidig) en een A6 C5 Sedan 1.9TDI gereden tot 180 000km. De berichten die de Audi haters hier zetten kan ik niet plaatsen…
@berlinetta: helemaal mee eens. Mensen koppelen tegenwoordig ‘afwerking’ zelfs aan ‘betrouwbaarheid’… Bullshit! Die Audi naadjes zijn mooi recht, prima afgewerkt. Maar na een jaar of 3 valt wel alles uit elkaar! Serieus, zo’n Audi interieur van een jaar of 4 oud is om te huilen… Maarja, dan is hij al verkocht hè…
@Svenska_Aeroplan_AB: klopt, dan begint alles te bladeren, dan laat er zo’n laagje los.
VAG-haters binnen 3… 2 … 1…
@michelinman: we waren er al
@michelinman: Te laat.. Je onderschat dat zootje!
@michelinman: Waar is de tijd dat iedereen reageert door eerst na te denken, en niet meteen als er een merk langs komt wat ze niet aanstaat begint te zeiken over totaal nutteloze dingen. Als je niks te melden hebt meldt dan ook niks. Of is dat altijd al zo geweest?? In ieder geval, ik heb verder ook niks te melden dus zal mij verder gedeisd houden..
Een beetje à al Mercedes-Benz Designo dus. Maar dan Audi. Dus beter natuurlijk.
@JvT:
En BMW Individual natuurlijk…
@JvT: Yep Peugeot maakt nu nog mooiere interieurs voor Audi
@JvT: keep on dreaming!
@rufctr01:
Licht toe..
@JvT: audi is niet beter, gewoon een luxe VW met DSG, 6bak en TSI problemen.
Jij zegt dat Audi beter is, keep on dreaming.
@rufctr01: Heb 11 jaar audi gereden (2001-2012), 0 problemen gehad. Alles werkte prima. Heb voor2 maanden(!) mercedes gereden maar van de ellende toch maar overgestapt naar bmw. Moet zeggen dat ik de audi motoren veel fijner vind lopen als die van BMW of Mercedes. Hoor van weinig mensen klachten over Audi. Misschien dat je zelf eens een keertje een maand in een moderne audi moet rijden, dan neem je alles wat je gezegd hebt terug.
Tja, interieurs doen ze bij Audi gewoon stukken beter dan bij Mercedes en BMW.
Geef mij maar Designo van Mercedes-Benz.
Welja mensen, een kale Audi eerst vol met opties douwen en vervolgens nog meer meuk aanbieden. En dan nog gekken die daarin trappen ook
“koeienleer” als ze met koeienleer beginnen zal het niet veel worden. Voor luxe doeleinden word er uiteindelijk altijd stierenleer gebruikt.
@Hupke: dat was toch omdat in koeienleer soms sporen van opgerekte huid wegens zwangerschap zijn te vinden?
@woot:

Jep koeien kunnen striemsporen hebben net als menselijke gleufdieren. En om de een of andere reden vind men zoiets niet deftig genoeg in een premium luxe gedoe.
@Hupke: autoblog schrijft koeieleer maar het kan net zo goed stieren leer zijn, dat is niet uit te maken uit het video.
Mooie auto’s die audi’s maar ben stuk gegaan op de kaalheid van een basis auto,

Eerst denk je mooie prijs en vervolgens toen ik de auto op ongeveer zelfde uitrusting had als mij Lexus GS betaalde ik ineens een flink bak meer dan de Lexus. Bij de Lexus werd ik toch heel wat minder behandeld als een nummertje en echt als klant en dat maakte de keuze des te makkelijker…
Persoonlijk vind ik het juist super geslaagd dat alle Audi’s familie trekjes hebben.. en qua lijnenspel zien ze er gewoon super gelikt uit.
En als ik zo het huidige straatbeeld bekijk zijn veel mensen het met me eens.. dus!
Overigens ben ik zelf een BMW man, voordat jullie mij van Fanboy-ism gaan betichten..
@2800cc: ook heel veel mensen moeten gedwongen een Vag leasen en vinden het niks.
een Honda NSX van Senna is exclusief ..
ding heb je voor 50 rooitjes cash ..

Audi / BMW / MB zijn dat nooit ..
blijven gewoon huur / afbetalings /lease bakken voor luitjes die nooit van hun levensdagen 50 rooitjes cash kunnen stukslaan op iets wat wel exclusief is ..
@lincoln: omdat jij het niet kan, wil dat niet zeggen dat anderen dat niet kunnen….
@2800cc:

hoi simpele ..

kopers shoppen niet in dat soort striptenten ..
@lincoln: vind je het niet vermoeiend, om altijd maar zo geforceerd grappig te zijn?
@2800cc:

grap ?? voel eens aan je eitje ..
Ik vind een mooie S8 zeker wel exclusief. Maar nieuw zou ik die overpriced meuk nooit kopen. 2e hands een vinden die ook nog bij je smaak past is ietsje lastiger. Maar geeft wel meer voldoening.
@azenomei:

je kan zelf toch ook zo,n “audi-exclusive” badge plakken ..

of mogen alleen de Poolse arbeiders bij VAG dat doen ..
@azenomei: knap dat jij dat weet terwijl je dat nog ‘nooit’ heb gedaan en ‘nooit’ zal doen.
prutser.
@kaasboerin: Het is eerder knap hoe jij dingen voor jezelf bepaald die nergens op waarheid zijn gebaseerd. Keep on trollin en afbetalen voor je vw polo. Matafakaaaa XD
@azenomei: hij rijdt BMW…
@Emile_Benz: Ik rijd Opel, VW, Fiat en Audi. Who give a shit?
Audi exclusief ??? gaan ze weer 2takt rijden en de namen Auto Union NSU DKW Horch weer nieuw leven inblazen ???
Audi r8 2takt mmm horny
Al draagt een aap een gouden ring (of 4), het blijft wen lelijk ding…
Dat filmpje is net zo spannend als Audi. Ik krijg sterk de neiging om mijn bed op te zoeken. *Gaap*
@norge he welk bouwjaar caddy rij jij dan? en heb je een diesel of benzine, want een 115pk sterke tdi bestaat namelijk niet in een caddy.
@jeanclaude: Sorry, even in de papieren gekeken maar hij heeft maar 105 peeka. Het is een Caddy maxi Fourmotion uit 2010.
Och jongens,laten we eerlijk zijn, ’t is toch fantastisch hoe de marketing machine van VAG werkt ?
En de meesten geloven het nog ook !
Ja en McDonalds is haute cuisine
ik beschouw mij zelf niet als vag hater vind de meeste modellen wel mooi maar afgaande op eigen ervaringen , mensen uit mijn omgeving, ervaringen van verschillende auto monteurs en talloze internetfora blijkt toch dat verschillende producten bovengemiddeld vaker of sneller stukgaan. Als ik bv 60 k stuksla op een A6 waar je vervolgens moeiteloos 40 k aan opties inhangt en dat ding loopt bij 65000 km in de soep en vervolgens word je door dealer en importeur met een hele dikke kluit naar de maan gestuurd, dan zou ik toch helemaal gek worden. Als je als fabrikant premium auto’s wil aanbieden voor een PREMIUM prijs dan moet de kwaliteit en zeker de service goed zijn en daar gaat het helaas nog wel eens fout
Maar Audi komt nu met iets wat bij de meeste merken al jaren kan? Het interieur naar eigen smaak aanpassen? Vandaar dat ze altijd zo saai zijn geweest omdat er dus simpelweg geen keus was…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).