Video: de garage van Tim Allen staat vol Amerikaans lekkers

Auteur: , 40 Reacties

Als celeb uit Detroit kan dit ook niet anders.

Zo'n garage wil ik ook wel!

Ooit was Detroit het kloppende autohart van Amerika. Ford, Chrysler en GM rolden hun wagens van de lopende band als warme broodjes, maar in de afgelopen jaren ging het goed mis. Ford weet zich nog redelijk staande te houden, maar voor Chrysler en GM was de wanhoop nabij. Het faillisement van de stad mag echter geen roet in het eten gooien. De liefde voor auto’s zit bij de inwoners ingebakken, zoals acteur Tim Allen ons graag laat zien.

In zijn garage (in Los Angeles, dat dan weer wel) vinden we een prachtige collectie muscle cars, uiteraard met een hoop zeldzame exemplaren. We zien een 1956 Shelby Cobra S/C, een 1950 Cadillac 60 Series SWB rat rod, een custom 1996 Chevrolet Impala en een 1962 Chevrolet 409 Bel Air “bubble top”. Ook de (iconische) buitenlanders zoals de nodige BMW’s, Porsche’s (o.a. 2004 Porsche Carrera GT) en Volkswagens (1971 Volkswagen Karmann Ghia en Kever) zijn aanwezig. Natuurlijk mag de 1933 Ford roadster die op de set van Home Improvement werd gebouwd niet ontbreken.

En Allens 1986 Ford RS200, een Groep B rallywagen met Cosworth turboblok en vierwielaandrijving? Die mag blijkbaar niet de weg op. (Vindt je het gek?) Jammer, want we hadden graag willen weten hoe hij hiermee wisky naar Pasadena zou smokkelen in plaats van met de rat rod. (Via Rod Authority, mirror)40 reacties

Het blijft me altijd verbazen hoe schoon de vloeren van die garages zijn.
@ruudw: Zal wel voor het filmpje opgeblinkt zijn…
@xilver: Als het een garage was met Franse hokken (no offence, rij zelf Peugeot) zou onder elke carterpan een plasje olie liggen.
@FlighTom: onder bijna elke franse ;-)
Mn berlingo van 4jr oud lekt (nog) ni… (hopelijk blijft t zo ook)
Mn sax lekt langs de carterpandichting. Af en toe wat aandraaie en dan is ie weer dicht. ;-)
K zou de dichting drvan es moeten vervangen.
@saxoke: zou ook wel schandalig zijn als die na 4 jaar al olie drupte!
@nasty: idd. Zoals ie dr nu bijstaat geloof k ook ni dat ie da gaat doen. Prima wagentje :-)
Maar k antwoordde gewoon op FlighTom zn bericht. Hij beweerde dat onder elke Franse auto een opvangbakje moest staan. Hij zou es onder een Engelse moeten kijken.
leuke blue collar collectie ..
zonder kinderachtige Ferrari en AMG troep ..
@lincoln: Troep? Hmmm….
@lincoln: een mustang is dan niet kinderachtig? (Zelfde principe als amg, grote v8, rokende banden)
Een echte liefhebbers garage.
@norge:
Yep, geen “kijk mij eens interessant zijn, posers” verzameling om indruk te maken op de pubers. Ik kan dit zeker waarderen.
@jrk68:
Dus jij denkt echt dat mensen alleen een Ferrari e.d. kopen om indruk te maken op andere mensen? Ik me gewoon niet aan de indruk onttrekken dat je zo’n knorrige oude zeikerd bent die altijd wel een mening heeft over wat anderen hebben, en wat je je zelf niet kan betalen. Lekker ‘boeh-roepen’ langs de zijlijn. En ondertussen die mensen in een fan-tas-ti-sche Ferrari 458 maar genieten van een geweldige stukje engineering-vakmanschap. Die liggen niet wakker van jouw *kuch* goed onderbouwde mening(en)…
@JvT:
na een paar jaar in monaco kan ik me niet aan de indruk ontrekken dat de meeste mensen die een ferrari kopen, hem kopen om indruk te maken op anderen. Monaco staat helemaal vol van “supercars” maar in het achterland van de cote d’azur, daar waar de leuke bergweggetjes liggen, zie je ze nooit.
@super:
Dat mag dan zo zijn. Monaco is echter niet de enige plaats op de wereld waar er Ferrari’s rondrijden…
@JvT:
nee, maar als je een hoop ferrari eigenaren bij elkaar wilt zien en een indruk wilt vormen van het slag mensen moet je wel hier zijn. Het probleem met ferraris is gewoon dat je er niet zoveel aan hebt op de openbare weg, je kunt vrijwel nergens het volle potentieel van zo’n wagen benutten en als dat wel kon hebben maar weinig mensen de benodigde stuurmanskunsten om zo’n ding te beheersen. Wat er over blijft is een beetje pronken, revven in een tunnel, hard wegtrekken bij tolpoortjes, dat soort werk.
Supergarage is het!
Vandaag toevallig in een AC Cobra gereden! Leuk apparaat, rijd beter dan ik dacht, stabieler dan bijv. een Donkervoort….
@Svenska_Aeroplan_AB: ik mis de smiley of is een donkervoort echt een dweil t.o.v. een cobra, klinkt\leest als onzin.

o.t. een cobra uit 1956 is echt heel bijzonder!
@stirling: daarom zeg ik ‘beter dan verwacht’… Had ik echt niet gedacht maar is stabieler, voelt stijver en kan zijn kracht beter kwijt.
ik zou serieus geld willen besteden om een originele impala SS uit de jaren 90tig te bemachtigen. Wat een machine!
Een garage die lekker is zonder 20000 Ferrari, Lamborghinis ofzo. Veel beter. Die 409 Bel Air is toch wel lekker hoor
Nah, dan dus gewoon maar weer die Carrera GT nemen :)
Voor de volledigheid tóch een Ferrari in de hoek :) Vind zo’n Carrera GT toch saai afsteken tussen de rest. Superwagen zeker, maar toch… De rest is veel persoonlijker… Ik zou de RS200 in elk geval boven de Carrera nemen!!
@davelepeef: smaken verschillen inderdaad. Wat ik alleen niet begrijp is de ontwikkeling van de automobielindustrie (van houten stuur tot blabla etc.)…en er dan nog terugverlangd wordt naar ouwe rommel van een 2e hands markt…
@Megakix:
Noem het “gevoel”, noem het “puur”, van mijn part “passie”, maar ik heb weinig met die moderne computergestuurde obesitasmobielen….
Van mij mag een auto een rammeltje hebben, ik hoef het dashboard niet te aaien, ik hoef geen Navi, MP3 of Blauwetand, ik wil gewoon rijden en voelen wat er onder mij gebeurt .
Dat kan bijna uitsluitend nog in ouwe meuk….
@jrk68: ouwe meuk is hierbij nog niet gedefinieerd….een facelift E46 330i is bijvoorbeeld tijdloos, voldoet aan alle moderne technieken etc. Dus de grens ligt voor mij zo rond 2001…augustus…21e…om 21:00. Daarvoor is het welhaast belachelijk materiaal om je in te vertonen; dus stapel je ze op in een garage en laat je de wat stofferige, met brilleglazen beplantte wandelende gaapaapjes zich tegoed doen aan hun nostaligische gevoelens. Overigens vaak personen die ‘iets roemen’ maar er echt nog nooit in gereden hebben of in die tijd geleefd hebben.
@Megakix: Hear hear…
@Klassiekerrally: haha, was geen persoonlijke belediging ! :)
@Megakix: ;) Mooi he, dat er voor elk wat wils is? Rij dik 800 km per week in een 43 jaar oude Volvo. Als leasebak. Hoop dat ik ‘m nooit hoef om te ruilen voor bijvoorbeeld een Polo of zo…
Wat een heerlijke garage!
Amerikaans lekkers?

De zo’n verdomde kever en een carrera gt, e-type, karman ghia, heel amerikaans.

Ansich wel leuke wagens maar waarom zit dat stuk verdriet er altijd tussen?
@Hupke: waarom niet? In mijn droomgarage staan bvb ook n 2cv, een kever 1303cabriolet, jag e-type, renault sport spider… Mss worden sommigen dr ni warm van maar voor mij hebben die auto’s “iets”
@saxoke:

Sport spider staat ook in mijn droom garage. De 2cv nuja er valt iets mee te doen, al bij al was het een clever ding.

Maar een kever… zo’n onding, valt niets goed over te zeggen.
@Hupke: 2cv was mn eerste auto, daarom “moet” ie dr in.
Kever 1303 cabriolet had n nicht van mn pa, veel plezier mee gehad (dus ook jeugdsentiment)
De jag e-type: 1x in gereden, dik 10jr geleden, ben dr nog steeds gek van.
De renault kan k nix over zeggen maar de voorruitloze versie spreekt me aan.

Verder zijn dr nog wel wat leuke dingen die erin zouden mogen. Amerikaanse wagens zullen dr niet veel instaan denk ik op mn eerste gedacht. (Shelby cobra en n RAM SRT10 wss wel)
Ik herinner mij altijd de Chevy Nomad die hij had in die serie
Hij heeft ook een Nova precies :D
lijkt me aardige gast, hij weet iets van auto’s , dus is het niet alleen voor het hebben…Die Cobra wil ik ook wel!
is wel te merken dat meneer geen geld meer verdient anno 2013

ouwe waardeloze troep
@appiechappi: Soms zegt waardeloze troep wel iets meer over je smaak. Iedereen met geld kan een Lambo of Ferrari kopen maar ben je dan origineel? Niet echt. Heb je dan smaak? Niet echt. Het feit dat ie een RS200 heeft zegt iets over zijn passie voor auto’s en de geschiedenis er van.
Inderdaad (hoover met muis over plaatje). Zo’n garage zou ik ook wel willen! Zelfs zonder de inhoud: Zet maar neer, nee inpakken hoeft niet. Ik eet m hier wel op!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).