Video: zelfs Fernando Alonso wordt stil van de LaFerrari

Auteur: , 43 Reacties

Wat is een goede manier om je nieuwste hypercar, die al lang onthuld is, maar kennelijk nog lang niet af is, te legitimeren en te pluggen? Je laat je nummer 1-racecoureur er mee over het circuit boenderen.

LaFerrari-bips Fiorano

Over de LaLaLaLaFerrari is eigenlijk alles al gezegd en geschreven, maar toch vindt Ferrari het noodzakelijk om het ding een half jaar na de onthulling nog met camouflage de weg op te sturen. Niemand weet wanneer de eerste klanten hun exemplaar uitgeleverd krijgen, doch het zal waarschijnlijk na de eerste P1-klanten zijn (die naar verluidt nog deze maand aan de beurt zijn).

Dat je zelfs als F1-coureur de handen vol hebt aan een hybride hypercar met bijna 1.000 pk, blijkt uit de stilte van Alonso op de onboard beelden. Zat hij op de Nordschleife nog fris keuvelend achter het stuurwiel van een F12, hier is de blik wat geconcentreerder. VIDEO! Alonso’s teammaatje Massa stond deze dag in de pits, hij mocht de LaFerrari de box in rijden en de koelvloeistof bijvullen.

Overigens schijnt het wat te rommelen binnen Scuderia Ferrari omtrent Alonso. Na Hongarije, waar hij er niet aan te pas kwam, zijn er over en weer wat PR-technisch niet zo handige dingen gezegd. Het statement van Ferrari’s CEO de Montezemolo dat ‘geen enkele rijder belangrijker is dan het team’ sprak hierin boekdelen.

In het geruchtencircuit wordt Alonso zelfs al in verband gebracht met Red Bull, waar Mark Webber aan het eind van het seizoen vertrekt, maar om eerlijk te zijn geloof ik daar zelf geen snars van.

Klik!43 reacties

Zonder helmpie op en met z’n korte broekie toch best doorrijden in die opgevoerde Prius….
Misschien rijdt hij niet 100%, maar je ziet dat ie toch best doorrijdt. Veiligheid moet wijken voor marketing!
@gregorius: Meen je dit serieus?
@keesje1987: t ging meer over het helmpje. Racen op een circuit = helm + brandpak. Of je nou Afrojack bent of Alonso. Straks zie je Rossi ook nog op zn brommer met zn oorbelletjes trucjes uithalen op t circuit
Ik gok dat de gedachte aan Simoncelli alleen hem daar wel van weerhoudt
@gregorius: vergelijk je nou een prius met een ferrari…
@reggie-boy_rood: hybride, een hoop show, zuipt meer dan je denkt. Ik zie de overeenkomsten wel ;)
@gregorius: Ja want de la ferrari is net zoals de prius echt hybride gemaakt om hem zuinig te maken… Inderdaad precies exact hetzelfde ja…
@gregorius: Het is geen hybride, het is een KERS systeem, om tijdelijk meer vermogen te hebben.
@gregorius: Zo te horen weet jij er veel vanaf. Ik denk dat jij gelijk hebt hoor!
mooie verhoudingen binnen het team : alonso tijden en massa de olie bijvullen
@magnumsing: *Rijden
“De stilte van Alonso op de onboard beelden”.
Niet zo heel gek als je niemand hebt om tegenaan te babbelen. Bij de Nordschleife reportage zat er een reporter naast die honderduit vroeg.
Hier gaat het zo te zien om een afstellingstest.
Het zou juist vreemd zijn als hij daar in zichzelf zou gaan zitten babbelen, lijkt mij.
@n54coupe: Ja ze moeten toch wat verzinnen om Alonso weer af te zeiken. Ik verbaasde me er al over dat er niks over zijn snor of wenkbrauwen gezegd werd totdat ik AJ opende.
@berlinetta: Ja ronduit irritant…
Prima coureur hoor, daar niet van. Maar de opnames zijn al wat ouder, aan het gebrek aan gezichtsbeharing te zien.
@n54coupe:

Op 1:25 zie ik toch echt een knie in een spijkerbroek…
@bonyuri: Het is een testrit. Er zit inderdaad iemand naast, dat zie je ook kort in de shot op 1:47. Maar tijdens een testrit ga je natuurlijk niet vragen of hij’t wel zo’n leuke auto vindt. Het is geen interview…
En als je niks gevraagd wordt dan ga je zelf ook niet snel een verhaal ophangen lijkt mij. Zo van, kijk mij eens en goede coureur zijn, praten en racetesten tegelijkertijd. Het is Alonso, niet JC.
Damn wat klinkt dat ding lekker en schakelt ‘ie heerlijk!
Niet veel Hybride zo te zien, hij zal alleen maar de benzinemotor gebruiken.
@bsxc2: En hoe weet je dat zo zeker? Die electromotor zal vast aangesproken zijn tijdens dit ritje!
@baap: Precies. Het schijnt dat de electromotor wordt gebruikt om tijdens het schakelen even wat vermogen af te geven, stond een stukje over in de laatste Octane (NL versie)
Voorlopig klinkt dit het beste van alle andere supercars…
@keesje1987: Ben ik niet met je eens!! Ik persoonlijk vind een Lambo LP-670 SVvelen malen lekkerder klinken!!
@keesje1987: Misschien komt een 599 GTO toch ook wel in de buurt. Maar Ferrari’s klinken altijd goed. En Lambo’s overigens ook (afgezien van de Aventador).
Als hij al zo in de auto zit hoe word dat dan met die rijke gasten die er een kopen duurt niet lang tot er 1 in de prak staat
@yorick: In tegenstelling tot de rijke gasten is hij een Formule 1 coureur die weet echt wel wat hij doet.
gedwongenleaser
@tunefuldjmike: dat is dus precies wat yorick zegt…
@tunefuldjmike: Misschien zijn er wel een hele lading rijke gasten die ook behoorlijk kunnen autorijden.
Sterker nog, die rijke gasten hebben in ieder geval gereden in de auto’s waar wij alleen maar over lullen achter ons computertje, dus alleen al op die basis is al dat gezwets hier over rijken kinnesinne
Als Alonso er al de zenuwen van krijgt laat staan ik
Pfff prachtig
En daar gaan dadelijk van die Arabische prinsen in rijden.. Die hun rijbewijs bij een pakje boter hebben gekregen. Lekker veilig…
@schellekens006: Ach da’s toch ver van ons bedje :-)
@schellekens006: Ze kunnen hoogstens een kameel, een palmboom, een kebabkraam of een rondspokende boerka raken. Zal niet zo’n probleem zijn dus.
@berlinetta: lol @ rondspokende boerka… Nice mental picture :), leuke woordgrap!
@berlinetta: In Londen loopt anders ook aardig wat volk rond dat aangereden kan worden.
@Vincegail: Daar staan ze toch meestal in de file.
Hoop dat ricciardo snel een red bull contract krijgt. Zijn we ook meteen klaar met dat gezever over alonso naar red bull.
O.. en kimi blijft gewoon bij lotus.
@renesf: Alonso zal NOOIT naar RB gaan… Hij geniet binnen Ferrari dezelfde status als Schumacher. Wel benieuwd wie Massa gaat vervangen op termijn! Beetje off topic dit trouwens :-p
@keesje1987: Volgens mij Vergne. Ik geloof dat hij in het Ferrari-programma is opgenomen. Correct me if i’m wrong.
@keesje1987: Klopt. In 2011 zij hij al: Liever niet kampioen bij ferrari, dan wel ergens anders. Maar het is gewoon schraal dat als zijn manager een gesprek heeft met horner bij red bull samen met sainz jr, dat de hele wereld weken loopt te lullen over een overstap.
Jammer van de slechte kwaliteit(of komt dit door Autojunk), echt spannend zijn de beelden dan ook niet. Voor mij is dit gewoon een XL variant van de 458 waar je al genoeg fun mee kan hebben.
@The360box: De kwaliteit is inderdaad niet geweldig, ik had hem op YouTube opgezocht en daar was het filmpje 480p, ik neem aan dat Autoblog hem daar vandaan heeft getoverd, dus kan de kwaliteit niet verbeterd zijn.
Wat een lelijk dashboard. Vooral de bult met de instrumenten ziet er belachelijk uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).