Vier feest met deze jubileumspecial

Auteur: , 11 Reacties

Hiep, hiep: hoera!

Dodge Challenger Mopar '19

In vergelijking met de Lexus LF-A uit het vorige artikel, is de Dodge Challenger de andere kant van het automobiele spectrum. Ja, het is ook een gave achterwielaangedreven coupé. De Lexus is een waar kunstwerk, een rijdend sculptuur. De Challenger is meer een tekening van een 5-jarige.

Het knappe zit ‘m in het feit dat de Challenger erg goedkoop is. Voor minder dan 30.000 dollar heb je er eentje. Natuurlijk zijn die goedkope Challengers verre van perfect. Je moet ‘m zelf met aftermarket onderdelen beter zien te maken. Aangezien dit een enorme industrie is, is Dodge uiteraard zelf ook aanwezig om onderdelen te verkopen onder de naam ‘Mopar’. Dit doen ze nu al dermate lang dat er een speciaal model is om die onderdelengids te eren.

Dodge Challenger Mopar '19

Dat doet Dodge met de ‘Mopar Challenger’. Het meest opvallend is de blauwe striping die over de gehele auto loopt. Deze striping gaat visueel om de ‘Shaker Hood’ heen. Jazeker, de Mopar Challenger heeft een zogenaamde Shaker Hood. De motorkap is op en die zwarte puist die eruit steekt zit aan de motor vast. Je ziet het ook daadwerkelijk bewegen tijdens het gas geven. Hoe gaaf is dat? Tevens heb je op de motorkap ‘Hood pins’ om de motorkap te openen (en te sluiten).

Dodge Challenger Mopar '19

Verder krijg je een achterspoiler en 20″ lichtmetalen velgen, met geen ‘Dodge’ maar ‘Mopar’ naafdoppen. In het interieur wordt je voornamelijk verwend met badges, op de instaplijsten en op de stoelen staan Mopar-logo’s. In technisch opzicht krijg je een gewijzigde luchtinlaat. De motor in deze Mopar Challenger is in dit geval altijd een 6.4 liter V8 met 485 pk. Klanten kunnen kiezen uit een handgeschakelde zesbak of een achttraps automaat. Ook qua kleur is er keuze: zwart of wit. Er worden 500 exemplaren van gebouwd.11 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Wat een brute bak is dat toch! Krijg er spontaan borsthaar van.
@str8six: I can feel a moustache growing!
@viezefreddyw: 😱 Ik al die tijd maar denken dat jij er als Magnum P.i. uitziet
Zwart met rode striping was mooier geweest. Wel een lekkere uitvoering verder.
Wat blijft het toch een heerlijk concept, zo’n muscle car. Zou voor de zwarte gaan omdat ik de Challenger niet de meest elegante verschijning vindt. Oh en een handbak aub.
Zou een “shaker hood” mogen in nl? Ik dacht dat zoiets ivm de voetgangers veiligheid niet is toegestaan.
@nikilauda: die voetgangers springen wel uit de weg als je gas bij geeft.
Nu heb ik niet zo heel veel met Amerikaanse auto’s maar die Challenger is toch wel erg lekker hoor.
Je kan zeggen wat je wilt van de Amerikanen, maar veel vermogen en een gave koets voor weinig geld, daar zijn ze erg goed in!
@dutchdriftking: En dat ze super snel rondjes kunnen rijden op een circuit en heel betrouwbaar zijn ( V8 ) en weinig onderhoud kosten en zeer exclusive zijn (in NL) en Mede daardoor het straatbeeld verfraaien en het mooiste geluid produceren ( V8 ) en de interiors steeds mooier worden ( vette C8 / Lincoln) en dat de Mustang 5.0 beter verkoopt dan M4 in D. Enz enz Je begrijpt mijn punt.
“De Challenger is meer een tekening van een 5-jarige” spijker Kop. Dat is precise waarom ik USA card top vind de eenvoud maar ze zijn dan wel getekend door een 5 jarige die geboren was rond 1970 zonder dat zijn tere zieltje vergiftigd was met de windtunnel, voetgangersveiligheid, zuinigheid,premium lol, zachter plastic gewoon een brute auto zonder BS.
Ik zeg vaak dat USA cars gewoon DE auto’s zijn die je als 5 jarige het eerst zou pakken uit het rek Met matchbox autootjes, Laat altijd het kind dat in je zit soreken!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).