Vin Diesel wil vrouwelijke spin-off voor Fast and Furious

Auteur: , 50 Reacties

Want waarom zou je stoppen met melken?

Smile...

De Fast and Furious-chronologie is een gevalletje love it or hate it. Wat ooit begon als een film voor serieuze autoliefhebbers, eindigt als een actiefilm waarbij helden zoals Vin Diesel, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Ludacris, wijlen Paul Walker en recentelijk Jason Statham wel eens een auto besturen. Je zou zeggen dat de sjeu daarom er een beetje uit is, maar nee: na de meest recente film in 2017, Fate of the Furious (deel 8), krijgt de film ook nog een deel 9 en naar alle waarschijnlijkheid een deel 10. Zelfs nadat de held van de film, Paul Walker, al bij het maken van deel 7 overleed.

Het is een filmreeks waar je vooral zit te kijken naar bijvoorbeeld oude Dodge Chargers en Lamborghini Murcièlago’s die over het ijs glibberen terwijl ze worden opgejaagd door een onderzeeër. Een verhaallijn is er wel, maar vooral de overmacht van geweld, schade en lompe Amerikaanse actie voert de ondertoon voor de filmreeks. De meeste mensen haken dan al af, maar er zit wel degelijk een verhaal in de film. Het hoofdverhaal van de film was dat de bad guy girl, gespeeld door Charlize Theron, Dom Toretto (Vin Diesel) een hak zet en wereldoverheersing wil. Maar het zijn de kleerkasten Deckard Shaw (Jason Statham) en Luke Hobbs (Dwayne Johnson) die ook een soort vreedzame co-existentie moeten vormen om de wereld te redden. Omdat dat nogal de aandacht trok, komt er een spin-off. Daarover was al het een en ander bekend, maar Vin Diesel ziet nog meer potentie in de filmreeks.

Naast de relatief bekende Charlize Theron is Fast and Furious altijd een film geweest waar powervrouwen een grote rol spelen. De gecompliceerde broer-zus relatie tussen Dom en Letty (Michelle Rodriguez) bijvoorbeeld. Zij heeft haar succes grotendeels aan de filmreeks te danken, maar in de trend van het hele emancipatieverhaal in 2017-2018 was zij wisselend over haar rol in Fast 9. Vandaar dat Vin Diesel een vrouwelijke spin-off heeft bedacht in 2017. De filmmakers zien een kans in het idee, wat ze deze week pitchten aan Diesel. Het resultaat is simpel: de nog te benoemen spin-off waar Statham en The Rock het opnemen tegen Idris Elba, wordt een staaltje testosteron strooien. De vrouwelijke spin-off zal daar precies het tegenovergestelde van zijn, onder die voorwaarden zal de mix tussen mannen en vrouwen gereserveerd zijn voor Fast 9.

Uitgemolken of niet, de kaskrakers van de Fast and Furious franchise leveren ieder jaar weer recordbedragen op. Vanaf 2020 zal Fast 9 op het witte doek verschijnen, met wellicht de spin-off van Statham en The Rock in 2019. Afwachten geblazen, dus.50 reacties

Toempf wil dat niet.
@toempf: ik wel. Alleen ipv auto’s wil ik dan bikinis
@duckmefaddy: dan moet je denk ik naar http://www.bikiniblog.nl
@toempf: Vin Diesel ook niet.

Gewoon een mooi moment om weer aandacht te pakken en mee te liften op de “politiek correcte” hype tegenwoordig.
Haha, vrouwelijke spinoff? Ja Ghostbusters en Ocean’s 8 waren ook echt een heel groot succes!
@baklava: Catwoman ook ;)
@kenner: Wonderwoman kon ik dan wel weer waarderen.
@kenner: je moet even de betekenis van spin-off opzoeken…
Ik heb ook nog wel een mooi idee voor een spin-off: Stars and Furious.

Vliegende auto’s gaan de strijd aan om een rode planeet, alias “The Rock”, waarop een acteur met dezelfde bijnaam inmiddels een nieuwe samenleving heeft opgebouwd. Eens per maand wordt deze vredelievende samenleving echter verstoord door de Furious Ladies uit deel 24. Om de rust voor eens en altijd terug te brengen op de rode planeet, wordt hulp in geroepen van de Jedi. Wat volgt is een epische strijd op leven en dood…
@gandini: klinkt goed!
@denniss00: Ja en het zal je nog verbazen hoeveel diepgang dit verhaal daadwerkelijk heeft. Rode planeet, eens per maand, ladies… Er is echt enorm goed nagedacht over dit epische verhaal.
De eerste vond ik best leuk en sowieso de beste.

De tweede was mwah… En de derde, Tokyo Drift, was te slecht.
Daarna nog wel eens wat voorbij zien komen op TV, maar nooit afgekeken meer.
Ik heb ze allemaal gezien. Allemaal best wel vermakelijk. Soms komt er een leuke auto voorbij. Het is eigenlijk een soort Expendables met auto’s.

Ik kijk liever naar 15 van dit soort foute films, dan van die pretentieuze Art House films. Je weet wel, van die zwart-wit films over de dochter van een priester die heimelijke gevoelens koestert jegens de kittens van de poes van de Oost-Joegoslavische overbuurvrouw, maar ja het is 1923 en dus echt not done in die tijd. Tegelijkertijd vindt haar achterneef de koelkast uit, waardoor de complete familie ontwricht raakt en hun moeder zich van kant maakt. Naar die depressieve ellende mag je vervolgens 4,5 uur kijken.

Dan kijk ik liever 2 F&F films met een zak popcorn erbij :-D
@willeme: Duidelijke taal!
@willeme: op zich kan ik daarin meegaan. Het ligt er natuurlijk wel aan hoe die poes van de Oost-Joegoslavische buurvrouw is…

Maar dan nog kan ik de F&F-reeks niet aanzien. Andere domme actiefilms zijn daarentegen meestal prima.
@ghengiskhan: idd, het is een dooddoener maar ook getunede Jappen hebben geen 50-versnellingsbak.
@willeme: cult films
Nee maar er zit een heel groot gebied daartussen
@willeme: Er zijn ook nog films die spannend zijn én goed in elkaar zitten
@willeme: ff wat anders (offtopic) kennis zoekt een goede offroader (2e hands), ruim budget. Hoeft niet door de jungle te kunnen maar wel redelijk capabel voor offroad, is een landcruiser daarvoor een goede optie? Heb zelf helaas weinig verstand van offroaders, wellicht heb jij de tijd en zin om mij daar een klein duwtje in de juiste richting te geven? Bedankt alvast iig

Oh, hij heeft nu een Q7 maar die wil die ‘netjes’ houden (en als woon-werk etc als ‘main’ wagen)
@lekkaah: als je off-road wil en budget is geen probleem: MB Geländewagen.
@lekkaah: Landcruiser, Patrol, Pajero komt ie een heel eind
@lekkaah: Lada Niva 6×4
@willeme: goed verhaal van die arthouse-film. Wat is de titel, graag een keer zien.
@willeme: exact dit. Een film is bewezen slecht wanneer deze een Oscar krijgt en een hoge IMDB waardering heeft.
@dutchdriftking: mwa, het is soms overduidelijk dat het ‘policor’ gehalte enorm hoog is op IMDB (cliche films die overduidelijk gemaakt zijn met een politieke onderliggende toon die er zo dik opliggen dat ik persoonlijk er niet meer van kan genieten). Eigenlijk hetzelfde vwb cult films zoals willeme dat grappig omschrijft. Hollywood gedijt op ‘feelgood’, underdog en cliches. Maar toch gebruik ik IMDB vaak als referentie als het niet gaat om dergelijke films, het komt bij ‘normale’ films redelijk overeen met mijn persoonlijke ervaring. Rottentomatoes is een goed alternatief trouwens, als je IMDB kudt vind.
@willeme: je begrijpt het gewoon niet.
Cool, dat worden bloedstollende scènes van inparkerende Picanto’s en Twingo’s met teddybeer op de hoedenplank.
Ach wel ja joh… Niet dat Hollywood de laatste tijd creatief was…
Fast and the Feminine?
@gulli: Slow and kind?
Wat dacht hij? Bij uitmelken horen uiers?
Heb bij die bespreking gezeten. Was wel interessant.

Gaat over een groep vriendinnen die de strijd aan gaan met internationaal bedrijf dat magnetron maaltijden maakt. Om aan te tonen dat old school nog steeds the best school is pimpen ze hun keukens om zo nog sneller maaltijden te kunnen bereiden dan een magnetron maaltijd. Ze willen dan shots gebruiken dat je ziet dat de dames heel snel de oven schakelen van standje 2 naar stand 5. Tussendoor geven ze alle liefde aan hun keuken door het schoon te maken.

Lijkt mij een goede film voor het vrouwelijke publiek.
@Rick-dos: gelukkig is 50 jaar vooruitgang niet aan je neus voorbij gegaan
@gulli: Ah mijn subtiele verwijzing naar de magnetron is niet aan je voorbijgegaan. Topper. 👍
Die spin-off met Johnson en Statham heeft toch een naam…? Heet dat ding niet ‘Hobbs & Shaw’?
Voert het lompe geweld de onder- of de boventoon??
Ocean’s 8 was ook al zo’n juweeltje. Stuk voor stuk top actrices maar gewoon niet cool.
Het idee is prima. Maar het moet dan wel goed worden uitgevoerd.
@dutchdriftking: dat commentaar past ook op F&F 2 t/m 8.
Dom en letty zijn niet broer en zus, maar dat is toch gwn een stel? Mia is de broer van dom
@peterpann3nkoek: de broer ja ;). Zus klinkt fijner als dr nog moet doen
@jajeroenja: mia is de zus bedoelde ik haha
Vin Diesel.. prutser.. hij kan irl niet eens fatsoenlijk uit een parkeervak komen. Check YouTube.
Google eens “Vin Diesel with hair”, eenmaal gezien en je krijgt het niet meer van je netvlies.
Slow and serious?
Ik wil een gender neutrale fast& furious
Zou Diesel, Diesel tanken of Benzine?
@720s Ik hoop vooral dat de ” gecompliceerde broer-zus relatie” een foutje is van de auteur.
De relatie met mijn zussen kan soms redelijk gecompliceerd zijn, maar ik doe ze niet op de motorkap van
m’n Hemi Cuda.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).