Volgeladen Touareg ‘One Million’ viert miljoenste exemplaar

Auteur: , 19 Reacties

It's all in the name.

In een eerder artikel over Volkswagen schreven we vanochtend dat het merk van plan is een nieuwe crossover op de markt te brengen. De fabriek die dit project op zich neemt, produceert jaarlijks ongeveer 300.000 auto’s. Dat Volkswagen dus geregeld mijlpalen bereikt met zijn modellen is dus vanzelfsprekend. De Duitsers bewezen dit recentelijk met de Touareg, waarvan in april alweer het miljoenste exemplaar van de band kwam rollen.

Een prestatie als deze mag uiteraard niet onder de radar blijven vliegen. Hierom heeft Volkswagen besloten een speciale uitvoering van de Touareg te ontwikkelen, zodat de mijlpaal niet in de vergetelheid geraakt.

De Touareg One Million is voorzien van een aantal nieuwe opties die het model extra aantrekkelijk moeten maken. Zo kan de SUV besteld worden in de kleur Sechura Beige en heeft Volkswagen twee nieuwe velgensoorten klaarliggen, in de maten 20″ en 21″. Daarnaast vinden we op de auto donkere achterlichten en zijn de wielkasten en “diffuser” gehuld in zwart.

Binnenin is waar we de meeste nieuwe luxe waren vinden. De stoelen zijn bijvoorbeeld bedekt met Puglia leer en olijfextract. De stiksels en naden van de voorstoelen, deuren en ook het dashboard hebben een fraai ruitpatroon. Uiteraard zijn alle belangrijke opties van de partij. Uitgebreide airconditioning, stoelverwarming, etc: je vindt het er allemaal. Aanvankelijk is de uitvoering verkrijgbaar voor de versie met de V6 TDI, maar ook de achtercilinder zal gekocht kunnen worden als One Million.19 reacties

1 miljoen Touaregs?! Waar rijden die dan allemaal?
@tristant: die wonen allemaal in de sahara
@tristant: De Oriënt!
@tristant: in Duitsland worden veel Touaregs verkocht. Ook China, Rusland en midden oosten zijn een grote markt voor de Touareg
@arias: Klopt, maar ook op die markten zullen de aantal flink afnemen door de komst van de grotere en goedkopere Volkswagen Teramont.
@tristant: Nederland is vast niet de grootste afzetmarkt.
Op de aarde
Chapeau, 1 miljoen van dit soort grote auto’s verkopen is een knappe prestatie. Of tellen ze nu alles erbij dat dezelfde basis van deze auto deelt?;)
Ligt het aan mij of zijn die wielkasten gigantisch groot en de velgen toch echt heel klein.. of zijn dat die zwarte wielkasten?
Al krijg ik er een miljoen bij, dan hoef ik hem nog niet.
Tja, hier zien we ze nauwelijks, maar in Amerika zullen ze dik verkopen. Waarschijnlijk alleen niet als V6 TDI.
@dutchdriftking: De Touareg is compleet van de Amerikaanse markt verdwenen. Ze hebben daar nu de veel goedkopere en grotere Atlas (ook wel de Teramont genaamd).
@e550: Oke, de Atlas is dus een SUV gebaseerd op de Amarok (dik ding!) en de Teramont een Atlas met coupé achtige achterkant. Correct?
Nooit geweten dat dit model zo succesvol is. Toen de eerste generatie uit kwam zag je ze erg veel, deze generatie heb ik nog maar één of twee keer gezien. Doen ze het toch een stuk beter in de rest van de wereld!
Doe mij maar gewoon de R50 met nog een ton aan ekkermannen voor het onderhoud de komende 10 jaren👌🏼
“Bekleed met olijfextract”. Juist ja.
Na een miljoen exemplaren waren de kleuren op?!
@pindakoning: Taxi-bordjes zijn optioneel!
De nieuwe X5 zie ik regelmatig maar deze zie je alleen in de showroom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).