Volkswagen komt met wéér een nieuwe crossover

Auteur: , 19 Reacties

Het zal toch niet.

Volkswagen komt met wéér een nieuwe crossover

Met de interesse naar crossovers op een hoogtepunt is het logisch dat automerken massaal inzetten op het ontwikkelen van dergelijke modellen. Volkswagen maakt het wel heel bont op dit gebied en probeert ieder denkbaar niche op te vullen. Vandaag blijkt dat het merk bezig is met wéér een nieuwe crossover.

Volgens WardsAuto is het de Spaanse fabriek in Landaben, nabij Pamplona, die het nieuwe model voor zijn rekening mag nemen. Dit is dezelfde fabriek waar momenteel de Polo en T-Cross worden gebouwd. De optelsom is dan ook eenvoudig gemaakt: de derde auto die in deze fabriek geproduceerd zal worden, wordt een auto van vergelijkbaar formaat – al is niet duidelijk of de auto boven of onder de T-Cross gepositioneerd zal worden. Wellicht arriveert hij in de vorm van de Taigun (zie foto), een concept dat een half decennium geleden werd onthuld.

Hoewel details over het nieuwe model vooralsnog schaars blijken, schijnt het om een sportieve crossover voor stadsgebruik te gaan. Het ligt in de lijn der verwachting dat de auto ook als hybride en met een volledig elektrische aandrijflijn geleverd zal worden.

De fabriek waar het derde model in de loop van 2021 in productie zal worden genomen, pompt dagelijks bijna 1.500 auto’s uit de deur. Dit jaar zal de totale productie ruim boven de 300.000 stuks uit moeten komen, als alles volgens plan verloopt. Met het vooruitzicht van een nieuw model mag de fabriek 50 nieuwe werknemers aannemen. Momenteel werken er ongeveer 5.000 mensen.19 reacties

Zit ik nog eens goed naar die foto te kijken; die achterruit gaat alleen dicht (of open) als dat reservewiel wordt verwijderd. Niet echt over nagedacht, lijkt me.
@RRRobert: nee joh hoort zo! Is een spoiler en open raam! Ze hebben echt over alles nagedacht hoor!…….
@rrrobert: Dit is toch een plaatje van de conceptcar? Die zijn nooit erg handig. :)
@RRRobert: hebben ze over nagedacht. Bovenste stuk van reserve wiel kan je weg klappen. Dan kun je makkelijk het raampje openen 😁
@seanxtype: dan kun je net zo goed de hele achterklep/-deur openen…
@RRRobert: deur waar wiel aan hangt openen voor dat je het bovenste raam sluit. Zie Jeep Wrangler *
Yes ik kan niet wachten!
Bedoelt voor de Oriënt of niet? De naam en looks ogen nogal Aziatisch.
Komt een babyboomer bij de VW dealer
Laten we hopen dat we over 5 jaar allemaal er vanaf gestapt zijn, en met net zoveel afschuw er op terug kijken als we dat nu op de MPV’s doen…..
VW: We hebben een naam nodig voor onze crossover…
Laten we Tiguan nemen en wat letters omdraaien!
@oceanview: bespaart in nieuwe lettertjes maken.
Willen jullie meer of minder crossovers?
Als ze zeggen dat het een sportieve crossover voor in de stad gaat worden dan is dat marketing gelul voor een klein onpraktisch autootje voor mensen met teveel geld waarvan je zeker weet dat ze er nooit sportief mee gaan doen.
@lekbak: hoe meer millennials je in het promotiemateriaal stopt, hoe meer babyboomers het kopen.
Ik zie niets anders dan Ford Ecosport met een VW logo.
En laten we eerlijk zijn de Ecosport is niet moeders mooiste (mening).
Dit trucje had Mitsubishi jaren geleden al ontdekt met de Pajero Pinin, al was die door zijn hoge prijs hier vrijwel onverkoopbaar, Floortje Dressing heeft nog zon geval gehad.
en binnenkort dan ook weer een Skoda, Audi en Seat versie!
Whoooaaa! Sportieve crossover, jeuk!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).