Waarom je tweedehands tickets GP Zandvoort moet vermijden [updated]

Auteur: , 82 Reacties

Doe. Het. Niet.

Waarom je tweedehands tickets GP Zandvoort moet vermijden

Vandaag is het éindelijk zover: zij die zich hebben aangemeld tickets te kopen voor de aankomende Grand Prix van Nederland, hebben vandaag per e-mail bevestiging gekregen of zij deze ook daadwerkelijk mogen aanschaffen. Van de ruim miljoen mensen die zich hebben ingeschreven, komt echter maar een gedeelte in aanmerking. Wat te doen als je buiten de boot bent gevallen? Simpel: heb geduld!

In de loop van de dag zijn er op verschillende websites gebruikers actief geweest die ofwel tickets hebben aangeboden, of hebben aangegeven op zoek te zijn naar kaarten. Op Marktplaats, bijvoorbeeld, zijn er inmiddels een behoorlijk aantal advertenties geplaatst waarin kaarten worden aangeboden tegen flinke prijzen. In sommige gevallen kosten deze enkele duizenden euro’s. Op Ticketswap, waar gebruikers laten weten op zoek te zijn naar kaarten, staat de teller inmiddels op ruim boven de 200 mensen.

Waarom je tweedehands tickets GP Zandvoort moet vermijden

Waarom vermijden?
Wie niet is ingeloot en hierom direct op zoek is gegaan naar kaarten voor de Grand Prix van Nederland, moet oppassen niet te vallen voor zulke advertenties. Ten eerste heeft momenteel nog niemand een kaart kunnen kopen (dit kan vanaf morgen), ten tweede worden de gekochte tickets volgend jaar pas verzonden, wederom per e-mail. Naar verwachting gebeurt dit in april of mei.

Daarbij staat in de voorwaarden voor het aanschaffen van tickets dat de organisatie de entreekaarten op naam zal zetten, in een poging illegale doorverkoop tegen te gaan. Besluit je toch tickets via een derde te kopen, doet dit dan pas volgend jaar en zorg ervoor dat diegene jouw gegevens op het biljet plaatst.

Houd hoop!
Overigens is het niet zo dat alle hoop bij deze de bodem is ingeslagen. Ben je ditmaal niet ingeloot om tickets aan te schaffen, dan maak je op een later moment nog kans kaarten te kopen. De organisatie zal op een vooralsnog onbekend moment een eigen dienst lanceren waar mensen hun tickets kunnen verkopen aan anderen. Daarbij bestaat de mogelijkheid dat er nog nieuwe tickets zullen worden aangeboden, als blijkt dat er nog plaatsen over zijn.

UPDATE: de gekte heeft inmiddels ook de Tweede Kamer gehaald.82 reacties

Ze weten de hype goed aan te zwengelen.
@reactief: Eigenlijk zou de titel moeten zijn: Waarom je Zandvoort F1 tickets geheel moet vermijden.

A: Het wordt één zandbak ellende met drukte op het circuit omdat elke cm2 verkocht wordt.
B: Er heen reizen wordt ellende. Terug idem.
C: Deze achterlijke manier van verkopen moet je niet willen steunen.
D: Een evenement wat zo gehypet wordt moet je ook niet heen willen, de kans op dom meeloop volk is veel te groot. Die gaan straks nog juichen voor een Ferrari omdat ze denken dat Max daar in zit. En iedereen doet alles fout, behalve Max…
E: Je weet bij aankoop niet eens of je zicht hebt op een TV scherm. Wat toch wel fijn is om het te kunnen volgen.
F: Wanneer is het eigenlijk precies?
G: Gaat het eigenlijk wel door? Of blijft het voorbehoud vanuit de FIA erop staan? En krijg je dan je geld terug, of is dat al opgegaan om mooie pandjes in Amsterdam te kopen?
@reactief:
Jij bent vast gezellig op feestjes.
@harrie: Omdat je het niet met me eens bent suggereer je dat ik niet gezellig ben. Dan moet je misschien in de spiegel kijken.
@harrie: met de manier van verkopen v.w.b. doorverkoop tegengaan etc daar ben ik opzich niet op tegen allemaal…
@harrie: hij heeft wel gelijk…..
@harrie: er zit een nogal groot verschil tussen negatief zijn en realistisch zijn. Alleen kan niet iedereen dat onderscheid even goed maken en verwerken.
@reactief: misschien gewoon ontzettend leuk om bij te zijn. Jij blijkbaar niet maar laat een ander dat lekker voor zichzelf bepalen. Ieder z’n ding. Ik wil wel graag. Helaas niet uitgeloot.
@e38ossie: Als jij kunt leven met de punten die ik benoem moet je vooral gaan en er zeker van genieten. Echter balen voor je dat je dan geen tickets hebt kunnen kopen.

Maar dat slaat ook wel een beetje op mijn opmerking. Ze hebben (ontzettend goed en slim) een behoorlijke hype gecreëerd met de manier van tickets ‘kunnen’ kopen. Doordat gewerkt heeft lijkt er nu meer vraag te zijn dan aanbod en dat is nadelig voor jou.
Ik vermoed dat er echter velen zijn die hun ticket weer doorverkopen, te hopen voor jou dat dat er eigenlijk meer zijn dan de daadwerkelijke vraag. Dan kun je vast nog redelijk een ticket kopen. Maar zou wachten tot de storm ligt als ik jou was.

Ik vind het idee van de race op Zandvoort trouwens echt wel tof hoor. Had er ook best graag heen gewild als het op een reguliere manier in de verkoop had gegaan met duidelijkheid over wat je krijgt voor je geld. Dat is voor mij gewoon te vaag allemaal en dat vind ik nogal slecht.
@reactief: met punten A B C D E heeft u goud in handen
@reactief: lijkt wel Tomorrowland. Veel te dure kaartjes voor een gehypte manifestatie, waar het meerendeel van de bezoekers komt onder het motto “als we er maar bij zijn”…
@chrisvis: heb anders best van Tomorrowland kunnen genieten afgelopen weekend
@rvdw: Mysteryland dat is pas gaaf.
@rvdw: hedde gij drugs op? Want dat is toch het enige wat je in de media over dat festival verneemt, het is één groot drugs gebruik festijn.
@chrisvis: Meestal is dat niet bevorderend voor de sfeer op zo’n feest, maar ik spreek niet uit ervaring.
Je weet echter wel waar je je geld aan uitgeeft. En een mooi feestje maakt die organisatie er in ieder geval ook van, want wat ik ervan zie ziet er altijd wel erg tof uit.
@reactief: volgens mij kan Max nog steeds onder zijn RB contract uit, dus wie weet rijdt hij volgend jaar wel voor Ferrari…
@vroaaar: Wie weet. Zou zomaar kunnen. Maar ik schat die kans heel klein.
@reactief: verander je nick anders in ‘negatief’
@reactief: ik ben toch wel benieuwd wat de punten H t/m Z zijn…
@reactief: En het is gewoon een ruk circuit. Inhalen is nauwelijks mogelijk. Wordt een race a la Monaco.
@reactief: maar wie zwengelt hier nu eigenlijk de hype aan?
@vroaaar: Autoblog heeft al tientallen artikelen gemaakt over de F1 op zandvoort terwijl het officieel nog niet op de kalender staat.

Maar als je bedoeld dat het mijn reactie is die de hype creëert, bedankt hoor! Wist niet dat ik zoveel bereik en invloed had.
Beetje jammer vind ik het dat al die organisaties tegenwoordig het door verkoop tegen proberen te gaan, als mensen die premium op een kaartje willen betalen, prima toch?
@spykerboy: het gaat er niet om dat mensen die premium bereid zijn te betalen dat kunnen, het gaat erom dat een kleine groep forceert dat iedereen nu die premium moeten betalen omdat ze 10tallen kaarten per persoon opkomen en weer duurder aanbieden.
Dat is geen marktwerking meer te noemen.
@v70t6r: Inderdaad. Wat mensen nu doen is vies hard misbruik maken van het systeem en de mensen die premium willen betalen uit melken. De fan benadelen omdat iemand anders makkelijk wil scoren. Dit is gewoon gierig en wie dit niet begrijpt schat ik als gelijkwaardig in vergeleken met de verkopende kant
@duckmefaddy:

Idd .. zijn net discutabele huisjesmelkers ..
@spykerboy: dit soort “doorverkoop” moet je nooit goed vinden. Kijk maar zoals livenation nu ook toe heeft gegeven dat ze kaarten verkopen aan grote “tussenpersonen”. Het principe van wie het eerst komt die het eerst maalt moet weer van kracht worden. Gewoon de avond voor verkoop al voor de deur gaan zitten en maximaal 2 kaarten per persoon aanbieden. Simpel!
@rhellema: eens. Dat werkte vroeger perfect. Was nog gezellig ook.
@e38ossie: Precies, dan ontmoette je nog eens mensen, en dan vaak ook nog types die alvast iets met je gemeen hadden. Biertjes en andere, eh, versnaperingen meenemen voor in de rij en gaan!
@spykerboy: wtf… het is alleen maar goed dat deze handel aan banden word gelegd. Het is te belachelijk voor woorden dat mensen een premium moeten betalen omdat alle kaarten voor een groot evenement of concert opgekocht zijn door handelaren en zwendelaars.
ik heb me met 3 kameraden ingeschreven voor tickets. We wachten nu af wie de beste kaarten kan krijgen en de rest gaat straks op het resell systeem dat ze zelf lanceren.
Dikke prima allemaal, ik ben al blij dat we die andere 12 kaarten niet verplicht hoef te kopen :)
@spykerboy:

In een vrij land zou dat mogelijk zijn ..

In communistische regimes ist das verboten uiteraard ..
@spykerboy: Volgens mij snap je het niet helemaal.
@spykerboy: vind ik ook. Dus eerst zakken vullen aan een veeeeels te duur kaartje en de volgende mag er niks aan verdienen. Zowieso vind ik dat het hun niets aangaat wat je met je kaartje doet.
Heb helaas een afwijzing gekregen voor kaartjes, ik krijg ze niet.
Maar daar houdt het bij mij ook wel op, vond de kaarten in de verkoop al duur genoeg en ga zeker niet aan de doorverkoop handel meewerken.
@hehe: Lijkt er inderdaad verdacht veel op alsof Prins Bernard alle kaartjes gekocht heeft…
@hehe: precies dit.
@hehe: inderdaad hier ook een afwijzing. Voelt toch een beetje als een afwijzing in een kroeg door een dame. Gevolg is nu ook hetzelfde, dan maar met een biertje voor de tv hangen.
@fiscaal: haha, ik ga ook maar voor mijn tweede keus: het hele festijn bashen, thuis kun je het toch veel beter zien ;-)
@fiscaal: eigenlijk maar beter ook, denk dat het op Zandvoort veel te druk gaat worden, ik kan niet eens denken hoe druk het gaat worden op de omliggende wegen.
Ik heb ook een afwijzing gekregen. We gaan het zien en blijf het wel in de gaten houden. Wie weet, maar ik ga nergens van uit.
@woutera: ik vermoed zomaar dat mensen met een weekend kaart voorrang hebben gekregen, hier heeft het circuit veel meer profijt van
@lekkaah: dat zou best kunnen. Ik had zilver Tarzan besteld met 2e keus rest van zilver. Dacht wel een goede kans te hebben. Inderdaad wel alleen voor zondag.
@lekkaah: Ik had 6 weekendkaarten besteld op een gouden tribune die ik inderdaad door wilde verkopen. Maar ik heb helaas ook niets gekregen. Heb nog wel twee 4 persoonskamers in Haarlem… Hahaha
@airc: Net goed. Beter gaan die kaarten naar mensen die wél de intentie hebben om de Grand Prix te zoeken en niet naar gasten die zoals jij even snel wat geld over de rug van anderen denken te kunnen verdienen.
@Edge: en zo gaat het land naar de knoppen, als we zelfs de VOC mentaliteit al gaan afkeuren…
@airc: ik hoop zo vreselijk dat je die kamers niet kwijt raakt!!
@rhellema: booking.com dus tot24 uur van tevoren kosteloos annuleren. 😉
@lekkaah: Steker nog, als ik het goed begrepen heb kon je tickets voor meerdere jaren aanvragen. Iemand op Reddit claimt tickets te hebben aangevraagd voor 2020, 2021 en 2022 en heeft dan ook (waarschijnlijk met voorrang) kaarten toegewezen gekregen.
@Edge: mijn schoonvader ook voor 3 jaar. En woont in Zandvoort. Voor de rest niemand die ik ken. Dus loting? Yeah right…. loting me kont
@Edge: lol!
Gewoon even wachten, komt vanzelf goed.
Er zal toch volgend jaar wel een Jumbo spaaractie komen? ;)
@chriscross: wilt u koopzegels? messenzegels? Formule 1 kaarten?
Ik ken ticketswap als een prima en betrouwbare methode om kaartjes te kopen en verkopen. Ze hanteren ook een maximum verkoopprijs ten opzichte van de originele prijs. Er staan dan ook nog géén tickets aangeboden via die website.
Überhaupt Zandvoort vermijden lijkt me een betere optie
Wat een debiele gedoe zeg met die kaartjes verkoop voor de Dutch GP. Die achterlijke exclusieve toestanden zijn er bij andere GP’s toch ook niet… Ze zoeken het maar uit daar en ik kijk volgend jaar wel vanaf de bank naar de tv om te zien hoe alles en iedereen rondloopt op die overvolle ‘kippenfokkerij’.
@venividivici: Ik vind het eigenlijk wel een goed plan, die loting. Heb je wel eens kaartjes voor een megapopulaire band als The Rolling Stones proberen te kopen? Dan krijg je te maken met een digitale wachtrij die in het meest gunstige geval totaal geen duidelijkheid biedt over jouw plek in de wachtrij, en in het slechtste geval geeft het ding foutmelding op foutmelding en loop je je kans op kaartjes mis.

Door ze te verkopen door middel van een loting, verlaag je de druk op de systemen én hebben mensen direct duidelijkheid over hun kansen op tickets. Het enige wat ik wat ik dan wel vreemd vind, is dat ze de kaarten nu al in de verkoop doen terwijl er nog geen datum bekend is en de baan alleen een voorlopige plek op de kalender heeft. Het zou mij niks verbazen als ze die ticketinkomsten willen gebruiken om de verbouwingen of een deel van de organisatiefee van te betalen.
@Edge: Zorgen dat je lang genieg lid bent van Stones-fanclub, krijg je ze bijna automatisch als eerste😁
Kent er iemand iemand die wel kaarten heeft? In mijn hele vriendengroep geen enkel kaartje.
@harrie: ik heb wat mensen op twitter gezien die wel beet hadden
@harrie: idem hier
@harrie: ✋
@harrie: mijn broertje 12 kaarten voor 3 jaar lang. ziek geluk voor hem! Wens m ook veel succes met zn “motorsport vrienden”. Ik pas
Ik heb ze wel iig ..

En ik heb een grafhekel aan de F1 ..
@lincoln: misschien kun je ze verloten onder de meest originele reactie…heb zelf geen interesse, ben al een aantal jaren gestopt met kijken
Belachelijk veel geld betalen om tussen maxfans te gaan zitten. Voor dat geld kan je ook lekker een weekje all-in naar Turkije. Het niveau zal wel ongeveer hetzelfde zijn.
@r525: Persoonlijk zie ik liever die gekke prins dan die griezelige dictator…
Is er al een datum?
Waarom zou je er in godsnaam bij willen zijn? Het wordt een grote puinhoop (vrees ik) als de race gehouden wordt. Tel daar idd deze vorm van zwendel erbij op en het plaatje is compleet. Een paar mensen worden er knetterrijk van en de rest denkt naar een leuke wedstrijd te gaan, maar stuiten op organisatorische ellende van jewelste. Het is al ellende in de zomer om naar Zandvoort te gaan, laat staan als er ook nog een F1 race gehouden wordt op een circuit waar allereerst geld van de belastingbetaler is geforceerd (zie berekeningen van Zandvoort en Assen) om vervolgens erna de rest van het geld bij de menschen uit de zak te kloppen. Biertje 8 euro, hotdog 7,50 en ultra sjaggie menschen als men met zijn allen weer naar huis proberen te komen.

Maar hey, we hebben wel F1 op Zandvoort 👍
@yzord: tsja. Waarom zou je überhaupt leuke dingen doen in het leven. Je kunt beter onder een steen leven en al je zuurverdiende geld meenemen het graf in.
@e38ossie: er zijn genoeg leukere dingen te doen op die dag. Zoals op de bank first class naar F1 kijken met een paar lekkere blondines die niet van je af kunnen blijven.

Kosten:

Krat bier 15 euro
2 russische blondines 350 per uur

Totaal: 1500 euro

Kosten F1 kaartje: duizenden euro’s.

YOLO
@yzord: Haha 1 blondine is wel genoeg fun. Scheelt toch weer 350 euro 😉
@yzord: Neem trouwens aan dat je met ongeveer 2 uur race rekende? Dan is het 700 kostenreductie.
@venividivici: nog twee uur nabatsen in je RB onderbroek. Wel bij de les blijven 🤪
@yzord:
Hee wat een originele zienswijze, je bent de eerste die hier over begint.
4 kaarten voor 3 jaar in de pocket! Vind het heel slim dat ze illegale verkoop proberen te demotiveren door speciaal portaal. Worden zoveel mensen opgelicht. En juist goed dat Autoblog hier advies in geeft.
@lpg-stinkt: ik begin heel sterk te vermoeden dat de organisatie de mensen die voor drie jaar kaartjes hebben besteld voorrang heeft gegeven. Bij ons in de vriendengroep hebben we vrij massaal kaarten gekocht en enkel de persoon die de 3-jaars kaarten heeft gekocht is ingeloot. En online zie ik eigenlijk ook alleen maar 3-jaars kaarten te koop aangeboden worden.

Ergo, de komende drie jaar kan de rest een bezoekje aan de Dutch GP vergeten. Met zo’n grote interesse zou dat toch niet nodig hoeven zijn…
@Dizono: Ja dat zou idd best wel kunnen. Geloof ik zo.
Jammer dat jullie niet allemaal ingeloot zijn, met vrienden is natuurlijk wel het leukste om te gaan.
Ik was in mijn vriendengroep eigenlijk de enige die meedeed, rest twijfelde al bijvoorbaat of het überhaupt zin had. Ben nu wel opeens heel populair bij ze.. 😉
Dat gejank altijd over de bereikbaarheid van het Circuit Park Zandvoort… Geldt voor bijna élk circuit in Europa.

Silverstone kent alléén maar files naar en van het circuit – het verlaten van de camping bij Spa-Francorchamps kan je ook úren kosten (en dan nog de rit naar huis) – Oostenrijk is ook niet berekend op enkele tienduizenden Verstappen fans; collega van had twee dagen(!) nodig om thuis te komen (had een retourvlucht geboekt via München naar Salzburg).

Dan is een treinreis van Haarlem naar Zandvoort v.v. nog zo’n drama niet.
Treur niet. Ik heb zat-zon goldkaarten over. Minimaal 3 en max 6 op eastside. Ik verkoop ze tegen normale prijzen (gewoon 20 euro winst of zo). F kijken wat ik als beste heb, want is misschien hoofdtribune. Op naam gaat gewoon netjes. Ik wil dat liefhebbers er graag naartoe gaan en net zoals ik. Heb wat teveel besteld en ben gewoon netjes ingeloot. Dus volg deze site als ik ze wil verkopen. Is waarschijnlijk pas in 2020 als ik ze op naam kan zetten. Jullie horen van mij. Succes. Ik ben overigens gewoon een liefhebber die breed heeft ingeschoten omdat ik er graag naartoe wil. En heb nu wat over, omdat ik geluk heb gehad met inloten.
5 meijer voor een kaartje op een tribune waar je alleen een fractie van het speelveld ziet ?? Ik heb het twee keer geprobeerd en is gewoon ruk. Op TV zie je het geheel voor nix! Ik ga liever naar de hoeren voor die 500 euries.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).