Volkswagen ‘doet’ 99 hairpins in 7:38

Auteur: , 15 Reacties

Dat is serieus snel.

We hadden het afgelopen week al over opmerkelijke records. Hoe sommige merken op slimme wijze de poging dusdanig kunnen maken dat ze het record wel moeten halen. Vorige week werden er twee bijzondere records gehaald met de Porsche Cayenne Turbo S e-hybrid: die van de snelste ronde op een baan die nog niet af was en als windbreker voor een fietsrecord van meer dan 280 km/u.

Volkswagen Motorport heeft vandaag een absoluut record neergezet. Ze hebben namelijk een heuvelklim gedaan in 7:38.585. Dat is een recordtijd! Vooral omdat het de eerste recordpoging is. De locatie is de Tianmen Shan Big Road in China. Waarschijnlijk gaat deze tijd wel eventjes blijven staan in de recordboeken, want het record werd niet in een Touran 1.2 TSI Comfortline Business gereden.

Volkswagen Dumas

De auto in kwestie was de 680 pk sterke ID-R, bestuurd door Romain Dumas, die al meerdere records met de ID-R op zijn naam heeft staan. De Tianmen Shan Big Road is 10,90 kilometer lang. Echter, het bestaat uit 99 Luftballonshairpins.

Volkswagen ID-R

Er is overigens wel een onofficieel record gesneuveld, namelijk dat van Nederlander Ho-Pin Tung. Hij reed toen een tijd van 9.51. Een groot gedeelte van de bochten was gelijk, maar de layout waar Tung op reed was iets langer. Mocht het record trouwens sneuvelen, heeft de grote baas van Volkswagen China, Stephan Wollenstein (klinkt best Chinees), aangegeven dat ze terug komt om hun record terug te pakken.15 reacties

En wanneer komt de video online waarin ze het record verbreken op de Holterberg?
@gandini: is daar n record dan? 😂😂
@leovreenen: Waarschijnlijk alleen een record zaklopen, maar ik moest wel lachen om het idee dat iedereen nu “Holterberg” aan het Googlen is.
@gandini: hahahaha tijd voor een officieel holterberg record dan…
Op die trap op de achtergrond, die door een opening in de rotsen gaat, hebben ze ook wel eens een Range Rover omhoog geraced wat een ander record werd.

Fantische weg hoe die daar omhoog krult.
De belofte van VW is leuk. Wie zal het proberen af te pakken?
@dutchdriftking: Niemand. Dat is het hele idee erachter.
Jongens jongens wat een spel- en typefouten in de artikels laatste tijd. Gaat wel goed daar!
@soundgarden: artikels? Dat is correct maar is wel pijnlijk aan de testikels.
“Nederlander Hp-Pin Tung”..

Is dat echt iets?
@denniss00: das de printer die van de trap flikkert.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De VW-groep is wel lekker bezig met records breken.
@hummer95: Die van het grootste schandaal hebben ze al 2 keer op hun naam staan.
Nu de rest nog…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).