Volkswagen e-Crafter met plaats voor rolstoelen

Auteur: , Geen reacties

Wat je ziet is echt een speciale bus.

Volkswagen e-Crafter met plaats voor rolstoelen

Volkswagens Bedrijfswagens heeft in samenwerking met ombouwspecialist Tribus een speciale variant van de e-Crafter ontwikkeld. De elektrische bus heeft in deze variant plek voor twee rolstoelplaatsen. Daarnaast kunnen nog eens acht personen meegenomen worden op de aanwezige volwaardige zitplaatsen.

Volkswagen e-Crafter met plaats voor rolstoelen

De rolstoelplaatsen zijn via de achterportieren toegankelijk. Zo kunnen deze personen gemakkelijk in en uitstappen. De bus is gewoon te besturen met een B-rijbewijs. Volkswagen Nutzfahrzeuge heeft de e-Crafter rolstoelbus goedgekeurd. Dit betekent dat de aangepaste bus voldoet aan de gestelde kwaliteits- en veiligheidseise. Bovendien is er niets veranderd aan de garantievoorwaarden. Die zijn hetzelfde als bij een reguliere Crafter of e-Crafter.

Volkswagen e-Crafter met plaats voor rolstoelen

Met de elektrische bus kan 173 kilometer gereden worden. Aan boord zit een 40 kW accu. Met deze batterij is snelladen een mogelijkheid. Een lege accu kan met snelladen in een uur weer vol zijn. In drie kwartier is de batterij ongeveer 80 procent geladen. Gezien de aangepaste situatie heb je bij Volkswagen Bedrijfswagens de mogelijkeheid om rijtrainingen te volgen met deze e-Crafter rolstoelbus.

Omdat het een volledig elektrische bus betreft komt de Volkswagen in aanmerking voor subsidies en milieuaftrekvoordelen. Deze kunnen oplopen tot een duurzaamheidspremie van 7.500 euro.

Volkswagen e-Crafter met plaats voor rolstoelenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).