Volkswagen kan weer nieuwe schadeclaims verwachten

Auteur: , 45 Reacties

Grote investeerders in Volkswagen verzamelen zich en maken zich klaar om compensatie te eisen voor het geleden verlies.

volkswagen pers sjoemel

Na de claims uit Europa kan Volkswagen ook claims uit Amerika verwachten. Dat is wat het Britse Financial Times te horen gekregen heeft van een advocaat die namens de gedupeerden spreekt. Zeker 66 institutionele beleggers willen Volkswagen gezamenlijk voor de rechter slepen. Het gaat hier niet om een handelaartje die wat extra centen probeert te verdienen over een aandeel Volkswagen, maar om de grote jongens. Zoals vermogensbeheerders en pensioenfondsen.

Deze zouden het feit dat Volkswagen op de beurs inmiddels miljarden minder waard is nu echt beginnen te voelen en gaan compensatie eisen voor hun verlies. De advocaat vertelt er voor het gemak niet bij namens wie hij optreedt, maar het zou om een Amerikaanse partij gaan die een zeer groot verlies geleden heeft. De verwachting is dat velen zullen volgen en die kunnen aanschuiven bij deze claim. Het is inmiddels niet meer de vraag ├│f Volkswagen Amerikaanse claims binnenkrijgt, maar wanneer. Deze claim gaat volgens de advocaat binnen een week de deur uit.45 reacties

Ik ben dit dossier een beetje moe aan het worden.
@granlusso: Ja, wat een gezeik steeds
@mzonneveld: De ‘grote investeerder’ heeft toch ook de baten(winstuitkering) van de ‘dikke’ fraude-jaren?

Maargoed, juridisch zullen ze wel geen ongelijk hebben/krijgen in de vs.
@martinus: beursgenoteerde bedrijven hebben de plicht dingen die van belang zijn op de koersontwikkeling direct openbaar te maken. Nu viel er een lijkje uit de kast. Vandaar ook dat ze zo panisch zijn over dat niemand ervan wist.
@mzonneveld: er zijn gewoon (wettelijke) regels rond beurs genoteerde bedrijven. En koersverlies door wanbeleid en lijken in de kast, dat is genoeg grond om een procedure te starten.
@eelco74: Op zich een apart verhaal.

Dienen ze het niet in, doen anderen het wel; dus je sluit je maar aan als institutionele investeerder.

Probleem is alleen, dat als je kan krijgen (volgens de rechter) wat je wil krijgen, dan zal VAG na genoeg failliet zijn.
Maar aan de andere kant; als men in Amerika met een miljarden claim komt, die door een Amerikaanse rechter wordt toegewezen; kan het wel eens over zijn met de VAG. Dat wordt dus settelen.
Dus, de institutionele investeerders, die nu een rechtzaak aanspannen, zullen ook wel voor een settlement gaan.
En hoe ga VW zich hier uitlullen? Er valt wel wat voor te zeggen, het is wel waarde vermindering door oplichting.
De huidige jaren zullen door @Norge wel worden omschreven als ‘De Gouden Tijden’.
@gtwillem: Norge’s internist en cardioloog zien ook een sterke “groeimarkt”
Tja… Boeit me niet zoveel, in mijn ogen zou het niet heel slecht zijn als VAG wat minder macht krijgt. Maar he dat is mijn mening.
Juist ja. Ipv de aandelen aanhouden, je gore smoel houden en wachten tot ze weer stiigen gaan ze de boel lekker nog verder omlaag helpen.

Ik heb zo’n hekel aan mensen en instanties die bewust bedrijven kapot maken voor persoonlijk gewin. Het is nooit schadeloosstelling, het is meer. Het is altijd teveel. Het maakt ze geen ene bal uit dat er hier in Europa mensen hun baan verliezen. Dat ze maar mogen rotten in hun eigen hebzucht!
@lekbak: tja, dit geldt toch ook voor de directie van VAG?
@lekbak: moet je een lekbakkie hebben?­čśť

Ik ben normaal echt tegen de amerikaanse claimcultuur, echter nu snap ik hun helemaal.
Je koopt aandelen in VW maar ik neem aan dat VW er niet bij zegt dat ze dit soort fratsen uithalen.

In dit geval kunnen die aandelen nog weleens veel geld gaan opleveren als de rechter het juiste oordeel trekt.
@patrick: eens!
@patrick: beleggen is altijd een risico. Als het misgaat bij beleggen komt dat altijd doordat een mens of mensen verkeerde beslissingen hebben gemaakt. Of dat nou een slechte overname, te langzame reactie op een veranderende markt of gesjoemel is maakt daarbij niet uit.

Daarbij gaat dit niet om schadeloosstelling. Dit soort claims worden alleen gebruikt om er extreem aan te verdienen. Schadeloosstelling is slechts het excuus. Dat het aangeklaagde bedrijf, in dit geval volkswagen, er aan kapot gaat interesseert ze geen flikker. Dat er in heel Europa mensen op straat komen te staan omdat ze een bedrijf kapot maken voor extra winst interesseert ze geen flikker. Mensen die dat soort dingen geen flikker interesseert zijn verspilling van zuurstof, en verpesten de maatschappij.
@lekbak: ik snap je reactie enigzins wel. Beleggen is een risico, echter zit er wel verschil tussen een persoonlijke fout of de boel naaien terwijl VW weet dat het tegen de lamp kan lopen en het grootte risico’s met zich mee kan brengen.
Vw had waarschijnlijk niet gedacht dat die risico’s ZO groot waren.

Voor al het personeel wat er niets vanaf wist of misschien zelfs zou moeten zwijgen onder de druk van VW vind ik het behoorlijk erg.

Van mij mag heel het bestuur wat er vanaf wist/weet oprotten en nog flink geld van hun salaris terug inleveren om zo de bellegers en claims er deels mee te kunnen betalen.

Je ziet het ook bij banken. De top bestuurders lopen er een jaar of enkele jaren, presteren niks of naaien de boel, worden ontslagen en krijgen ff een paar ton of miljoenen oprot premie mee.

Als je netjes, eerlijk, goed en hard werkt gun ik het iedereen om rijk te worden.
@patrick: ik zie nog steeds geen reden om het bedrijf kapot te maken.

Het doel van het openbaren van het gesjoemel is al gehaald. De auto’s worden niet meer verkocht, de bestaande auto’s gaan gefixt worden, overal is er aandacht voor nox uitstoot en het bedrijf heeft sowieso al een enorme financi├źle klap gehad.

Waarom dan toch nog een trap na geven terwijl het slachtoffer al op de grond ligt. Puur omdat het zo’n lekker gevoel geeft.

Als @Lincoln gelijk heeft (hij mag dan een vreemde vogel zijn hij is vaak goed ge├»nformeerd), en er inderdaad geen grote spelers uit de usa zijn die in VAG beleggen zal het dus om niet hele grote bedragen zijn. Schadevergoeding is een vergoeding van de gelede schade. Iets wat dergelijke beleggers helemaal niet willen, die zien potenti├źle woekerwinsten. Over de rug van anderen.
@lekbak: het is niet zo dat ik bedoel dat gelijk heel de VAG of VW niet meer mag blijven bestaan, het is wel zo dat diegene die de keuzes maakten er voor moeten boeten ( de personen ). Ik gun altijd iemand een 2de kans alleen als je zo een machtige firma als VW ( VAG) op de handjes tikt en zegt volgende keer niet meer doen leren zij het ook nooit, dan lachen ze erom.

Als ik heel eerlijk ben denk ik zelfs dat er behoorlijk veel corruptie is ( vermoedens ). Waardoor veel van dat soort machtige bedrijven ermee wegkomen.
@lekbak: Als het bedrijf kapot gaat komt dat door de vag directie. Het is heel simpel, koersgevoelige informatie is verplicht om openbaar gemaakt te worden door een beursgenoteerd bedrijf. De aandeelhouders zijn immers eigenaar van het bedrijf en dienen dus correct geïnformeerd te worden. De rechter zal moeten bepalen welk koersverlies het gevolg is van het niet tijdig en niet juist informeren. Immers vanaf het moment dat de fraude bekend was cq toegegeven waren de aandeelhouders geïnformeerd. Koersverlies daarna komt gewoon voor rekening van de aandeelhouders.
@jollykart: gefeliciteerd, je weet hoe het volgens de regels hoort. Nu nog het menselijke en morale gedeelte…
@lekbak: daar gaat Europa dus aan kapot, als je de regels niet aanstaan, gaan huilen dat de regels niet fair zijn.
@lekbak: Altijd dat eenzijdige gejank. Als er weer hogere pensioenpremies betaald moeten worden wordt er ook weer gejankt, terwijl dat de partijen zijn die nu dik verlies hebben geleden omdat vag de boel probeert te belazeren. Die regeltjes die we met z’n alle bedenken vormen, dacht ik, juist een belangrijk deel van onze beschaving.
@jollykart: en @eelco74: rechten is iets anders dan plichten. Ze mogen volkswagen uitmelken, ze hoeven het niet te doen. Daar komt een menselijk aspect bij kijken. Blijkbaar zitten er een hele hoop egoïsten op autoblog. Maar dat snappen jullie niet.

Overigens zie ik heel goed het grote plaatje. Ik weet ook heel goed dat er bedrijven en pensioenen verlies lijden. Maar dat is een risico. Volkswagen heeft ook een aantal jaren extra goed geboerd juist vanwege dit.

Ik weet dat het mag, ik weet dat het kan, ik weet waarom ze het doen. Maar ik keur het niet goed. Nooit van mijn leven zal ik bedrijven kapot maken of mensen op straat zetten voor eigen belang. Zelfs als ik ze niet persoonlijk ken.
@lekbak: Blijkbaar heb je ook weinig vertrouwen in de rechterlijke macht. Zij zullen de afweging moeten maken wat de daadwerkelijk geleden schade is. Jouw filosofie volgend kunnen vooral de grote bedrijven met alles wegkomen omdat fraude aanpakken tot banenverlies zal leiden. Ongetwijfeld bestaat vag uit een complete piramide van juridische entiteiten waardoor, als het echt mis gaat, het verlies op een enkele entiteit wordt afgewenteld en de rest gewoon vrolijk en gezond verder gaat. Uiteindelijk behoudt kennis en kunde gewoon zijn waarde dus de Duitse autoindustrie en zijn werknemers zullen heus nog wel even werk hebben. Misschien alleen niet onder een vag vlag.
@lekbak:
Lekbakje; VAG heeft bewust de zaak genaaid, niet meer of minder, dus ook hun aandeelhouders, die in de veronderstelling waren dat VAG eerlijk zaken deed.
Nu blijkt dat VAG de zaak flest, zouden de aandeelhouders dit maar accepteren en het verlies dragen?
ALS VAG het eerlijk had gedaan, om vervolgens met dalende koersen te maken kreeg, als in dat geval de beleggers met claims kwamen, dan had je een punt.
“Het maakt ze geen ene bal uit dat er hier in Europa mensen hun baan verliezen. Dat ze maar mogen rotten in hun eigen hebzucht!”
Dit is kortzichtig gezwets, natuurlijk zal banenverlies zijn als VAG omvalt, echter deze banen zullen dan door de concurrentie worden ingevuld, dit zou kunnen in de VAG fabrieken. Concurrentie die overigens ook genaaid is door VAG.
Hou toch eens op om er banenverlies bij te halen. Er zal hooguit een verschuiving van arbeidplaatsen zijn.
@vorsprungdurchbetrug: kan je ook wat minder denigrerend doen? Ik ben geen onnozel kind!

Je beschuldigd mij van kortzichtigheid. Maar waar denk jij dat de verschuiving van arbeidsplaatsen heen gaat?

Ik laat het je zelf invullen, iemand met zo’n naam is natuurlijk niet objectief. Daarbij ga ik niet verder inhoudelijk reageren op jou.
@lekbak: tja jij maakt half autoblog uit voor egoïst. Ook niet echt een charmante stellingname.
@lekbak:
Lekbak;
Ik beschuldig je nergens van,
de werkgelegenheid zal verschuiven naar andere fabrikanten, de andere Duitse fabrikanten kunnen voor een groot deel de productie van VAG overnemen, in de VAG fabrieken.
Of ze gaan naar het buitenland.

En natuurlijk ben ik niet objectief, als VW rijder mogen ze van mij helemaal naar de kloten, kaput, failliet.
Zo denk ik over fraudeurs.
Aandelen popcorn vliegen de pan uit hier…
@norge: u vergeet de aandelen Cola nog.
@norge: En ergens anders zit er een rechercheur azijnpopcorn te vreten…of dat bestaat…tja hij is de uitvinder toch?
“Volkswagen…. Das Claim”
Tuurlijk, risico van t vak jongens…..
Ja zo wil ik ook wel beleggen.

Ik had eigenlijk verwacht dat VAG tegen de lamp zouden lopen door een van de technische blunders die ze de laatste jaren hebben gehad. Maar goed Karma doet zijn werk.
LOL ..
Er zijn geen grote Amerikaanse partijen die in VW beleggen ..

Anyway .. Speculanten zijn nog kutter dan VAG ..
Ze hebben elkaar dus gevonden ..
@lincoln: helaas hoeven ze ook niet te beleggen in VAG om ze aan te kunnen klagen. Sterker nog, dat is bijten in de hand die je voedt.
@lincoln: nee die advocaat lult zeker uit zijn nek?
Lijkt me vrij naïef om te denken dat er geen grote Amerikaanse partijen in vw belangen hebben.
@hplh: Een advocaat die uit z’n nek lult??!?!??!

NEE!! ONMOGELIJK!!!!
Ze gaan straks echt problemen krijgen financieel gezien.
Ik geloof dat Zweedse investeerders hier ook al mee bezig waren. Je zou kunnen zeggen, dat is het risico van beleggen. Echter kies je er als belegger niet voor om te investeren in een frauderend bedrijf. Wat mij betreft mag VW weer aan de aandelenclaim galg. Ze zijn lekker bezig, ze hebben al claims liggen voor het olie verbruik (olie), fraude (aandelen) Zweden en Amerika, nOx Amerika met een miljarden boete, Terugroep kosten van miljoenen auto’s. Van mij mogen ze kapot gaan en opgekocht worden door de Chinese auto industrie. Van Audi gaan ze dan een penisringen fabrikant maken, VW zal motoren gaan bouwen voor diesel locomotieven en stoomboten (net zoveel rook), Seat en Skoda zal men gewoon vergeten…
-edit: nutteloze bijdrage-
Niemand die over de zeik gaat over banenverlies bij onze eigen V&D?

Maar VAG is wel plotseling heel zielig met al die mensjes met hun contractjus voor het levun en die nu moedeloos en treurig in de WW gaan.
En maar sjokken door de sneeuw naar huis, broodtrommel in de hand, slecht nieuws moeders de vrouw!
@nord: Is dat zo raar dan? We zitten hier op Autoblog, waar dingen over -je raadt het al- autogerelateerde gepost en bediscussieerd worden. Hoewel het banenverlies bij V&D een treurige zaak, is het geen autogerelateerd onderwerp en dus zul je er ook (bijna) niemand over horen op Autoblog.
Tja ik zou zeggen :”Karma bitch!”
Nog niet zo lang geleden be├»nvloedde Porsche/VAG de beurskoersen en konden de grootaandeelhouders miljarden incasseren ten koste van diverse partijen in de wereld van grote beleggers… Die waren heel erg pissed en hadden gelijk. Toen heb ik al voorspeld dat ze hun kans wel zouden grijpen als die voorbij zou komen…
Voil├á, you’ve been served!
Wat ik niet goed snap…

Als VW schadevergoedingen moet betalen aan aandeelhouders, worden de aandelen dan niet nog minder waard? Maw, investeerders die VW aanklagen willen de boel gewoonweg verscheuren, opdelen, verkopen en vernietigen. En hebben dus waarschijnlijk nog veel grotere belangen in de concurrentie, waarbij ze hopen dat die aandelen de hoogte in gaan na de implosie van VW.

Dat, of het is een alliantie van Bilderberg, Illuminati, IS en de tandenborstelmakersvakbond…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).