Volkswagen Polo als plug-in hybride en op aardgas?

Auteur: , 10 Reacties

Zitten alle bijtellingsfappers klaar? Tissues bij de hand? Klik maar dan.

Volkswagen gaat de opgefriste Polo vanaf volgend jaar wellicht op aardgas (CNG) en als plug-in hybride op de markt brengen. Dat heeft Volkswagen laten weten tijdens de officiële introductie van de gefacelifte Polo in Wolfsburg. De plug-in hybride techniek van Volkswagen gaat onder de naam TwinDrive over de toonbank en is te combineren met zowel diesel- als benzinemotoren. In het geval van de Polo lijkt benzine een logische keus omdat de marges op dit formaat auto’s niet zo groot is, plug-in techniek duur, en dieselmotoren zijn ook duurder dan benzine.

Een plug-in hybride Polo lijkt logisch na de recent onthulde twin up! die officieel nog de conceptstatus heeft maar verdomd productieklaar lijkt. Volkswagen denkt dat een Polo die korte stukken puur elektrisch kan rijden niet alleen aantrekkelijk is vanwege de efficiëntie maar zeker ook vanwege het comfort: korte stukken elektrisch rijden kan bijvoorbeeld in de stad erg prettig zijn voor de bestuurder.

Ook in ontwikkeling is een variant op CNG (Compressed Natural Gas) die gebruik maakt van de techniek van de Golf TGI BlueMotion die we vorig jaar in Genève hebben mogen begroeten. Die auto maakte gebruik van een 1.4 TSI benzinemotor die ook op CNG kon lopen.10 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Maar niet gas en hybride tegelijk?
@redneckdarian: extra (aard)gas tank en dan ook nog batterijen dat moet wel in een Polo passen natuurlijk.
waarom maken ze dit op aardgas?
we gebruiken het al veel, nu ook nog auto’s. dan gaat aardgas dus nog sneller op.
waarom gaan bio brandstof niet verder ontwikkelen? uit gassen van compost o.i.d?
of zit ik helemaal verkeerd te denken.
@620henk: Olie lobby, vraag-aanbod, oogkleppen… Er zijn zoveel redenen waarom het niet doorgezet wordt.
@phaeton: @620henk:

CNG is de naam voor ‘Compressed Natural Gas’, ofwel Aardgas. Maar dat kan ook gewoon ‘GroenGas’ zijn. Sterker nog: Bij OrangeGas (een van de grootste uitbaters van het aardgastankstationsnetwerk van Nederland tank je van dit ‘milieuvriendelijke groengas’. Opgewekt uit stront, afval en/of anderzins herwinbare bronnen.

Thuis kan je ook, naast groene stroom, kiezen voor groengas.
@stamp: oke, dank voor de informatie!
@stamp: Dankjewel voor de info… LNG is nog beter, echter niet geschikt voor personenwagens. Maar wat heeft een uitleg van wat CNG inhoudt met de olielobby te maken?
utr1984 via Android app
Zolang het rijgedrag er niet onder lijdt: mooi nieuws. Elektrisch rijden is nu eenmaal fijn en prettiger. Dus why not.
Mooi. Run op aardgas dankzij dit soort autootjes zodat dat hele Groningen in de bodem verdwijnt. Scheelt een hele hoop uitkeringen, Wao etc. stelletje jankerds daar..
Nee bedankt, ik rij binnenkort een Audi A3 G-tron…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).