Volkswagen wil nieuwe elektrovariant van “The Thing”

Auteur: , 14 Reacties

We dachten dat retro z'n beste tijd wel gehad heeft in een tijdperk van SUV's en crossovers, maar Volkswagen denkt daar mogelijk anders over.

The Thing

Herbert Diess heeft namelijk aangegeven dat VW erover denkt om de befaamde Kurierwagen nieuw leven in te blazen. Een beetje zoals Citroën dat deed met de E-Mehari inderdaad. De nieuweling van VW zou op het MEB platform komen te staan, net als de Buggy die de mannen in Wolfsburg eveneens nieuw leven willen inblazen. Zijn we nog iets vergeten? Och ja, de Microbus! Ook die klassieker wordt in het nieuw gestoken en wederom gaat het om een elektrische auto.

Het origineel luisterde officieel naar de naam Type 181, maar werd door Amerikanen “The Thing” genoemd. Deze auto was de opvolger van de Kübelwagen die in de Tweede Wereldoorlog door diverse Duitse fabrikanten werd gebouwd als tegenhanger van de Amerikaanse Willys Jeep. Overigens stond de Type 181 op het platform van de nog steeds wonderschone Karmann Ghia.

We zijn trouwens benieuwd of er daadwerkelijk markt is voor een elektrische retroversie van de Type 181. Elektrische auto’s hebben niet zelden een opvallend uiterlijk en mogelijk weerhoudt dat klanten ervan om zo’n ding te kopen of leasen. Daarnaast blijft actieradius natuurlijk een puntje, al zal range anxiety bij het grote publiek echt wel afnemen zodra laadinfrastructuur en accutechniek er klaar voor zijn. (via: Car and Driver)14 reacties

The Thing, leuke science fiction horror film uit de oude doos.
Nog even en ze gaan het in hun hoofd halen om een nieuwe versie van die verschrikkelijke Kever te bouwen… brrr
@dizono: Totaal niet mee eens en de statistieken spreken je ook tegen.
@dizono: Kever was niet verschrikkelijk.
@wimof: wel
The thing goes skr…..
@dampu020: poe diem doe pa pa pa!
Lijkt mij echt gaaf. Niet zo zeer het elektrische, maar wel een simpel breed inzetbaar wagentje. Dat zal het elektrische rijden voor mij misschien ook nog een beetje acceptabel worden. Als ze er maar geen super hip ding van proberen te maken.
@robert110:

De Bollinger B1 doet het allemaal al en kun je volgend jaar al kopen. Als VW dit zegt, heb je misschien over 5 jaar iets.
@fanboy: Leuk ding, kende ik nog niet. Komt ook met flinke accu’s dus je hebt er echt iets aan. Straks gaat elektrisch rijden nog leuk worden, het moet niet gekker worden…
@fanboy: Ik ben er mee bekend. Iets wat aan de grote kant voor Nederland, maar wel een auto zoals ik hem graag zie, ook de doorlopende laadruimte is een leuk detail.
Hartstikke leuk zo’n retro karretje en ik kan me voorstellen dat ik er met een grote glimlach mee zou rond toeren op een zomerse dag. Maar dan wel naast mijn andere vier auto’s die in mijn garage staan van mijn villa in zuid Spanje.
Leuk als ze hem gaan maken maar aan mij is die helaas niet besteed.
Opnieuw inzetten als elektrische Kurierwagen in de stad..
Tot nu toe lukt het autofabrikanten maar niet om goedkope elektrische auto’s te produceren. Ik ben bang dat ook dit ding weer een overpriced niemendalletje wordt zoals de E-mehari (25.000 zonder staat-steun in Frankrijk, 18.000 met).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).