Volkswagen XL Sport / XLR komt naar Genève?

Auteur: , 8 Reacties

De VW XL1 is een innovatief (en duur) karretje, maar heeft wel een beetje een stoffig muesli-imago. 'Hoe kunnen we dat eens recht trekken?', dachten ze in Wolfsburg. Toen daagde het ineens dat ze sinds kort eigenaar zijn van een Italiaanse motorfabrikant. Hee!

Ferdinand Piech met XL-schetsen

In september lichtte VW’s voorzitter Ferdiand Piech al een tipje van de sluier op, en het lijkt er op dat dit project meer om het lijf heeft dan een paar leuke schetsjes die op de designafdeling in Wolfsburg in elkaar zijn gezet.

Tijdens een recent evenement ging de Britse en Amerikaanse pers om tafel zitten met Hans-Jakob Neusser, VW’s nieuwe hoofd R&D. Op de vraag of de XL1 met zijn 800 cc tweecilinder TDI’tje, batterijen, en 70 pk ook daadwerkelijk een beetje hete saus ging krijgen kwam het antwoord dat er inderdaad intern wordt gewerkt aan een versie met het motorblok uit de begerenswaardige Ducati Panigale 1199 (in huize Smoke ook wel Pornigale genoemd) aan boord. Dit is een heerlijk bullige twin met 190 pk (@ 10.750 tpm) en 124 Nm aan maximumkoppel.

Of het beestje XL Sport of XLR of iets anders gaat heten weten we niet, maar het lijkt waarschijnlijk dat VW er op een grote autoshow in conceptvorm de boer mee op gaat, misschien al in Genève (maart 2014). Laten we hopen dat we er daarna meer van horen dan van het NILS Concept.

Over de XL1 gesproken: Volkswagen heeft de aandrijflijn hiervan in een up! gelegd, die oder de naam Twin Up Concept op de Tokyo Motor Show zal debuteren. Niet zo zuinig als de e-up, maar wel bijna.8 reacties

Jaaaaaaa spannend!! (:

En bouwen die hap!
Klinkt wel erg smakelijk, ik ben benieuwd! Graag de gesloten wielkappen houden zo, staat wel tof :)
Zou me niet verbazen dat de heren journalisten nu al aan het schrijven zijn dat het een geweldige auto is. Het is tenslotte Duits… Of wacht, er is iets italiaans aan. In dat geval eindigt het met ‘ koop toch maar een Golf ‘. Of Porsche. Zoals eigenlijk elke test.
220 000 Euro minst…. Lang leve het milieu…
Laat maar zitten dat hok. Vind er nix an.
-edit: nutteloze bijdrage-
@gearhead: Nu ben ik nieuwsgierig wat er stond.
XLR zal die naam iig niet worden, die staat geregistreerd bij Cadillac.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).