Volvo 360c: auto als vervanger van het vliegtuig

Auteur: , 26 Reacties

Nu nog een realiteit vinden waar de 360c kan worden losgelaten.

Volvo blikt vooruit op de toekomst en dat doen ze met deze 360c. Een autonome conceptauto die symbool moet staan voor de mobiliteit van straks. Nu is dat een nogal breed begrip en gelukkig komt de autofabrikant met een specifiek voorbeeld.

Deze zelfrijdende 360c moet onder meer een alternatief zijn op binnenlandse vluchten. Nu is daar in Nederland nog geen sprake van. Echter, in landen als Verenigde Staten en China vinden er dagelijks honderden binnenlandse vluchten plaats. Mensen moeten in plaats van het vliegtuig de 360c gaan pakken.

Imagine a world in which you travel long distances without the need for airports. A world in which you can avoid airport security, hours of queuing and waiting, and noisy, cramped airliners. What if, instead, you could take your own first-class private cabin that picks you up at home and takes you from door to door?

Het beeld dat Volvo hier schetst ligt echter nog heel ver weg. Håkan Samuelsson, CEO Volvo, zegt dat zijn merk al de komende jaren aan de grondlegging wil staan van de veranderende industrie op het gebied van mobiliteit, wat nu al het concept van de 360c verklaart. Er is geen menselijke bestuurder aanwezig en de blokkendoos op wielen moet inzittenden zelfstandig van punt A naar punt B brengen.

In de VS is het nemen van een vliegtuig zo gewoon als het nemen van de bus. Voor afstanden van 300 kilometer wordt al snel het vliegtuig overwogen. Op deze kortere routes, zoals bijvoorbeeld van New York City naar Washington DC, Houston naar Dalles en Los Angeles naar San Diego moet de 360c een alternatief worden. De auto is volgens Volvo comfortabel genoeg om te fungeren als mobiel kantoor of als tijdelijke slaapplek in de tussentijd.26 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat een hoop marketing-gelul voor het woord ‘Taxi’.
‘Nu is daar in Nederland nog geen sprake van. Echter, in landen als Verenigde Staten en China vinden er dagelijks honderden binnenlandse vluchten plaats.’
.
Joh. Nederland is dan ook niet echt een land waarin je een epische roadtrip van oost naar west kan maken. VS is ongeveer net zo groot als Europa, en binnen Europa wordt meer gevlogen dan in de VS.
@harrie: afhankelijk of we omliggende landen gaan inlijven natuurlijk.
@harrie: in Nederland heb je wel degelijk binnenlandse vluchten, ja het is wat absurd, maar je kunt gewoon van Eindhoven naar Amsterdam vliegen als je dat wil.
beetje zuipen in de auto, lekker
@gove: dat kan nu ook, of heb jij geen vrouw/vriendin?
@gove: en tussendoor tukkie doen, wippie maken, ideaal
Ik vind hem vet! Wat moet dat kosten?
@joostie: een 20-tal jaar geduld
Nu nog een stuur en pedalen. Oh wacht…
Ik mis de leuke stewardess
Leuk om weer eens een Volvo 360 te hebben! Ook met cvt? 😂
@tenaci:
Die is nooit op de 360 geleverd, de 360 had een 2 liter redblock onder de kap die de CVT aan gort zou trekken, dus die kwam altijd met een handbak. De CVT was alleen te krijgen op de 340 1.4.
@mgmgb: verdorie, dat is waar ook. Had ik moeten weten
Vervanger van ’t vliegtuig. Dus deze Volvo rijdt zo’n 950 km/h? Goh, dat had m’n vader graag gewild, met z’n Volvo 360.
@utregcity: Nergens voor nodig. Voor vluchten van 300km ben je met het vliegtuig langer onderweg (deur tot deur) dan met de auto.
Hmmm.. er gaat al ook Greyhound-bus van Houston naar Dallas. Dat kost maar USD 17. Hoe vaak zou je heen en weer kunnen voor de aanschafprijs van zo’n Volvo 360c?
https://locations.greyhound.com/bus-routes/destination/houston-tx/dallas-tx#fare-search
@lacker: Maar dan zit je naast een man met een geurtje, waarvan zijn vetrolletjes uitsteken boven en onder de armleuning naar jouw zitplaats, en die het nodig vind om te praten over onderwerpen waarvan hij de naam niet kan spellen.

Dan liever de Volvo…
Dit wil ik! Productiviteit doordeweeks vliegt omhoog en na een uitgebreid wijnarrangement in het weekend, lekker slapend naar huis. Helemaal top!
Ik had echt nooit verwacht dat de Volvo 360 nog een comeback zou maken. Hollands Glorie!
Vervang voor mij de c maar door GLT en ik heb interesse.
hzr via Android app
Yeah, nog meer auto’s op de weg!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).