Volvo V40 R zou een heerlijke driedeurs hot hatch zijn

Auteur: , 26 Reacties

Volvo kan wel een beetje powerrr gebruiken.

Volvo V40 R photoshop

Het Zweedse automerk mist een echte “R”. We hadden de Volvo C30 R-Design, met stuggere veren, nieuwe mono-tube dempers, stijvere stabilisator-stangen en een blits uiterlijk, maar echt hardcore is-ie niet te noemen. Ook de C30 Polestar is hartstikke leuk, zeker omdat-ie 405 pk heeft, maar zonder die R Badge is er ruimte voor meer.

Volvo stopte in 2007 met de R-modellen. Een echte C30 R bleef uit, net als de S40 R. We kunnen alleen met weemoed terugkijken naar de 850 R in 1996, die 250 pk uit een 2.3 vijfcilinder-blok perste. Hoog tijd om eens een goed voorstel te doen bij de Zweden om het oude dossier open te trekken en er een nieuwe, lekkere hot hatch van te brouwen.

Photoshopper Sander Veerbeek dacht zelf aan de driedeurs V40 R (KLIK voor groot), en dat vinden wij nog niet zo’n gek idee. Hot hatches zijn altijd welkom, zeker om die Golfjes, 208’jes, Fiesta’s en Clio’s wat tegengas te geven. Geef het een lekker fris blauw kleurtje, een strak uiterlijk en kekke velgen, en de Volvo fanboys staan in de rij om er één te kopen.

De belangrijkste vraag is dan wellicht wat wij onder de motorkap willen hebben. Een voorstel: tuner Heico Sportiv maakte van de V40 Cross Country (helaas eenmalig) een bommetje door de 2,5-liter vijfcilinder op te peppen van 254 pk/360 Nm tot 320 pk/510 Nm. Met water-ethanol injectie kan er maar liefst 350 pk worden uitgesleept. Dit zou goed zijn om in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten en een topsnelheid van 265 km/u te halen.26 reacties

Hebben!
Ziet er krachtig uit, mooi gedaan! Ook nog duidelijk een Volvo in te herkennen.
Geen nieuws? Dan maar weer iemand laten photoshopppen over iets wat had kunnen zijn.

Hebben jullie een verplicht aantal berichten per dag te halen ofzo?
@nasty: heb jij een verplicht aantal comments per dag te halen ofzo? Als het je niet intereseeert lees je het toch gewoon niet?!
@lambo4all: Ze zouden de komkommertijd ook voor nuttige dingen kunnen gebruiken. Update voor de iPhone-app bijvoorbeeld. Daar mankeert nog genoeg aan vind ik. Ik snap dat er nu in deze tijd niet veel zinnigs te melden is, maar ze kunnen met betere dingen komen. Zelfs AW vind ik nu interessanter.
@berlinetta: Ook de Android app is nodig aan vernieuwing toe, ziet er nog uit alsof hij voor Windows 95 is gemaakt.

Het aantal +jes is ook niet te zien bij de comments, zou fijn zijn!

En de interface an sich mag ook wel iets moderner ogen.
@nasty: bezoekers komen alleen terug als je je website regelmatig update. Logisch dat ze dus elk uur een berichtje plaatsen, zelfs in komkommertijd.
@Carreza: dat klopt, maar of je nu 10 of 15 berichten per dag post. Autoblog heeft tienduizenden die toch elke dag komen kijken.
Behalve dat deze V40 soep een 3-deurs is.
@phaeton: Dat was bewust, ik vind 3 deurs hatches doorgaans sportiever en mooier als 5 deurs varianten :)
Nooit iets met Volvo gehad, maar ik moet zeggen dat de modellen van de laatste jaren er toch wel erg strak uitzien! Vooral dit concept, graag laten komen!
Prachtig dit gelijk afleveren, deze modellen zorgen voor een fris en jong imago wel zo belangrijk voor Volvo. De laatste jaren gaat het gelukkig de goede kant op.
Kijk, zo besef je maar hoe goed het had kunnen zijn, als Volvo de Muesli-weg niet was ingeslagen. Een echt R-model zie ik niet meer op de markt komen.
Sinds wanneer is de V40 hetzelfde segment als een 208, Fiesta en Clio? Dat ding is toch wel een heel stuk groter, zwaarder en luxer. Ik denk dat als Volvo zijnde ze naar de RS3 en A45 AMG moeten willen ze iets echt moois hebben op de markt, maar zeker geen kleine B segmenters met 200pk. Standaard kun je een V40 al met 250pk hebben.
@gijsso: De BMW M135 niet te vergeten !
850 R? En de S60R dan met 300pk… Was toch ook een leuk ding.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ziet er best haalbaar uit. Alleen het kleine detail dat Volvo geen 3 deurs V40 maakt :)
Ziet er best mooi uit
Mooiiii
Dik! Must have!
Lijkt erg veel op een ford focus RS. Veel mensen zeggen doen, maar zodra het wordt ontwikkeld en in de showroom staat koopt niemand het.
@bempi:

Ik bedoel ford focus ST
Persoonlijk vind ik de v40 een vette bak en dat terwijl Volvo niet echt mijn merk is. In deze trim vind ik hem echt dik! Wel ben ik het eens met een van de comments hierboven dat hij niet in het rijtje van de fiesta/208 enz. thuishoort, maar eerder golf R, focus ST, megane RS enz.

Photoshops op deze manier zijn juist cool! Ik zie dit graag voorbij komen. Misschien brengt het Volvo op ideeën?:D
Mmm, ’t is inderdaad wel heel lang geleden dat er iets lekkers in de lijsten stond. Ik rij zelf een oude V70R, maar dat er na de T5 een D5 (lekker ding trouwens), en vervolgens ook T4en, T3en en idem voor de D kwamen heeft me nooit kunnen bekoren. Een typeaanduiding die stond voor iets moois is verworden tot een nieuw soort naamgeving, niet verkeerd, maar zonder dat gevoel van vroeger. Laat maar komen!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).