Volvo V60 wint Zakenauto van het Jaar, maar waarom?

Auteur: , 4 Reacties

Net nu het steeds minder interessant wordt om een PHEV te leasen, krijgt de Volvo V60 alle lof vanwege die oh-zo innovatieve plug-in hybride versie.

Het feestvarken in volle glorie

De Volvo zou het absolute voorbeeld op zakengebied, en wel om verschillende redenen. Zo zou het een 100% zakenauto zijn die uitblinkt op het gebied van prestaties, veiligheid, uitstraling en innovatie. Daarnaast maakt de plug-in hybride versie optimaal gebruik van de Nederlandse belastingregels.

Dat zou vorig jaar een uitstekende reden zijn geweest om deze prijs aan een PHEV te gunnen, maar gezien de wijzigingen op het gebied van bijtelling kunnen we er niet helemaal inkomen waarom de V60 anno 2014 nog zo baanbrekend is. Bovendien is de run op (half)elektrische auto’s alweer verleden tijd, zoals de leasecijfers laten zien.

De organisatie is overigens niet louter positief over Volvo in z’n algemeen. Zo zouden er wel degelijk kritische opmerkingen kunnen worden geplaatst als het gaat om de merkorganisatie. Dat kan wel zo zijn, maar was het niet de Nederlandse Volvo-importeur die dit jaar de RODI (Relatie Onderzoek Dealer Importeur) won? Afijn, het zal ongetwijfeld aan ons liggen.

In de categorie ‘Nieuwkomers’ gaat de nieuwe C-klasse met de prijs aan de haal. De Benz laat hiermee de C4 Cactus, Peugeot 308, BMW i3 (lekker actueel) en de BMW 4-serie (is dat een zakenauto?) in het stof happen. Overigens is bij het uitdelen van de prijzen geen gebruik gemaakt van fabrieksopgaven, maar is er uitgegaan van de kosten die een leaserijder daadwerkelijk maakt bij het rijden van één van deze auto’s.

PS: De vakjury van de Zakenauto van het Jaar bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners en ervaren vakjournalisten. De jury wordt voorgezeten door de hoofdredacteur van het vakblad Automobiel Management (AM), de initiator van de prijs. De eerste Zakenauto van het Jaar was de Mercedes-Benz 190 in 1987.4 reacties

Was leaseplan niet van Pon? En Alphabet is in ieder geval van BMW. Lekker onafhankelijke jury!
ligt het aan mij of staat deze post niet op de hoofdpagina…?
@jpfeikens: klopt, dit staat alleen op de leaseportal:
http://www.autoblog.nl/lease
@autoblogger: aha! ik zag namelijk wel het linkje op m’n mobiel als vervolg linkje bij het bericht over de nieuwe VW phaeton…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).