Voor €400 extra geeft Lada je een onzichtbare Niva

Auteur: , 30 Reacties

Welke Niva?

Voor €400 extra geeft Lada je een onzichtbare Niva

Wanneer je op dit artikel klikte in de veronderstelling dat de Russen een verlate 1 april grap uit hadden gehaald, dan heb ik slecht nieuws voor je. Lada heeft de 4×4 SUV daadwerkelijk voorzien van een pikant camouflage tintje, om te vieren dat de auto in kwestie alweer een jaar op de nieuwe productielijn wordt gebouwd.

We kunnen onszelf afvragen waarom Lada zichzelf precies gemotiveerd voelde dergelijke gedurfde stappen te zetten, maar het antwoord op deze vraag schotelden ze ons in het persbericht zonder pardon al voor. De AVTOTAZ Group stelt dat “a car gets new combat and brutal appearance“, wat door de Siberische lentekou aangetast Engels is voor “we zijn na 40 jaar wel door onze ideeën heen“. Vergis je overigens niet, want Lada heeft er niet zomaar een of ander stickervel overheen gevouwen. Nee, in werkelijkheid is de auto zwart (zelfs de schijven!) en zijn de camouflagestippen eroverheen geschilderd.

Betekent dit dan dat je de Lada 4×4 moet laten staan? Absoluut niet! Integendeel zelfs, dit is dé ultieme reden om er eindelijk eens één in huis te halen. Het joviale karakter van de driedeurs SUV (die omgerekend 7.229 euro kost) wordt hiermee immers beter dan ooit benadrukt. Om een quote van het overleden Amerikaanse komedie-genie Sam Kinison te gebruiken: “If you’re going to miss Heaven, why miss it by two inches?

In andere woorden: leef je beste leven, en geef Lada die extra 391 omgerekende euro’s. Wil je het helemaal bont maken, mik er dan nog 300 euro extra bij; dan krijg je (ook nog!) airconditioning.

Voor €400 extra geeft Lada je een onzichtbare Niva30 reacties

>Camo als optie
Dear god, deze trend…
“(die omgerekend 7.229 euro kost)”

Das dan de Ruski prijs naar Euro’s? In B vind ik geen nieuwe Lada Niva voor minder dan 10.000, en gaat makkelijk tot 13-14k.

Wel allemaal grijze import natuurlijk. Geen officiële Lada import meer hier. In NL wel nog?
@esprit_de_flandre: Klopt, van roebels naar euro’s.
@esprit_de_flandre: Nee, Duitsland is de dichtstbijzijnde importeur volgens mij. Terwijl we wel een UAZ importeur hebben.
Je moet er alleen geen een hebben, die op maandagochtend door Pjotr in elkaar is geflanst, dan behoort het imago van ‘blijft altijd en onder alle omstandigheden rijden’ snel tot het verleden . . .
Strakke set velgen zie ik op de foto’s.
@str8six: ah je was me voor
Ideaal. Als ik deze koop en op de oprit zet heeft mevrouw Dizono niks door.
@dizono: doen!
Nice! :) beter dan die suffe a klasse van ons..
Een Lada met airco. In het vrije Westen noemen ze dat raambediening.
@RRRobert: nope. Dat is Arko…..
En toch lijkt mij het geniaal om ooit een Niva te bezitten!
@flatsix010: Insgelijks! Ben na het schrijven meteen gaan zoeken :)
@flatsix010: we hadden er thuis ooit eentje… bijna 30 jaar geleden! Niet te stoppen.
@ukbob: kwestie van remmen onderhouden
@flatsix010: Ik heb er af en toe nog wel eens spijt van dat ik er geen gekocht had. 2 jaar geleden stond ik voor de keus: Niva, Feroza of SJ. De Feroza kwam toevallig op het juiste moment voor een goede prijs langs, een Niva zou zo’n €500-750 euro duurder zijn geweest. Ik ben tevreden met mijn Feroza maar een Niva lijkt mij nog steeds gaaf.
@flatsix010: heb een niva cabrio gehad. Geweldige bak. Verhogingsbussen eronder, sierra schokdempers en niet te stoppen in het terrein
Wel triest om te zien dat ze het nodig vonden om er ‘4×4’ platen op te zetten. Als je dat niet weet, verdien je geen Niva……
@potver7: Dat is tegenwoordig de officiële modelnaam. Een aantal jaar terug werd de vervanger voor de Niva geïntroduceerd, die stond dus ook als Niva in de prijslijst. De originele Niva werd toen 4×4 genoemd. De Niva is ondertussen uit de prijslijst verdwenen. Dit oude beestje heeft zijn eigen naam alleen nooit meer terug gekregen en wordt nog steeds als 4×4 verkocht.
@robert110: naam ‘Niva’ is verkocht aan Chevrolet die nu de Chevrolet Niva maakt.
Meer heb je niet nodig op zo’n auto.
Is de bpm op een Niva niet krankziinig? Ik meen enkele tienduizenden euro’s ???
@alloallo: Zoiets staat me ook bij inderdaad. Ik meen €45k voor een nieuwe Niva op Nederlands kenteken.
@alloallo: Klopt idd. Werner Budding (sorry Autoblog) zei ook al zoiets toen ie de Merc G vergeleek met de Niva. https://www.youtube.com/watch?v=RfrubvbbTds
@alloallo: Als je een Lada-handtasje wil rijden moet je er iets voor over hebben…
Leuke bak zo’n Niva
mijn vakantie toy Niva heeft ook camouflage: Hammerite Anthraciet Grijs: uit zelfde pot als het hek. Als je weer eens slordig de oprit opdraait en wat schampt, zie je er niks van.
Het zal je maar gebeuren dat je vergeet waar je hem geparkeert hebt en hem moet gaan zoeken…..
Dat is geen geld voor een special paint optie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).