Vraagstuk: welke station is hier omgebouwd tot twaalfzitter?

Auteur: , 16 Reacties

Welke stationwagon is hier gigantisch uitgerekt?

Inderdaad. Het is de Pontiac Bonneville Wagon uit 1966. Op zich al geen onopvallende auto, maar met de toegevoegde lengte is het een echte partypiece. De twaalfzitter is dan ook in gebruik voor bruiloften en feestvieringen. En zeg nou zelf, hoe gaaf zijn de vier deuren aan weerszijden?

Strech

Mocht je nu zoiets hebben van, joh, dat zou ik best wel willen hebben. Dan heb je pech. De streeeetched Pontiac is namelijk al verkocht. De eigenaar heeft er 12.800 dollar voor mogen vangen. Afgaand op de foto’s waarop de staat waarin de Bonneville verkeert pijnlijk zichtbaar wordt, is dat op zich al een wonder. De Wagon is tientallen jaren geleden (check papieren in de gallery) door Stageway in Fort Smith (Arkansas) verlengd. Naar verluidt doen die tegenwoordig nog steeds zaken. Geinig.

De vier bankzittingen geven in totaal plek aan 12 mensen. Ik ken lijnbussen die het met minder doen. Achterin is er nog een zitje voor 2 à 3 minimensen. Alle inzittende worden voortgesleept door een 6.6 liter achtcilinder benzinemotor die in zijn dag 340 pk leverde. Hoewel ik gok dat na vijftig jaar enkele paarden het blokje zijn ontsnapt, blijft het een vermakelijk gebeuren. De verkoper had ook nog een andere, dezelfde Bonneville Wagon, in het bruin, die ook al verkocht is. Meneer heeft kennelijk genoeg van zijn uitgerekte vloot.16 reacties

Handig met veel kroost.
@martinus: bij ons thuis noemden we dit vroegâh een refo-container. Meestal verbeeld door een Ford Granada,Wagon, Peugeot 504 Familiale of Opel Rekord Caravan.

Maar deze Pontiac is niet alleen nóg ouder, hij is ook echt oneindig (…) veel leuker.
@martinus: de ultieme refobak
Tering jantje, wat een ruimte en lengte! Maar met een gewone Bonneville (Safari) wagon kan je me al enorm gelukkig maken
We hebben de foto’s toch al?
ehhm ja, lekker apart zeg maar…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Lijnbussen of buurtbussen? Want zo’n buurtbus paat echt niemand in..
Refo-bak…
Geef mij maar een standaard versie, ook al onhandig lang maar wel met betere proporties.
Handig als begrafenis auto waarin de familie mee kan en de kist achterin. Niet dat mensen het zouden willen maar die enkele paar.
Ideaal voor een begrafenis. Dan kun je met de kist meerijden. Limo en lijkwagen in 1.
@kilum: Is dus al gezegd. Eerst alle comments lezen volgende keer…
Ff naar Count Customs brengen en verhuren..
Uitge-rekt
Wat een heerlijk land toch. Bouw je zo’n lang gevaarte past het nog steeds in het parkeervak.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).