Waar moet BMW dit jaar een concept van maken?

Auteur: , 25 Reacties

Over een kleine 2 maanden gaat het grote jaarlijkse klassiekerconcours 'Villa d'Este' weer van start. Ook dit jaar maakt organisator BMW een concept voor het Italiaanse evenement, waar moeten ze mee komen?

BMW 328 Hommage

Na de Gran Lusso (2013), de Zagato Z4 (2012), en de 328 Hommage (2011) zijn we benieuwd waar BMW dit jaar mee op de proppen komt.

Wordt het een grote sjieke coupe of iets racy’s? Een vierdeurs cabrio wellicht? Of moet BMW een voorbode maken van een eigen supercar, die ‘M8’ waar nu al decennia over gepraat wordt, en die er misschien in 2016 komt? Ter inspiratie gaven we afgelopen weekend via deze top 10 zelf al even een voorzetje aan de BMW-designers.

Zagato Z4

Laat ons weten wat je zelf het liefste ziet, of waarmee je verwacht dat BMW uit de hoek gaat komen. Wie weet wordt het wel een anticlimax en krijgen we een MPV-busje te zien in Cernobbio, op de prachtlocatie aan het Comomeer. Maar dat zal toch niet…

Naast een automotive concept heeft BMW ook een concept “created by its [..] motorcycle design experts” aangekondigd. De laatste jaren wordt naast het auto-evenement namelijk ook een motorconcours gehouden. Het thema van 2014 is ‘de roaring twenties’, tijdens het evenement is er onder andere aandacht voor 110 jaar Rolls-Royce en 100 jaar Maserati.

'BMW Pininfarina Gran Lusso voorbode op 8-serie'

Ook is traditiemerk Aston Martin altijd goed vertegenwoordigd, wie weet schudden de Britten nog iets uit hun mouw? We weten in ieder geval zeker dat 1 partij niet aanwezig zal zijn: het geplaagde Bertone, dat nu definitief kopje onder lijkt te zijn gegaan.

Foto: BMW 328 Hommage concept

Villa d'Este 2014 aankondiging25 reacties

De M8, hoewel ik een nieuwe Z1 ook wel een fijn plan zou vinden.
Er schijnt een nog onbekende Aston Martin in de komende Bond te zitten, wellicht nemen ze die mee.
@porsche928:
Iets zegt mij dat BMW die niet mee gaat nemen..
@porsche928: wat heeft Aston Martin met BMW te maken?
@thomcarspotter: lees het einde van het artikel
@italia007: aha, dat stukje heb ik gemist. had het eigenlijk niet verwacht in een artikel over BMW :p
utr1984 via Android app
@thomcarspotter: haha je weet toch dar AB er alles aan doet om zoveel mogelijk te linken naar niet relevante nieuwsberichten;)
@utr1984: en dat allemaal om je een abonnement af te laten nemen;)
BMW moet gewoon weer een m1 supercar maken
@cargeeksnl: Double that. Die had er idd al lang moeten zijn!
Spijtig genoeg zijn ze nu enkel gefocust op het wegnemen van 2 cilinders, overal een turbo (lees: geluidsdemper) op te zetten en het creëren van nutteloze modellen om ze dan ‘the first-ever’ te noemen. Terwijl iedereen staat te wachten op een deftig antwoord op de R8.
Een hommage aan de 3.0CSL ‘Batmobiles’ lijkt me wel een keer leuk. Keer wat anders dan zo’n i8
Opvolger van de Isetta.
Dat heeft pas de toekomst!
Ik denk dat Aston Martin met een Virage Shooting Brake Zagato Centennial komt, om de trilogie met de DBS Coupe Centennial en DB9 Spyder Centennial te completeren. Dat zou me in ieder geval niet verbazen aangezien Aston bijna altijd is vertegenwoordigd op de concours Villa d’Este (bron: http://www.astonmartinzagato.net).
Geen concept, gewoon eindelijk een nieuwe 8-serie. Als grote coupé met een v8 en een v12 model, respectievelijk 410 en 540pk. CL concurrentie dus. Geen M erbij, dat hoort niet bij zo’n ding.
Aangezien het thema ‘roaring twenties’ is komen ze vast niet met een moderne Dixi maar misschien wel een Rorhbach Ro VII hommage
@jmeverts: Misschien komt Nucky Thompson ook even langs…Dat zou wel stijl hebben.
@sir_smokalot: haha in een Boardwalk ///Mpire
Ik denk dat Aston Martin met een Virage Shooting Brake Zagato Centennial komt, om de trilogie met de DBS Coupe Centennial en DB9 Spyder Centennial te completeren. Dat zou me in ieder geval niet verbazen aangezien Aston bijna altijd is vertegenwoordigd op de concours Villa d’Este (bron: http://www.astonmartinzagato.net).
M1, Z8 of 3.0 CSi of CSL
Retro E21. Zoals Nissan met de idx Nismo ook had gedaan.
Die 328 was een geniaale concept, hadden ze zo in productie mogen gooien.

Al hoop ik eigenlijk dat ze met een ‘gina-achtige’ concept komen, altijd interessant om toekomst muziek te horen.
Een moderne herinterpretatie van de 850csi hoop ik.
Een leuk offroad ding lijkt me wel leuk
Een grote coupé a la 8-serie zou ik wel geslaagd vinden. Of de spiritueel opvolger van de Z1
Wat ik het liefst zie ?
Dat BMW helemaal weg blijft van de Villa d’Este.
Je kunt het wel organiseren…. sorry sponsorgeld betalen…. maar smaak is niet met geld te koop.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).