Waarom Fiat-medewerkers tegen de komst van CR7 zijn

Auteur: , 43 Reacties

Wat? Zijn we op Voetbalzone.nl beland?

Crsitano Ronaldo

Uiteraard kent iedereen Cristiano Ronaldo. Voor wie onder een steen gelegen heeft, een kleine toelichting van een groots sportman. De zoon van een zuipschuit uit Madeira bleek een zeer getalenteerd voetballer. Al in 2002 brak hij door bij ‘het eerste’ van Sporting Clube de Portugal. Vervolgens maakte hij de overstap naar Manchester United. Onder de leiding van Alex Ferguson (een Schotse succestrainer) groeide Ronaldo uit tot een absolute vedette. In 2009 nam Real Madrid (dat zijn alleen maar met vedettes speelt) de Portugees over voor 91 miljoen euro. Daar schoot hij alle records aan flarden. Details zullen we je besparen, maar één feitje spreekt boekdelen. Van de 292 wedstrijden die Cristiano heeft gespeeld, scoorde hij 311 keer. Op dit moment lijkt zijn carrière bij Real Madrid te stagneren en ligt een transfer in het verschiet.

Zo komen we uit bij ‘zuiver’ autonieuws. Ronaldo wordt namelijk in verband gebracht met Juventus. Naar verluidt zijn de Italianen bereid om 100 miljoen euro transfergeld te betalen voor CR7. Daarboven komt nog een salaris van 30 miljoen euro, waardoor er in totaal 220 miljoen euro is gemoeid met de transfer. Deze ontwikkelingen zijn niet in goede orde ontvangen door de medewerkers van Fiat. De grootste autofabrikant van Italië is voor een deel eigendom van de familie Agnelli (29,18%), terwijl dezelfde familie voor 63,77% eigenaar is van Juventus.

Volgens het altijd goed geïnformeerde Sport Mediaset, heeft Fiat aangeboden om Ronaldo in te lijven als ambassadeur voor het merk. Dit zet aan tot kwaad bloed bij de Fiat-medewerkers. Zoals bekend gaat het niet al te best met Fiat Chrysler Automobiles. Zo schijnen de medewerkers van Fiat in de Pomigliano-fabriek al 10 jaar geen loonsverhoging gehad te hebben, ondanks meer dan 10 procent inflatie. Volgens Gerardo Giannone (een medewerker van Fiat) is het mogelijk om met het geld voor Ronaldo alle medewerkers 200 euro per maand loonsverhoging te geven. Fiat geeft jaarlijks 126 miljoen euro uit aan sponsoring, waarvan 26,5 miljoen voor Juventus.

Op zich is de move van Juventus wel te begrijpen. Cristiano Ronaldo is namelijk al 33 jaar oud, wat relatief oud is voor een aanvaller. Het strookt wel met de visie van Fiat, als je kijkt naar. het huidige modelgamma van de merken in hun portfolio. Ze houden daar nu eenmaal van overjarige modellen.

UPDATE: een geplande staking tegen de komst van Ronaldo is een fiasco geworden.43 reacties

Alleen al door de geruchten over zijn komst zijn de aandelen van Juventus enorm gestegen in waarde… Dus hij heeft het bedrag al bijna terug verdiend.
@poekoek: En dan hebben we het nog niet eens over de toekomstige shirtjes verkoop…
@olivier420: jij begrijpt.
@olivier420: precies dat
Wel even alle wedstrijden voor Real Madrid erbij pakken he

430 gespeeld 445 gemaakt
De bijnaam van Juventus is De Oude Dame, daar past Ronaldo wel bij.
@kobus1967: en jouw naam ook
@moewat: jezus, watmoe word ik van jou! ;-)
@s73phan: dat geloof ik
@s73phan: je moewat eh
De medewerkers vergeten dat de komst van Ronaldo de wereldwijde verkoop van merchandising dermate zal stuwen, dat de overnamesom en het salaris ineens heel redelijk blijken.
@poes: zeker vanuit Juve een valide punt, maar vloeien die euro’s ook daadwerkelijk terug naar Fiat en vervolgens naar salaris? Direi di no ..
@poes: Ik denk eerlijk gezegd dat reclame-inkomsten en tv-rechten meer opbrengen voor de club, en dat kan wel wat oplopen met Ronaldo erbij. Die merchandise is lang niet zo belangrijk als men altijd zegt.
@granlusso: bij Ferrari wel…
Ze hebben al 10 jaar geen salaris verhoging gehad omdat de arbeidsvoorwaarden veel te goed waren om mee te beginnen. Vooral de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn een blok aan het been hier voor werkgevers.
@povel: met dank aan de vakbonden, zijn de Italiaanse arbeiders jarenlang gepamperd waardoor ze veel te duur werden. De Italiaanse producten waren te duur hierdoor. De export liep niet meer en de laatste 10 jaren hebben de werkgevers de lonen bevroren. Nu pas zijn de Italiaanse arbeiders en producten weer concurrerend.
@barry355gtb: inderdaad. Weet alleen niet of ze nu al concurrerend zijn.
@barry355gtb: 220 miljoen voor één persoon dat lijkt me inderdaad een dure werknemer. Is het vreemd dat werknemers van Fiat dat ook vinden! Vreemde reacties hier!
@geertvn: hoeveel mag fiat dan voor reclame uitgeven, want dat is waar dit uiteindelijk over gaat. Ik neem aan dat Ronaldo niet nieuwe auto’s gaat bouwen of ontwerpen. Fiat Chrysler heeft alleen in Amerika al 2.25 miljard dollar uitgegeven aan reclame. Ze mogen het best veel vinden, maar dat ze 10 jaar lang geen salaris verhoging hebben gekregen is gewoon logisch/ noodzakelijk. Ik werk in Italië en 95% van mijn collega’s is italiaans. Enig iderhoe belachelijk veel contracten er zijn, met voorwaarden die uiteindelijk voor niemand goed zijn omdat ze gewoon niet houdbaar zijn?
Ik vind 220 miljoen ook erg veel, ik vind voetbal een stomme sport, maar als dit stukje promotie Fiat 220 miljoen euro waard is snap ik dat wel.
@povel: Dus Fiat gaat minstens 220 miljoen meer winst genereren door de komst van Ronaldo? Mensen gaan plots auto’s van Fiat associeren met Ronaldo… Brood en spelen noemden de Romeinen het!
@povel: dat is zeker een valide punt, met name de vakbonden die kortzichtig zijn, maar de echte kosten van de samenleving zit hem ‘hier’ ook niet in de lonen maar de inefficiëntie en ambtenaren die jarenlang met 50 met 100% en indexatie pensioen gingen. Om vervolgens zwart overal loodgieterswerk, tuinen onderhouden, olijfbomen snoeien, kozijnen timmeren etc. of makelaar te worden tegen absurde tarieven ‘want het is bezigheidstherapie. Vervolgens komt een beetje econoom niet aan de bak want er is geen bank die een ondernemersplan kan/wil financieren. Dus massaal de bediening in. Ik ken er zat, zie ze gelukkig steeds gelukkiger worden, maar rijk worden ze niet, pas na een triest moment (verlies) krijgen ze wat money to spend.
@bischero Het is vooral de inefficiëntie ja. Ik werk met mensen die na 7 jaar in dienst automatisch een hogere functie krijgen, die ze gewoon echt niet aan kunnen. Sommigen zijn vrienden van me en erg aardige mensen, maar ze kunnen het gewoon niet. Het gevolg is dat hun werk steeds overnieuw gedaan moet worden. Het gevolg daarvan is vertragingen en aanzienlijke kosten voor het bedrijf. Maar het staat nu eenmaal zo in het contract.
@povel: misschien kan Ronaldo zijn werk ook niet aan gezien ze in het wk al snel naar huis gespeeld zijn!
@geertvn: haha ja misschien!
Ja… 200 euro salaris verhoging, maar geen auto’s verkopen. Lijkt mij een veel slechter plan. Ronaldo is een vreemde vogel, maar hij blaast bijkant eigenhandig de Itiliaanse economie nieuw leven in. Menig politicus krijgt minder voor elkaar.
@jorden: Weet iemand ook het effect op de kostprijs van een auto.
Ooit zei Real dat ze hem alleen zouden verkopen voor 1 miljard omdat ze wisten dat er toch niemand dat zou betalen.
@thomasthomas: Klopt, maar Ronaldo is nu 33. Als Juventus echt met 100 miljoen op de stoep staat zou ik hem ook voor dat bedrag verkopen. Real Madrid heeft toch geld als kraanwater, dus die zullen daarna wel weer een transferrecord breken voor de volgende superster (denk aan Mbappé of Neymar)
@edge: met deze mogelijke transfer wordt alleen de schuld weer wat kleiner. Maar wel een nieuw stadion bouwen
@thomasthomas: 1 miljard is zijn ontsnappingsclausule. Maar dat is zo vastgelegd omdat het in Spanje verplicht is een clausule in hun contract te zetten. Voor hun beste spelers zet Real Madrid dus zo hoog mogelijk clausule als afschrik middel voor andere clubs.
Alleen met de verkoop van voetbalshirts verdienen ze de helft al terug. Prima stukje marketing van Fiat lijkt mij zo.
@clarkson: Nou, dus niet. Juventus en Adidas verdienen aan al die merchandise. FIAT verdient er helemaal niks aan. Die gaan pas plussen op het moment dat Ronaldo-fans Panda’s em Renegades gaan kopen.
@edge: Leg eens uit? Zonder de steun van Fiat (aandeelhouders) zal Ronaldo toch nooit komen?
@clarkson: De familie Agnelli wil stunten door Ronaldo naar Juventus te halen, maar Juventus kan zijn salaris à 30 miljoen per jaar niet ophoesten zonder tegen de lamp te lopen voor wat betreft de Financial Fair Play. Daarom gebruiken de Agnelli’s hun invloed bij Fiat om dat salaris te splitsen. 10 miljoen via Juve, 20 miljoen via een ambassadeursdeal met Fiat. Dus inderdaad, Ronaldo kan niet naar Juve komen als Fiat niet meewerkt.
Dat houdt echter niet in dat Fiat ook mee gaat delen in de merchandise-inkomsten. Merchandise-inkomsten zijn doorgaans voor de club en de merchandisefabrikant, dus in dit geval voor Juventus en kledingfabrikant Adidas. Fiat wordt een persoonlijke sponsor van Ronaldo, wat inhoudt dat ze Ronaldo een paar dagen per jaar mogen lenen voor een reclamespotje, hij een paar woordjes komt vertellen bij de presentatie van een nieuw model of dat ze zijn naam (of het CR7 handelsmerk) mogen gebruiken voor een actiemodelletje. Dat staat op papier helemaal los van Juventus, en zal Fiat dus zelf moeten terugverdienen.
@edge: Fiat is aandeelhouder van Juve. Dus ze kunnen er op allerleukste manieren aan verdienen.
@poes: Fiat is geen aandeelhouder van Juve. Fiat en Juve hebben gemeenschappelijke aandeelhouders (de familie Agnelli), maar dat betekent niet dat Fiat er financieel op vooruit gaat als Juve succes boekt.
Ze moeten daar gewoon niet zo zeuren, ga concurrerende producten/auto’s bouwen.
@maferick74: precies
@maferick74:, zodra ze met z’n allen net zoveel geld binnen brengen als Ronaldo praten we wel verder over een loonsverhoging…
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ik snap die medewerkers van fiat wel dan wordt er een klap geld uit gegeven aan iemand die er al redelijk warmpjes bij zit.En vooral als dat geintje je 200 euro per maand kost
Iedereen lult hier over geld, megadeals, shirtjes verkoop merchandising, niemand die ziet hoe diep droevig we gevallen zijn, het gaat uiteindelijk over sport !
Die kale FiFa slijmbal van de week bij Poetin, die baantjesjager van een van Basten bij Poetin, allemaal de man zijn reet likken voor hun baantje. Bah!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).