Wat deze nieuwe Continental en BMW gemeen hebben

Auteur: , 13 Reacties

Wie nu zegt 'omdat ze beide grotendeels Duits zijn' is af. Ook al klopt het wel.

Om te beginnen: verwarring alom. Het betreft namelijk de Bentley Continental Convertible Bavarian Edition by Mulliner. Ja, Bentley mag dan wel deels van VW zijn, maar het is Rolls-Royce die bij het Beierse BMW aangesloten zit. De banden tussen Bentley en Beieren zijn daarom niet helemaal duidelijk. Volgens het persbericht is het omdat Bentley Beieren een mooie regio vindt. Of er daarom ook een Flevoland-editie komt, is niet bekend.

We kunnen wel zien wat er veranderd is aan de Bentley. De auto is dus samengesteld door Mulliner, de Ad Personam/Exclusive-achtige bespoke-afdeling van Bentley. Die hebben de auto de lakkleur Glacier White meegegeven. Het stoffen cabriodak is uitgevoerd in Imperial Blue. Dit omdat die kleuren in een ruitjespatroon lijken op de Beierse vlag. Dat ruitjespatroon komt ook terug in de lederen zwarte stoelen. Daarnaast is de Beierse vlag ook te zien op de flanken van de auto en in de hoofdsteunen. Ook staat er ‘Bavaria Edition’-badge op de treeplanken van de auto. Dat heeft nog een leuke tweede betekenis voor bierdrinkers. Het gehele stuk aluminium in de treeplanken zelf heeft groot de letters ‘Bentley’, samen met de jaren 1919 en 2019. Bentley viert hun 100-ste dit jaar.

De Bavaria Edition zal in een oplage van één stuks gebouwd worden. Voor wie het dus eens is met Bentley over de pracht en praal van de Zuidoost-Duitse regio, de kans is dat je al te laat bent. Zoals we in dat geval zeggen: gelukkig hebben we de plaatjes nog.13 reacties

Phoeh dat interieur.. lijkt wel een kale lease Golf.
@dromedaris: ik dacht echt precies dat! Inmiddels is het bij Bentley ook al 15 jaar hetzelfde..
@dromedaris: Inderdaad zeg. In principe kun je met heel weinig elementen ook iets maken dat luxe en weldaad uitstraalt, maar dit doet precies het omgekeerde. Zal ook wel door de kleurstelling komen, maar het lijkt me moeilijk om dit ontwerp ‘rijk’ aan te laten doen.
O, ik dacht de single frame grille
Aah omdat ze allebei duits zijn natuurlijk!
Als ik teveel Bavaria drink droom ik ook van een Bentley Continental met een VW Polo interieur en allerlei “soort van” BMW logo’s. Daarom drink ik geen Bavaria.
De Bavaria Edition zal in een oplage van één stuks gebouwd worden. Voor wie het dus eens is met Bentley over de pracht en praal van de Zuidoost-Duitse regio, de kans is dat je al te laat bent. Zoals we in dat geval zeggen: gelukkig hebben we de plaatjes nog.

Ik zou zeggen, gelukkig is het er maar één. Saaaaie uitvoering.
Vind ‘m zo echt veel mooier:
https://ag-spots-2019.o.auroraobjects.eu/2019/01/01/bentley-continental-gt-2018-c399101012019153501_1.jpg
En dan vraag ik me alsnog af, ja het is er maar één.. Maar als je persé deze uitvoering wilt hebben kan je dit als goed is identiek namaken als je je portemonnee maar open trekt.. Zo bijzonder is het nou ook weer niet.
Less is more zogenaamd.. meer betalen voor minder dus. Niet echt m’n ding. 100j Bentley, had toch net iets meer verwacht..
Een Bentley Bavaria, het moet niet gekker worden…

Straks komt BMW nog met de Grolls Royce.
@moveyourmind: Heeft wel smaak dan :)
Het artikel leest moeilijk vind ik, @720s teveel Bavaria op?
Mijn A1 was ook Glacier White, en ik ben ermee in Beieren geweest. Hoeft allemaal niet zo duur te zijn 😊

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).