Wat je moet weten over Toyota Professional

Auteur: , Geen reacties

Op het gebied van bedrijfswagens gaat Toyota de dingen anders doen. Dit moet je weten.

Wat je moet weten over Toyota Professional

Het gamma van Toyota (en Lexus) op het gebied van personenauto’s bestaat uit hybrides, hybrides en nog meer hybrides. Het is de filosofie van het merk geworden om in ons continent alleen nog maar schonere auto’s op de markt te brengen. Die filosofie slaat Toyota nu door op de bedrijfswagens van het merk.

De Japanse autobouwer introduceert volledige elektrische versies van de PROACE en de nieuwe PROACE City. Toyota zegt dat de bestelwagens in 2020 en 2021 naar Nederland gaan komen. Daarmee zal de eerste volledige elektrische Toyota in Nederland geen personenauto, maar een bestelauto zijn.

Bedrijfswagens worden vooral in stedelijk gebied gezien als grote vervuilers. 24% van alle stikstofstofoxiden en 34% van alle fijnstofuitstoot komt voor rekening van bestelwagens met dieselmotoren. Door een bestelwagen volledig elektrisch te maken neem je die uitstoot weg, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit.

De elektrische bedrijfswagens zijn onderdeel van het nieuwe productoffensief van Toyota voor lichte bedrijfswagens. Het merk doet dit onder de naam Toyota Professional. Met deze tak kiezen de Japanners voor een nieuw showroomconcept met opgeleide medewerkers die zich richten tot de ondernemer.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).