Wat moet er nu gebeuren met Daniel Ricciardo?

Auteur: , 59 Reacties

Nu Max een nieuw contract heeft, wat moet Daniel gaan doen?

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo zou weleens naar Mercedes kunnen gaan, na volgend jaar. Naar het schijnt was Red Bull extra gewillig om het contract van Max Verstappen tot 2020 te verlengen, omdat Daniel Ricciardo binnenkort transfervrij wegloopt. Het contract van de Australiër verloopt namelijk volgend jaar. Ricciardo is natuurlijk de perfecte rijder: zeer snel, uiterst constant en er zit een goede kop op. Onderschat dat laatste niet, want de mensen die daadwerkelijk de F1 betalen (toeschouwers en sponsoren) zien liever een Ricciardo dan een zuurpruim (vul coureur naar keuze in). Dus waar gaat Daniel naartoe?

Daniel Ricciardo is er vrij luchtig onder en ontkent niets. Maar volgens grandprix.com lijkt hij er op te hinten dat Mercedes een logischere keuze is:

Ik word altijd gevraagd in verband met Ferrari. Ik heb de indruk dat de interesse voornamelijk van de fans en de media komen, dan van Ferrari zelf.

Ok, helder. Bottas is een degelijke coureur, maar zijn één-jarige contract geeft aan dat het vertrouwen van Mercedes naar de Fin beperkt is. De geruchten nemen grotere vormen aan sinds Christian Horner heeft aangegeven dat het team van Red Bull om Max Verstappen heen gebouwd gaat worden. Daar zal Ricciardo niet blij mee zijn. Een nummer 2 positie ziet de Australiër dan ook niet zitten:

Als ik met een ander team in gesprek zou zijn, dan zou mijn eerste eis zijn dat beide coureurs gelijkwaardig behandeld worden. Als het de bedoeling is dat ik mijn teamgenoot moet helpen, zal ik niet tekenen bij dat team.

Dan bevindt Ricciardo zich dus in een lastige situatie. Bij Red Bull wordt Max Verstappen nummer 1. Bij Mercedes is dat overduidelijk Lewis Hamilton en bij Ferrari is dat, serieus waar, Sebastian Vettel. Ricciardo is al eens teamgenoot geweest van Sebastian, bij Red Bull in 2014. Daar liet hij al eens zien dat hij hem aankon. In dat jaar wist Ricciardo drie keer te winnen, Vettel won geen enkele race dat jaar.

Dan lijkt de bal dus te liggen bij Mercedes. Vorig jaar hadden ze twee coureurs die zeer aan elkaar gewaagd waren. Het nadeel was dat ze elkaar nul ruimte gaven op (en naast) de baan. Treffend hoogtepunt was de Grand Prix van Spanje (die Max won) en natuurlijk de Grand Prix van Oostenrijk. Ricciardo is in elk geval niet bang voor Hamilton:

Ondanks dat Lewis Hamilton in topvorm is zou ik hem graag willen uitdagen.59 reacties

Ik denk dat ie wel wereldkampioen kan worden volgend jaasr… in Formule E. Top gast, maar hij zit in een moeilijke positie :(
@dawwg: dan maar vierde in de F1 want Ricciardo is geen B- of C-coureur. Louter die rijden rond in de FE.
@str8six: maar als je ziet welke fabrikanten nu allemaal in de Formule E stappen, dan is een ding duidelijk, formule E heeft de ambitie en de middelen om de Formule 1 concurrentie aan te gaan doen. Formule 1 moet oppassen dat het niet op dezelfde manier doodbloed als LeMans of de DTM.
Vind hem een aardige vent maar middelmatige rijder. Hij heeft niet de X factor zoals Max.
@thomasthomas: middelmatig kan je hem niet noemen. Ik denk wel dat max en Ham beter zijn. Hoe was dat jaar met Vettel? Want op basis van punten ben je nog niet beter.
@rovadepo: Vettel had in 2014 grote moeite om zich aan te passen aan het nieuwe type auto (was het eerste jaar met de turbo motoren).
@poes: dank ik was t even kwijt, zoals hieronder al staat, dan zou Kvyatt weet beter zijn dan Ric enz enz …het blijft altijd lastig met deze sport wie nu de beste is. Aangezien de auto’s verschillen.
@thomasthomas: middelmatig is hij zeker niet. Hij heeft de afgelopen 2 races toch Verstappen achter zich weten te houden in de kwalificatie.
@pomoek: alleen in de races wil hem dat nog niet echt lukken.
@rhellema: neuhjj… alleen maar het hele begin van het seizoen ;)
@volvonerdy70: ook alleen maar omdat Verstappen is uitgevallen.
@rhellema: tja, maar wie heeft die punten wél gepakt? Max is wel de betere maar dot is wel makkelijk af doen zo…
@str8six: dat het makkelijk gezegd is ben ik volledig met je eens. Maar dat is het ook om te zeggen dat Ricciardo de afgelopen 2 races de betere kwalificaties gereden terwijl hij het dit seizoen volledig af heeft moeten leggen tegenover Verstappen. Zodra Verstappen een race wint of op één van de andere 2 podiumplaatsen staat wordt er ook direct geroepen dat hij dat alleen maar kan doordat anderen uitvallen, slecht kwalificeren of weet ik wat voor makkelijke smoezen er verzonnen worden. Maar Ohjee als dat over Daniël “Lucke” Ricciardo gezegd wordt, dan is het ineens allemaal makkelijk praten.
Die gast is 28. Heeft sowieso nog wel 6 a 7 jaar voor zich waar hij top kan rijden. In potentie kan hij wereldkampioen worden als hij in de juiste auto zit.

Maar goed, bijna elk coureur kan dat wel tegenwoordig…
@viezefreddyw: 28 ik dacht 35
@bmwfreak038: Nope…geboren in 1989 dus minimaal 27
Vergeet niet dat de F1 een teamsport is.
De Australiër wil dus niet voor Max werken, en mij lijkt het duidelijk dat Max dat wel zou doen.
Je tegenstanders zijn andere teams, niet je teamgenoot.

Beter is om te kijken wie Max naast zich gaat krijgen, en als ik iemand denk te weten die daar weleens een kans voor maakt is het Belgische talent Stoffel van Doorne.
@tarquesh: de Hulk..
@yajouri: dat zou vet zijn, Max en Hulkenburg in één team :-)
@tarquesh: Vertel dat nog even aan Rosberg en Hamilton vorig seizoen.

OT: Ricciardo gaat nergens heen. Bij Ferrari en Mercedes wordt hij 2e rijder. Elke andere team is een stap terug. Bij Red Bull bouwen ze ongetwijfeld een deel om Max heen, maar Ric zal niet in dienst van hoeven te rijden voorlopig. Wellicht een keer aan het einde van een seizoen als het er op lijkt dat Max de titel kan gaan halen. Maar ik mag hopen dat het omgekeerd dan ook zo zou zijn.
@Stefje: precies, waarom niet laten zoals het nu is…de verhoudingen zijn goed en ric houdt max best scherp denk ik!!
@tarquesh: Max voor Ricciardo (of andere teamgenoot) werken!?! No f**king way! Max weet te goed dat hij hét talent is/heeft en zal altijd voor zichzelf gaan!
@tarquesh: Lol, Max gaat zo maar voor Ricciardo rijden? Alleen als ie niet meer het kampioenschap kan winnen. Zelfde geld voor Ricciardo, als hij volgend jaar kampioenschap niet meer kan winnen dan schuift ie op voor Verstappen (als dat zou moeten).
Ocon naast Max, Riccardo naast Hamilton en vanaf 2019 krijgt Aston Martin de beschikking over het blok van Mercedes. Zou voor heeeeeeel veeeeeel mensen een goede deal zijn.
@scubakabouter: hmmm dat zal dan Sainz naast MV worden en die link van Aston en Mercedes is wel logisch aangezien ze bij AM amg blokken hebben en MB 5% aandelen AM heeft. Had ik nog niet aan gedacht
@scubakabouter: en voor Mercedes de slechtste deal; die gaan een concurrent niet voorzien van hun eigen snelle blok denk ik. Zelfs niet onder Aston Martin vlag.
Cosworth schijnt nauwe banden te hebben met Aston. Die kunnen samen met het nieuwe motorenregelement een nieuwe aandrijflijn gaan bouwen. Wat Red Bull tussen 2018 en 2021 dan qua motor gaan doen, is de vraag.
@hoglard: en dat verklaart dan ook niet waarom Max zijn contract heeft laten verlengen t/m 2020.
@hoglard: ik heb het dan alleen over de basis van het blok. Dus geen klanten motor maar een “soort” van samenwerking.
Wanneer Ricciardo sneller is dan z’n teamgenoot wordt hij vanzelf eerste coureur. Switchen van 1e en 2e coureur hebben we vaker in F1 gezien en zou dom zijn als een team dat niet zou doen.
Als de kop zo belangrijk is, waarom is die Ham dan zo populair? Met zijn ingeplante haar, tattoo’s in zijn en nek en diamant in zijn neus?
En voor wat betreft Ricciardo: Wie weet waar Mclaren en/of Renault staan over een jaar misschien 2. Alles is mogelijk.
@pa045: ik denk dat veel sponsoren en supporters de kop + tattoos + diamanten + (belangrijkste) goede babbel van Hamilton liever zien dan het “cleane” uiterlijk + half slaperige karakter van Bottas… incl mezelf, 100x
@basvspr: onderbuikgevoelens welke uitsluitend gebaseerd zijn op je eigen voorkeur.
@basvspr: goed praatje.. ieder keer dezelfde bs dat het het beste publiek ever is. En reken er maar niet op dat hij 1 vraag daadwerkelijk en letterlijk beantwoord.
Ach ja. Fout publiek is ook publiek zullen de sponsoren wel denken
@pa045: er zit een goeie kop op. en oh ja, hij is ook nog eens kampioen. hoe zou het toch komen dat hij 1ste rijder is, hij kan vast goed koken..
@bmwfreak038: rustig en even de tekst nog eens lezen. Ik heb niks over zijn kwaliteiten als coureur gezegd.
@pa045: Klopt. Je stelt een vraag. Als de kop zo belangrijk is enz… Het antwoord is: Omdat hij een waanzinnig goede coureur is. Daarom. Verder vind jij hem gladjes en onleuk. Prima dat je een mening hebt maar daar is dus niet iedereen het mee eens.
@pomoek: jij springt van de hak op de tak. Er wordt gesteld dat ric, buiten een goede coureur, een leuke kop op heeft. En dat zoeken ze (ze als in de top teams). Mijn vraag is: wat is leuk aan de kop van ham? Dat antwoord heb jij nog niet gegeven.
@pa045: okay, als we dan toch gaan mierennevken: Een leuke kop werd door de schrijver genoemd als een van meerdere redenen waarom teams Ricciardo graag wilden hebben.

Je 1e vraag was:

Als de kop zo belangrijk is, waarom is die Ham dan zo populair?

Je gaf bij die 1e vraag hier zelf al antwoord op: Je vindt dat hij geen leuke kop heeft. Prima. Dat is een mening. Niemand heeft gezegd dat een leuke kop meteen de belangrijkste reden is waarom Hamilton populair is. Daar heb ik je op gewezen. Hamilton is vooral een buitengewoon goed coureur. Ik denk dat dit de belangrijkste reden is waarom Hamilton populair is en niet omdat hij wel of niet een leuke kop heeft.

Dat is voor jou blijkbaar wat verwarrend. Geeft niet, ik leg het graag uit.

En dan kom je nu met de vraag: Wat is er zo leuk aan de kop van hem?
Dat is dus een totaal andere vraag. En ik zal je het antwoord schuldig moeten blijven. Ik ben daar eerlijk gezegd niet zo mee bezig. Het uiterlijk van mannen en specifiek coureurs. Maar ieder zijn ding.
@bmwfreak038: en over die kop: smaken verschillen.
@pa045: Nicole sherzinger..
@bmwfreak038: ja. Dus.. ik heb ook foto’s van mooie vriendinnen van mij. Wordt ik ook niet leuker door gevonden..
Er wordt wel vaker gesteld dat Ricciardo in 2014 Vettel heeft verslagen en dat dat het bewijs is dat hij beter is dan Vettel. Dat vind ik onzin. Is een beetje hetzelfde als stellen dat Ricciardo beter is dan Verstappen omdat hij meer punten heeft.

In 2014 was Vettel niet meer op zn plaats bij RBR. Die auto lag hem ook gewoon niet. En hij was vaker uitgevallen dan Ricciardo. Ik vind het dus te kort door de bocht om te stellen dat dat het bewijs is dat Ricciardo beter is. Het is hetzelfde als stellen dat Kvyat beter is dan Ricciardo want in 2015 eindigde Kvyat hoger in het klassement dan Ricciardo.

Daarnaast heeft Ricciardo ook vaak genoeg laten zien dat hij niet bij de absolute top hoort. Ricciardo was best wel met een middelmatig seizoen bezig totdat Verstappen kwam. Vanaf dat moment zag je dat er weer vuur in hem zat. Daarnaast, en dan kun je zeggen wat je wil, maar feit is is dat het van Verstappen moet komen wil RBR meedoen voor de winst. Kijk bijvoorbeeld naar Maleisië of Japan. Ricciardo kan je misschien een constant 3e plek geven maar coureurs als Verstappen, Vettel, Hamilton en Alonso kunnen je een constante 1e of 2e plaats geven.
@Rick-dos: goed gezegd Ric is altijd een 8 , verstandige rijder. MV , Vettel , Alonso Ham zijn ook wel eens een 9 . Net wat meer tot de grens of iets erover. Toch zou Max nog wel kunnen leren van DR. Iets rustiger iets afwachtender . Je ziet als ze samen achterin starten is Max binnen 3 rondjes voorin en Daniel doet daar 10/15 over en uiteindelijk eindigt hij op t podium.
@rovadepo: precies dit dus!
Ricciardo is bedachtzamer.
RIC trekt een wat te grote broek aan als hij denkt nu 1e man te kunnen zijn bij de top 3. Wel heeft hij dit seizoen laten zien niet mee te gaan in de waan van de dag en dat heeft hem de nodige punten opgeleverd. Das ook slim spel, al stel je jezelf daarmee wel afhankelijk van de omstandigheden. Of erg goede 2e man in de top 3, of 1e man bij een Williams/ForceIndia if you ask me…
@dreke: Williams is geen optie wanneer pa Stroll de boel daar opkoop en het hele team rond zijn eigen telg opbouwt
@toniominestrone: even niet aan gedacht, dat is helemaal waar.
Ik denk dat hij als 2e man nu de hoogste ogen kan scoren en zal moeten wachten op een plek (en hopen dat zich geen nieuwe HAM/VET/VER aanmeldt)
@toniominestrone: Dat zou ik ontzettend zonde vinden… Die familie zou zich met alles behalve F1 bezig moeten houden…
Tja, ik gun hem die Mercedes wel!
Hij moet gewoon blijven, scoort meer punten dan zijn teamgenoot. Luxepositie.
Waar hij ook gaat, hij zal tweede rijder zijn.
Ferrari heeft Vettel en AMG Hamilton als eerste rijder.
Bij RBR maken ze niet echt verschil, dus ik zou blijven waar ik zit. Helemaal als ik zie hoe RBR vooruit is gegaan dit seizoen. Ik schrijf ze hoog aan voor 2018 t/m 2020, de regels veranderen nauwelijks.
Ik denk dat als Ricciardo blijft hij zeker 5de wiel aan de wagen word. Maar dat zullen we zien.
Die Daniel gaat naar Mclaren. Alonso gaat nog 1 jaar door en dan of stoppen of indycar.
Waarom niet Ferrari? Is het niet een beetje een tactiek van Ricciardo om dit te zeggen? Playing hard to get? Ik zou het wel weten als ik een voormalig sigaretten verkoper was: Die Fin eruit en die fijne Aussie er in. Sfeer in het team is dan meteen ook 200% beter.
Ik start een petitie hier, dat Ricciardo samen met Verstappen moet blijven. Ze zijn een top-team!
Ik zou niet weten wie anders dan Daniël de nummer 2 positie naast Max zou moeten innemen. Bij Torro Rosso loopt er op dit moment in ieder geval nog geen waardig opvolger voor Daniël rond, zeker nu Sainz bij Renault zit
Misschien gaat hij wel nergens heen?

Red bull levert tegenwoordig Een steeds betere auto af, behoorlijk concurrerend. Als dat enkel beter wordt, wat zou Ferrari of Mercedes dan kunnen bieden?

Je rijdt daar ook als soort 2e rijder, evenals dat bij red bull lijkt te gebeuren. Dus je lijkt er niks mee te winnen.

En bij red bull heeft hij erg veel chemie met zijn mede team genoot: max.

En ik ben er van overtuigd dat je de concurrentie buiten je team moet zoeken, niet bij je teamgenoot. Dus die chemie kan ook winst opleveren toch?
Ricciardo zit dicht teg en de top aan maar is het net niet..gevalletje we plaats
Leuk dat RIC genoemd wordt voor coureur naast HAM44 maar ik zie dat maar 1 coureur worden: Ocon. Is Mercedes protégé, F3 kampioen en doet het zeer verdienstelijk bij ForceIndia. Nog een jaartje rijpen en dan kan hij probleemloos bij Mercedes instappen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).