Wat wil jij zeggen tegen de allerlaatste Panamera?

Auteur: , 55 Reacties

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Voor de Panamera van de eerste generatie is het doek gevallen.

Wat wil jij zeggen tegen de allerlaatste Panamera?

Daarom bieden we jullie bij dezen de gelegenheid om in alle discretie en privacy afscheid te nemen van de dikke Duitse “sedan” die de meningen onder auto- én Porscheliefhebbers wist te verdelen. Desalniettemin werd de Panamera bejubeld om z’n rijeigenschappen, die de auto duidelijk onderscheidden van concurrenten als de Maserati Quattroporte en de Aston Martin Rapide. Met de beschikbare motoren zat het eveneens snor.

Toch staat de tweede generatie Panamera in de coulissen te trappelen van ongeduld. Hoogste tijd dus om de balans op te maken, want het allerlaatste exemplaar van de eerste generatie is onlangs in Leipzig van de band gerold.

Genoeg gezwats, de vloer is voor jullie.55 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Houdoe en bedank ollee olleeeeeee
Bij introductie vond ik het een verschrikkelijk lelijk ding. En nu vind ik hem telkens gaver worden. Sterker nog, de huidige vind ik te normaal.

Je moet de Panamera niet zien als Quattroporte tegenhanger, maar als uber-liftback in de geest van de Saab 900 Turbo en de Impreza Plus STI. De Panamera is lelijk omdat er ruimte is voor vier personen en hun bagage. Je kan er mee op wintersport. Je kan er mee knallen over de autobahn. Je kan er rustig mee rijden. Je kan de Nordschleife overgaan. En dat altijd snel en altijd vol overtuiging. Puur op prestaties en cijfers laat de Panemera geen steek vallen. Het is alleen een lelijk ding. Een echte Subaru doen.

Interieur is wel helemaal goed trouwens. Misschien wel een van de meest geslaagde aller tijden.

Het ga je goed Panamera 970! Dat je maar lekker hard mag afschrijven!
@willeme: inderdaad. Vooral die laatste zin ;)
@willeme: Met de juiste kleur en velgen vind ik de eerste generatie pre-facelift nog prima te doen hoor. Een “mooie” auto vind ik het niet maar iedereen kan zien dat het een Porsche is. De facelift vind ik nog steeds lelijk. En die nieuwe vind ik wel mooi.
@mercedesclk350: de facelift is juist mooi, vooral als GTS! Met die agressieve grille en donkere achterlichten en uitlaten was dat absoluut m’n favoriete Panamera!
@willeme: idd afschrijven!
The king is dead. Long live the king!
We gaan je niet missen, nieuwe ook geen pracht in mijn ogen. Een shooting break daarentegen kan wel eens helemaal goed zijn
Eerste echt mooie en vernieuwende Porsche sinds de 928 ..
@lincoln: haha, het sarcasme is weer groot.
Ik, ik, ik nee.
maar toch…..
Lekker gewerkt pik!
Een fantastisch automobiel, het beste van 2 werelden, ultrasportief en fantastisch ruimtewonder met 4 sportstoelen.
Daarnaast ook nog herkenbaar, buiten alle eenheidsworst, en een super design. Het beste en mooiste wat ik in de afgelopen 30 jaar heb mogen rijden, met premium BMW, Audi en Mercedes ervaring.
Nog 100k kilometer erbij de komende 1,5 jaar en dan op naar de volgende. Na deze ervaring wil je niets anders meer,
@casanova: welke uitvoering rij jij?
@4apaev: E-Hybrid, als dagelijks vervoermiddel.
Het beste van 2 werelden in 1 auto. Van zuinig en comfortabel tot superstrak en bloedsnel, van de Ring A10 tot de Nordschleife.
@casanova: klinkt als leuke allarounder! Ik overweeg zelf om voor dieseltje te gaan aangezien ik aardig veel rij, lijkt mij het een prima keuze. Ook wat beleving en rijeigenschappen betreft hoor ik alleen maar goede verhalen
@4apaev: Diesel rijdt ook geweldig. wel al vaak hoge km-stand omdat dit echte km-vreters zijn. Rij en stuur eigenschappen van Panamera zijn echt enorm goed, daarna wil je niet anders meer….
Faka dikzak lekker met pensioen?!
@jamesbond007: ik hoop dat ie z’n pensioen niet haalt… binnen 1 jaar verdwijnen indien mogelijk
Bedankt dat je je opoffert om het leven van de fabrieksmedewerkers iets mooier te maken.
Wel een strak kleurtje
Hij was toch al verpest met het verdwijnen van de S en GTS V8. Zo!!
@kennone: precies mijn gedachte, wat klonken die ongelofelijk lekker. Tegenwoordig klinkt alles ruk.
Wat ben je lelijk van dichtbij
De Panamera is als de typische schoonheid op de hockey. In het begin overdreven en te erg over de top, maar later begin je de kleine foutjes te zien als onderdeel van de schoonheid. Van het één komt het ander en er komt zelfs een vonkje bij. De schoonheid heeft namelijk de tijd overleefd en de oneffenheden geven glans. Uiteindelijk droogt ze op als een tijdloze schoonheid. Een soort automotive Dame Mirren.
Altijd beetje verneukeratief, de “laatste” Panamera. Het is niet de laatste Panamera. Het is de laatste Panamera Generatie 1.
Laat me raden! Jij hebt de tekst gelezen?
@mauritsh: Ja, toevallig wel. En daarom vind ik het verneukeratief. In de titel staat namelijk: wat zeg jij tegen de allerlaatste Panamera?
@mercedesclk350: Als autokenner kijk je naar het plaatje en dan weet je genoeg (want: oude Panamera). En als je niets wist van een opvolger, dan kun je beter het hele internet aanklagen, want sites als nu.nl, Telegraaf, RTL Nieuws, AD, msn.com, enz. doen precies hetzelfde met hun titels. En dat is hun goed recht, ze moeten immers de aandacht trekken, ook mensen die geen vaste lezers zijn van bijv. Autoblog.

‘Onweersbuien trekken over Nederland’ klinkt veel minder spannend dan ‘Koe door bliksem geraakt’, om maar even een voorbeeld te noemen.
Gruß Gott, du altes Puffmobil!
Aufwiderschnitzel…
1e generatie begon ik van lelijk steeds mooier te vinden. Maar de nieuwe is toch wel het knappere jongere zusje! Dus goed dat deze hiervoor plaats maakt.
Als een van de weinige was ik meteen fan van de Panamera. Heerlijke auto. Wat ik specefiek over dit laatste exemplaar wil zeggen, wat een Verde it’s lekkere spec zeg, blauw, die velgen. ?vind ik mooi!
Doei dikkie
Nog best wat positieve reacties hier op AB. Weten jullie wel dat het een VAG product is?
Tot nooit meer ziens alsjeblieft
Het is net als seks met een niet al te mooie dame. Van buiten niet heel aantrekkelijk, maar als je er eenmaal in zit en gas geeft gaat het goed los
Ok. Doei.
Toedeledokie! en wat heb jij er op?
Er staat er precies zo 1 in die blauwe kleur bij mij in de wijk maar dat is een hybride geloof ik.
Klassieker in wording. Momenteel vinden een hoop het nog een lelijke auto, ikzelf trouwens ook. Maar over 20 jaar beseffen steeds meer mensen dat dit wel een heel goed product was met een uiterlijk wat de tijd waarschijnlijk goed kan doorstaan. Wellicht over een jaar of 15 maar eens op zoek naar een goed exemplaar.
Doei
@MauritsH 164503….ik neem aan dat er zoveel van gemaakt zijn? (als het zo is had het best in de tekst mogen staan) Alleen de hele dikke versies vond ik te pruimen. Ik ben wel erg benieuwd hoe de nieuwe er in het wild uit ziet.
Vandaag reed er een dame met een gouden panamera Turbo S op het parkeerterrein van onze lokale AH, wat een heerlijke roffel kwam eruit, uitlaat leek niet standaard. Maar het concept is eigenlijk briljant, sportwagen met plek voor 4 volwassenen
@slickrick: @dutchpanamera
Ik vond het echt een geweldige wagen. Echt fan vanaf day one
De nieuwe zie ik liever. Maar de oude is zeker niet beroerd.
Liever een cayenne
De carrosserie wordt gebouwd in Hannover tussen de vw busjes, is helemaal geen Porsche te noemen!
(Bessie Braddock MP: “Winston, you are drunk, and what’s more you are disgustingly drunk.”
Winston Churchill:) “Bessie, my dear, you are ugly, and what’s more, you are disgustingly ugly. But tomorrow
I shall be sober and you will still be disgustingly ugly.”
De haakjes heb ik aan het citaat toegevoegd; mijn groet aan de Panamera staat er niet tussen. ;-)
Fikkie, gedaan met kakken. Ik hoop dat je drol gelegd is.
Moi want Groningen
Op naar de derde :)
De Panamera heeft mij altijd doen denken aan een poepende hond…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).