We zijn geluksvogels met de 261 pk sterke GR Yaris

Auteur: , 27 Reacties

Niet ieder land krijgt deze bijzondere hot hatch.


Ondanks alle discussies over het milieu en de vervuiling omtrent brandstofauto’s gaat Toyota ons continent een auto geven die niet draait om serieuze dingen, maar om fun met een hoofdletter F.

Hier in Nederland krijgt de kakelverse GR Yaris een ongetwijfeld pittig prijskaartje, maar we hebben in elk geval de mogelijkheid er eentje te kopen. Hoe anders is dat in Noord-Amerika. Daar pissen ze naast de pot. De GR Supra hebben ze wel, de GR Yaris krijgen ze niet.

Dit heeft tot grote onvrede gezorgd onder petrolheads in Noord-Amerika. Via Change.org is een petitie gestart om de Japanse hot hatch naar Canada en de Verenigde Staten te krijgen. De petitie staat nog in de kinderschoenen. Op moment van schrijven hebben ruim 500 mensen getekend.

Met duizenden stemmers hopen de initiatiefnemers dat Toyota de GR Yaris alsnog in Noord-Amerika gaat introduceren. Het lijkt een gevalletje wishful thinking. Tegenover Motor1 heeft een woordvoerder van het merk laten weten dat de kans bijzonder klein is dat de GR Yaris in Canada en/of de Verenigde Staten op de markt komt.

Wellicht dat de stemmers van de petitie aan Audi moesten denken. Met de onthulling van de nieuwe RS 6 Avant maakte de Duitse autofabrikant bekend de station in de Verenigde Staten te gaan verkopen. Een doorbraak voor liefhebbers van rappe stations in het land van The Donald.27 reacties

ben je wel helemaal de man (m/v) bij de plaatselijke Mc
@denniss00: nee, daarvor heb je een ‘99 Celica Ricer nodig.
@bernoulli: golf 4 past ook zo heerlijk in het plaatje
@mondial: een 6 inmiddels ook wel hoor.
Het is natuurlijk mooi nieuws voor ons, maar hoeveel zullen deze daadwerkelijk verkiezen boven de Golf GTI?
@dutchdriftking: Ik zou deze boven de GTI kiezen.
@dutchdriftking: zonder enige twijfel
@dutchdriftking: Zonder enige twijfel niet.
@dutchdriftking: Ik niet, want deze kan niet naar JD :’)
@87sandyd: Tja, deze heeft ook een turbo, dus is ook goed te tunen.
Alsof je in de VS je in een opgefokte Yaris wilt wanen tussen van die diesel pick-ups…en in LA waar dat meevalt wil je niet in de file staan ermee en in NY waar het ook meevalt heb je er ook niks aan…snap het dus wel.
@ghost: Want in een diesel-pickup hap je soms schonere lucht ?
@dawwg: gasgeven.
@ghost: herstel: V8 pickups.
En weer een hele gave Toyota.

Ze zijn echt goed bezig de laatste tijd. Ben wel fan van de ietwat eigenwijze styling van deze Yaris en modellen als de CH-R. En dan hebben ze ook nog Lexus met diverse erg mooie modellen.

Had ik vroeger nooit kunnen denken dat ik Toyota ooit zo hoog zou hebben zitten. Maar dat was een heel andere tijd, toen was het nog echt Japanse eenheidsworst.
@moveyourmind: Over hoeveel vroeger praten we? De Supra, Celica, MR2, prachtwagens. En dan had Nissan ook nog een rijtje sportmodellen.
Wat gaat ie kosten??
Prijskaartje zal erg bepalend zijn. Mijn gok is (Nederlandse belastingen kennende) dat je lekker tussen de 50/60k kan gaan betalen voor een Yaris… Volstrekt krankzinnig
@rike: Waarom zou een huzarenstukje van een autofabrikant buiten Europa geen fors bedrag mogen opleveren? Ik zou eerder 50-60000 voor deze Yaris betalen dan hetzelfde voor een of andere BMW of iets dergelijks.
@tge2: Maar dan ben je toch echt in de minderheid. De gemiddelde autokoper die 50-60k te besteden heeft is veel de merkgeil of juist veel te saai. En wat krijgen we dan? Dat er een 3-serie, A-klasse of Tiguan op de oprit komt te staan, want uiteindelijk is en blijft de GR Yaris in hun ogen maar een B-segment Toyota hatchback.
@tge2: Dan ben je (zoals Edge ook schrijft) aardig in de minderheid. Veel mensen kiezen voor een heel ander soort auto bij dit soort bedragen dan een kleine hatchback
@rike: Liever de minderheid dan de volgzame meerderheid.
Als hij er met automaat komt zal hij minder kosten en meer gebruiksvriendelijk zijn.
@toyotavenray: asjeblieft zeg, geen automaat in zo’n funmachine.
Ik denk dat ik hem pas kan betalen als deze Toyota een Yaris.
Als iedereen die in de VS heeft gestemd ook meteen een vrijblijvende aanbetaling doet dan weet Toyota ook waar het aan toe is. Ik wil ook wel dat de Toyota Century hier op de markt komt, kan er wel een petitie voor tekenen maar als ik hem vervolgens niet koop wat moet Toyota dan met die informatie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).