Tesla’s kunnen binnenkort ook praten

Auteur: , 42 Reacties

Dat is ook een manier om ze minder stil te laten zijn.


Je hebt geen hele rijke fantasie nodig om in de voorkant van een auto een gezicht te zien. De koplampen vormen de ogen en de grille de mond. Een van de weinige auto’s die geen ‘mond’ heeft is de Tesla Model 3. Toch is dit juist de auto die binnenkort kan praten. Als we Buff Mage a.k.a. Elon Musk moeten geloven in ieder geval. Hij deelt op Twitter namelijk de beelden van de nieuwste baanbrekende feature van Tesla.

In de korte video is te horen hoe de Model 3 een omstander (vrij vertaald) aanmoedigt om niet te staan gapen, maar in te stappen. De taxichauffeurs van Schiphol zullen ongetwijfeld dolblij zijn met deze functie. Maar wat is nu echt het plan van Musk hiermee? Dat is nog een verrassing.

Wat we wel weten is dat Tesla’s tegenwoordig uitgerust worden met externe speakers. Die produceren een irritant zoemgeluid, zodat nietsvermoedende voetgangers de auto aan horen komen. Elon Musk heeft nu dus nog iets veel irritanters verzonnen, namelijk een auto die bijdehante opmerkingen laat horen. In tegenstelling tot KITT praat de auto dus niet met zijn bestuurder, maar met voetgangers.

Het Twitter bericht is nog een halve grap, maar het lijkt er toch op dat Musk daadwerkelijk van plan is meer geluiden te laten horen via de externe speakers dan alleen gezoem. Je weet het niet met Elon Musk, maar laten we in ieder geval niet hopen dat je als voetganger binnenkort moet luisteren naar commentaar van allerlei passerende Tesla’s.42 reacties

Voorkomt dat je ligt Tesla-pen in de auto. Nee bedankt, ik heb er thuis al een die het nodig vind om te praten.
@speedgeek: haha, leuke stelling om eens een boompje op te zetten !
Stel je voor dat die Tesla begint te zagen ! Dan gooi je die gewoon buiten !
“Wat we weten is dat Tesla’s tegenwoordig uitgerust worden met externe speakers. Die produceerden een irritant zoemgeluid, zodat nietsvermoedende voetgangers de auto aan horen komen.”

Volgens mij alleen voor de US markt en niet voor alle markten. Ik heb nog geen van de geleverde modellen in NL met een speaker gezien. Nou heb ik ze niet allemaal bekeken natuurlijk, maar van de mensen die ik ken die zelfs in december nog geleverd kregen, heeft niemand een speaker onder de auto aan de achterkant.

Wellicht hier iemand die het heeft of gezien heeft?
@hiostu: naar wat ik begreep is het bij autos na september geproduceerd en zit de speaker voor in de bodemplaat. Dit nieuws bericht is dan ook al oud nieuws. Elon heeft dit vorig jaar al aangekondigd als reactie op het verplichte zoemgeluid. Wat ook in Europa verplicht is.
@hiostu: Het is in Europa ook verplicht (aan het worden). Sinds afgelopen zomer voor nieuwe modellen. Vanaf zomer 2021 zo uit t hoofd ook op nieuw verkochte auto’s van bestaande modellen.
Oh nee, nu gaan die oeverloze discussies uit de comments gewoon op straat door gaan rechtsreeks met een Tesla zelve.
@alfapeter: Dat fanatisme onder Tesla mensen doet me sterk denken aan Alfa liefhebbers die ook alles met de mantel der liefde bedekken ;-)
Tesla aandeel gaat door het plafond, + $ 500.
De fans zullen tevreden zijn!
@dwfc: mwah de aandeelhouders vooral denk ik :)
KITT praatte zowel tegen zijn inzittende als tegen mensen buiten de auto.
@evdw: Knap Irritante Tetterende Tesla
@evdw: Misschien moet ik toch Knight Rider maar eens gaan kijken dan ;)
De politie heeft dit al jaren, next.
Mooi. Ik verwacht op z’n minst een bedankje voor de medefinanciering.
@troljedemoeder: De overheid heeft tot nu toe een totaalbedrag van 0 euro uitgekeerd aan EV-rijders en fabrikanten dus dat zet niet echt zoden aan de dijk dan… of bedoel je een andere financiering?
@trasimo: Denk je dat het gemis aan BPM-inkomsten, houderschapsbelasting en accijnzen door Sinterklaas betaald wordt? Ik geloof graag dat ik dat als grootverbruiker van ongelood en fervent betaler van houderschapsbelasting daaraan bijdraag. En met mij volgens mij nog zo’n 97% van de weggebruikers.
@troljedemoeder: ja goed punt, eerlijk zullen we alles delen uiteraard. Ander puntje, ik zit in een particuliere huurwoning, heb recht op geen enkele (huur)subsidie of toeslag maar betaal wel alle denkbare inkomstenbelastingen. Ik betaal dus volop mee aan de door de overheid misgelopen inkomsten door de hypotheekrenteaftrek die volop wordt uitgekeerd aan mensen met geld zat. Daar zie ik op mijn beurt dan ook graag compensatie voor verschijnen.
@trasimo: Maar ik vraag geen compensatie. Alleen een bedankje. Van een pratende Tesla. :)
@troljedemoeder: oh dat zal vast lukken ;)
@troljedemoeder: Mooi. Dat beetje gaat allemaal naar de algemene middelen en niet naar de EV-rijder. Daarmee gaan we proberen de rommel van 200 jaar dinosap verbranden op te ruimen.
@pomoek: Ah! Dat is een hele geruststelling. Wanneer en hoe ga ik dat merken?
@troljedemoeder: Als het lukt, niet. Dat is het idee.
@troljedemoeder: nog even doorsparen ben ik bang, dus als u de poeplap weer even wil openen dan zou dat fijn zijn.
Als het ze lukt om hun stomme auto’s te laten praten…

Dan kan niemand meer zeggen dat Tesla’s stom zijn.
Pssst, wiet kopen? En hup, de kofferbak gaat open!
En dan maar hopen dat het met presets werkt en niet met vrij in te voeren teksten 😋

Tenzij je zit te wachten op auto’s die “Pssst hé meisje!” Naar je vriendin roepen
Heel soms wordt fictie de realiteit….lang leve HAL + Siri. Laten we hopen dat ze NIET de stem van Mark Zuckerberg gaan gebruiken. Zijn 3de woord in elke zin die hij uitspreekt is ‘Connecting’, zijn 4de woord is steeds ‘People’. In elke zin! Ik stel voor dat ze de stem van Darth Vader, Morgan Freeman, Oprah W. of Tina Fay nemen.
@iphonistvongates: Ik las Tina Kay.
@iphonistvongates: Ik stel voor dat ze de stem van Gilbert Gottfried gebruiken.
@SimonMc: Stemmen zoals die van Bobcat Goldthwait en Gilbert Gottfried kunnen als triggers werken en agressie opwekken bij mens en dier. Mijn (extreem brave) hond Gizmo begint te grommen naar de centerspeaker wanneer hij Gottfried hoort praatgillen.
@iphonistvongates: ik voeg aan het rijtje graag de stem toe van David Attenborough
@trasimo: No chance….Tesla is een 110% Amerikaans/Chinees/Zuid-Afrikaans produkt. America First en sir. David Attenborough is 185% british. Maar ik steun uw keus.
@iphonistvongates: Met zo een duck face, zou ik Donald Duck, of de broertjes Kwik, Kwek en Kwak meer gepast vinden.
@iphonistvongates: connecting people. Dat zeiden ze bij Nokia ook.
Was de autoblog app maar zo innovatief. Edit knop, autoblog zwart layout
@appeltaartislekker: Na 7 pogingen kon ik eindelijk de comments lezen!
Kan ik de Tesla krijgen met een digitaal Casio horloge?
Gozah, wat moet je nou met je pratende auto.
@faalhaas: ga lekkah peukie roken ofzo!
@faalhaas: je moet écht ff normaal doen, met je hoofd!
Hardcore 4-life Michael.
Tesla-mooooooeeeeee hier.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).