Welke petrolhead kocht een 911R en een F12tdf?

Auteur: , 31 Reacties

Is het Sebastian Vettel? Laat pensionado Koos "Flip Flitspaal" Spee het breed hangen? Is het dan toch een bekende sportman die we hier al vaker voorbij hebben zien komen? Neen, allemaal fout.

Niemand minder dan Horacio Pagani trakteerde zichzelf onlangs op het heetste dat Porsche en Ferrari momenteel te bieden hebben. De 918 Spyder en de LaFerrari zijn feitelijk alweer passé, zij passen hun eindbazenkronen dus door naar de 911R en de F12tdf. Overigens werden we er terecht op gewezen dat Pagani ook zo’n gerse 918 in de collectie heeft.

Carbonkunstenaar Pagani kon kennelijk niet kiezen en dus schafte de beste man ze maar allebei aan. De 911R werd door ondergetekende nog neergezet als een irrelevant verzamelaarsobject. Misschien een slip of the fingers, in elk geval is het een zeer begeerlijk ding met 500 pk, een handbak en geen clowneske spoilers. De livery is bekend, gewaardeerd collega @CasperH reed ‘m in precies dezelfde kleuren. De rijtest vind je HIER.

Door naar de F12tdf en hard ook, want zelden zagen we een Ferrari die zo smaakvol was samengesteld. Heeft ongetwijfeld de nodige euro’s gekost, maar Pagani’s zijn niet goedkoop dus Horacio kan de centen laten rollen. Deze extra dikke versie van de F12berlinetta (rijtest) levert 780 pk en doet 0-100 km/u in minder dan drie tellen. Zonde, want we zouden best wat langer naar die fraaie kleurstelling willen koekeloeren.

Gelukkig hebben we de gallery nog, wel even laten weten welke jij liever in de schuur zou zetten!31 reacties

Heeft ook een blauwe 918
@logistiek: Goeie! Voegen we even toe aan het artikel.
Ben erg benieuwd naar het totaalplaatje van die Ferrari. De losse plaatjes zien er veelbelovend uit maar die witte snuit kan ook too much zijn
Zie ik nu gouden velgen onder die F12?
@amphiby: dat ziet u goed!
Dan maak je zelf zulke mooie auto en dan koop je zelf dit. Zijn nou niet de mooiste auto’s die er te koop zijn.
@gerjan: Daarom heeft hij smaak, en jij niet…
@gerjan: Een 911R is wel degelijk een mooie auto. Laat hem lekker, zijn geld, zijn smaak en zijn keuzes.
Verstand van auto’s heeft hij wel die Horacio! Moeilijk maar ik zou hier voor de tdf gaan, puur vanwege zijn kleurtje en motorisering.
@misterdrogba: of beide natuurlijk :D
@misterdrogba: Prima auto’s maar een rode Ferrari die niet Ferrari rood is? Neem dan een gele.
Ik vind die Ferrari alles behalve smaakvol. Kermisattractie.
Het is wat je smaakvol noemt…
Deze man is echt een baas
Ik vind de F12TDF een gave auto, mits goed uitgevoerd. Maar de Porsche lijkt me toch de ideale toys for boys! Achterwiel aangedreven, motor achterin en handgeschakeld.. Love it!

Al zou ik voor een Ferrari gaan, ga ik eerder voor het geluid (360CS of F430) of voor de all-time favorite, de 599GTO!
@roberto: Denk dat de tdf wel wat meer herrie produceert dan een 599gto. Flink sneller is deze ook. Zelfde techniek alleen is een 599 prachtig en een tdf een soort sjonnie Ferrari.
Haha auto’s van de concurentie.
Die tdf id altijd over the top. Nu zeker met deze kleuren.
De 911R dus, al zou ik die strepen wit wrappen. Het is immers geen Shelby…
Ik snap dat de man zelf geen Huayra als daily rijdt maar toch een compliment als de baas van een van de concurrenten (van Ferrari dan) een tailor made bij je komt bestellen.
@gulli: het zijn vast bedrijfswagens om wat testjes mee te doen en dingetjes aan te bekijken. Dat komen wij nooit te weten…verder nooit een slechte belegging.
Een auto liefhebber die verder kijkt dan z’n neus lang is. Bewonderenswaardig.
mischien heeft ie hem wel geruild voor een Pagani.
De Ferrari natuurlijk, domme vraag ?
@spykerboy: er zijn geen domme vragen. Alle domme antwoorden..
De Huayra natuurlijk, domme vraag?
De Porsche zonder die lelijke striping!
Gouwe wielen, gouwe en witte racing stripes, witte stoelen, hoop poeha, suffe badges; jup, inderdaad net zo smaakvol als een Pagani…..
If you can’t beat them, buy them!
Zeer sjieke kleuren combo, laat dat maar aan Mr. Pagani over. Ik weet in ieder geval wie ik bel mocht het tot de aanschaf van een Ferrari komen :)
Geen wonder dat hij ze allebei kocht, er valt ook gewoon niet tussen te kiezen. Denk de 911 voor op straat en de F12 voor op het circuit.
Ik zie het hier nergens staan in het artikel of bij de reactie’s, maar de tdf is gebasseerd op de lotus f1 car uit 1970. Kijk maar naar de kleurencombinatie. Er staat een foto met uitleg erbij op de instagram pagina van ferraricollector_davidlee https://instagram.com/p/BP_VlmvDljn/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).