Horacio Pagani voegt Porsche 918 Spyder toe aan collectie

Auteur: , 28 Reacties

De beste man houdt nou eenmaal van snelle auto's, en hij koopt wat hij leuk vindt. Naar verluidt heeft Horacio Pagani onlangs een mooie blauwe Porsche 918 Spyder aan zijn collezione toegevoegd.

Porsche 918 Spyder

De absolute topklasse van de autobouwers kent twee levende legendes: Christian von Koenigsegg in Noord-, en Horacio Pagani in Zuid-Europa, twee mannen die uiteraard vertegenwoordigd zijn in onze Autoblog Wall of Fame.

Porsche 918 SPyder

En wanneer je je zo obsessief en gedetailleerd met auto’s bezighoudt kan het haast niet missen dat je zelf ook louter 102 octaan door je aderen hebt stromen, en er een aardige autocollectie op nahoudt. Bij Koenigsegg is dat een alleszins bescheiden Saab 9-5, maar we gokken dat de kale meester nog wel wat exotischers in zijn privéhangar heeft staan. Pagani heeft een Porsche Carrera GT, deed ooit een een rondje in deze MSO McLaren P1, en heeft naar verluidt ook een Ford GT.

Aan deze collectie schijnt nu een Porsche 918 Spyder – niet met de chroomzilveren paint job van een halve ton, maar in het blauw – toegevoegd te zijn, Luca Crotti Photography deelde bovenstaand blauw exemplaar met de wereld. Of Horacio zijn nieuwe Porker evenals zijn Huayra (hoedtik @ drivr.be) in het weekend in een kort broekje een wasbeurt zal geven weten we niet.

Een lekker klein broekje28 reacties

Schroefjes voor nummerplaten zijn op in Italië?
Zie je altijd met die kleine vierkante tijdelijke platen in Italie.. Immer vastgetaped.
@sir_smokalot: Dat zijn toch fabrieksplaten?
@pomoek: Nee hoor, staking in de schroefjes voor nummerplaten fabrieken in Italië.
@pomoek: Ben jij meer van onnodig gaten maken?
@pomoek: zal toch geen tape zijn
Want dat kan echt niet
De man is ook zo lekker “gewoon” gebleven. Op z’n slippertjes en in zwembroek lekker de auto aan het wassen. Lijkt wel op een goeie zomerse dag hier in huize Soes.
Horacio Pagani is voor mij een absolute baas. In de clinch zitten met Lamborghini wegens elkaars visie, besluiten om zelf iets op te bouwen en het dan zo doen! Er worden daar prachtige wagens gebouwd, vaak mooier dan menig Ferrari of Lamborghini. Ook vind ik het mooi dat ie gewoon koopt wat ie mooi vind, ondanks dat het van een ‘concurrent’ uit de fabriek rolt.
@viezefreddyw: Toevallig het kenteken van de 918 gezien? Lachen man, een 918 rijden met Zonda in je kenteken.
@viezefreddyw: De platen zijn fabrieksplaten denk ik, net zoals men hier groene platen heeft voor garagisten. Gewone Italiaanse kentekens zien er anders uit.
@viezefreddyw: Respect hoe Pagani en Koenigsegg zich weten te nestelen naast de traditionele supercar merken.
Smoke,

die MSO McLaren P1 is niet van Horacio, maar van andere Italiaan. Iedereen denkt door die foto dat hij van hem is, maar hij mocht alleen stukje rijden. Het is trouwens de enige P1 in Italië.

Daarnaast heeft ie ook nog een aantal Zonda’s voor het nieuwe museum/showroom wat momenteel gebouwd wordt en rijdt moeders in een GL als de boodschappen doet.
@marc_rutten: GL, uitstekende keuze. RIj je over alles en iedereen heen zonder het te merken.

Heb dat van de P1 wat herschreven, zeker weten doen we t idd niet.
@sir_smokalot: die P1 is zeker niet van Horacio, dat weet ik 100% zeker. :)
Een aardige collectie heeft de beste man. Ik vraag me af wat zijn lievelingsauto is. Die Huayra is natuurlijk fantastisch en waarschijnlijk helemaal naar zijn smaak, maar zou hij de auto’s van concurrenten misschien toch iets beter vinden?
@berlinetta: Zonda Cinque Roadster?
zal hij waarschijnlijk ook als inspiratiebron gebruiken en kennis vergaren voor zijn mogelijke toekomstige activiteiten/projecten (hybride pagani?)
@arashrsf:
Ik vrees dan alvast voor de betrouwbaarheid van zo’n complexe Hybridigani
@arashrsf: Dat denk ik niet.
Zou hij ook een Koenigsegg kopen?
Wel een mooie kleur zo. Alleen weer die afschuwelijke velgen. Waarom nou toch?
Hij weet dus wel mooie marges te behalen op die enkele wagens die hij per jaar verkoopt…
Die velgen zijn de mooiste velgen die er zijn voor op een 918. Veel gaver dan die andere velgen die je ook wel eens op de 918 ziet. Die wielen maken deze prachtauto gewoon helemaal af.
@mercedesbenze350cdi: Ik vind die velgen juist niets, het andere type wat op de 918 word geleverd vind ik persoonlijk veel mooier!
@dutchdriftking: hmmm beetje standaard BBS velgen die op meerdere Porsche modellen geleverd worden. Ik vind deze veel exclusiever. Maar goed als iedereen dezelfde smaak had was het leven ook zo saai.
mooie wagen hoor, heerlijke kleur!
Deze man is een echte eindbaas. Onlangs bezocht ik de fabriek van Pagani, tijdens de facotrytour liep hij toevallig naar binnen en zei vriendelijk gedag. Hij heeft idd ook een Ford GT, die stond daar ook op het terrein.
De 918 Spyder geniet mijn voorkeur tussen de LaF en de P1.

De Huayra is een waar kunstwerk daar kan weinig tegen op, die details, prachtige lijnen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).