Werknemers slopen General Motors-kantoor uit woede

Auteur: , 31 Reacties

Die mannetjes zijn boos.

Werknemers slopen General Motors-kantoor uit woede

Hommeles in Zuid-Korea. Tientallen medewerkers van het General Motors-kantoor in Zuid-Korea hebben de boel vakkundig gesloopt na een teleurstellende mededeling. De top van het kantoor maakte bekend dat de medewerkers geen bonus krijgen. Dit nieuws schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Naar aanleiding van dit nieuws besloten enkele tientallen werknemers het kantoor van het bedrijf te bestormen. Op camerabeelden is te zien hoe ze het meubilair proberen kapot te maken en het bureau omver gooien. General Motors Zuid-Korea verkeert in zwaar weer. Er moet bezuinigd worden en medewerkers zijn hier de dupe van. Er bestaat zelfs een kans dat General Motors uit Zuid-Korea gaat verdwijnen vanwege de tegenvallende resultaten

GM laat het er niet bij zitten. Naar aanleiding van het incident heeft het concern besloten naar de rechter te stappen in Zuid-Korea. Ze willen de gemaakte schade op de werknemers verhalen. De video, inclusief een zeer passend muziekje, check je hieronder.31 reacties

Hadden ze in België ook moeten doen maar hier laten we dit soort dingen gewoon over ons heen komen.
@sketcher: denk wel dat ze nu meer dan alleen hun bonus in mogen leveren…
@sketcher: ja want dit soort acties lost ook echt heel veel op inderdaad.
@rhellema: directies kunnen altijd maar doen wat ze willen. Wanneer dit soort dingen naar buiten komen, komen de bazen wel onder vuur te liggen dus in zekere zin helpt dit wel denk ik ja.

Een brief sturen met; ja we willen toch eigenlijk wel een bonus werkt ook niet meer in deze wereld.
@michielb10: aanvulling;
ben uiteraard niet voor zo’n actie. Ik bedoel het meer in het kader van; je hoeft ook niet alles te pikken wat de grote bazen maar weer eens beslissen vanuit hun mooie kantoortje
@michielb10:

Ben jij bij Balkie of Rutje langsgegaan toen die hun bek vol “bezuinigingen” hadden ..

Of pikte jij dat heel gedwee ??
@lincoln: In de 80s gebeurde dat nog gewoon ja, tegenwoordig helaas niet meer. Je moet al een gerechtelijk toestemming vragen om te mogen demonstreren tegenwoordig, maarja de coke-snuivende schoudervulling-dragers uit de 80s die zich vooral wilde afzetten tegen hun hipster-voorgangers en gouden bergen zagen, zijn vergeten hun kids normen & waarden en doorzettingsvermogen aan te leren en nu zitten we met fakenews, personal safe zones en SJW huilies opgescheept die zich druk maken over bijzaken.
@dawwg:

Wanneer ben jij voor het laatst bij een staatsbedelaar thuis op “bezoek” geweest dan ..
Gezellig bij de vrouw en kinderen ..
@michielb10: en waarom niet? Je hebt toch een arbeidscontract, met daarin afgesproken de beloning die je krijgt voor je werkzaamheden? Als ze zich daar aan houden, is het toch prima? Waarom zou je dan ‘recht’ op meer hebben?
@sketcher:

Goed zo .. vechten voor je kerstpakket ..

Hebbie tog regt op ..
“Ik vind dat ik onrechtmatig behandeld word, dus laat ik dat kenbaar maken door anderen of andermans spullen ook onrechtmatig te behandelen”. Altijd leuk, dat soort volk. Dit soort incidenten maken het alleen maar aantrekkelijker voor GM om zich terug te trekken.
juist, lijkt me de enige logische oplossing als je het niet eens bent met je baas
Ach joh, een cultuurdingetje. Zo rustig als ze individueel lijken, wil er weleens een knokpartijtje ontstaan. Zie ook de hilarische vechtpartijtjes in het parlament van Zuid-Korea.
Dit is iets anders en niet handig. Maar t lucht zo lekker op he jongens!
Primatengedrag. Benieuwd wat hun collega’s hier van vinden.
De eerste 20 seconden leek het erop dat ze gewoon gingen verhuizen.. daarna escaleerde het matig.. en vervolgens escaleert het volledig uit de klauwen
Hadden ze in Noord-Korea moeten flikken…..dan zaten ze samen met hun hele familie in een strafkamp
@slickrick: Maar daar zouden ze niet eens een bonus krijgen die ze vervolgens weer missen ;)
Subtiel hoor die verwijzing in de subtitel :)
Zo en dan mogen ze nu allemaal op ‘familiebezoek’ in Noord-Korea.
Verbaast me oprecht dat de tv het overleeft
Bron?
Op twee Koreaantjes na lijken ze helemaal niet zo woedend. Er is er maar een die echt woedend is en dat is die knakker die met zn bakkes op dat bureau struikelt. Die trap tegen dat bureau uit frustratie is dan wel weer schattig.
Je had het kunnen weten als je voor GM kiest, Geen Medelijden, Geen Muntjes.
Shit he, je zal daar een reorganisatie moeten aankondigen… Als ze al zo reageren als een bonus niet doorgaat….
Dat muziekje is wel erg goed gevonden…
Voeg a.u.b. een bron toe.
Die mannetjes zijn boos !! moest gelijk denken aan van kooten en de bie met rijles zo eindigt ook dat filmpje.
@jwcroy82: No shit sherlock :)
Zuid-Koreaanse manier van paaseieren zoeken. Bureau nemen ze mee kunnen ze op een andere plek helemaal rustig naar de paaseitjes zoeken.
Ik moet zeggen, een beetje meer context is wel nodig. Krijgt de baas bijvoorbeeld wel zijn bonus? In dat geval zou ik de woede begrijpen. Zo niet, dan is het behoorlijk slecht.
Werknemers moeten ook consequent zijn. Bonussen als er winst is gemaakt , geen bonussen bij verlies.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).