Wordt deze man de grote winnaar van de F1 stoelendans?

Auteur: , 30 Reacties

Hij lijkt in ieder geval aardige kaarten in handen te hebben.

klapper

Misschien wel dé hoofdrolspeler in de F1-stoelendans van afgelopen winter was Robert Kubica. Het leek er even op dat de Pool bij meerdere teams een goede kans had na een hiaat van ettelijke jaren zijn terugkeer te maken in de hoogste klasse van de autosport. Kubica werd onder andere gelinkt aan Renault, maar het meeste kans leek hij te maken om bij Williams de opvolger te worden van Felipe Massa. Zoals we weten mocht het uiteindelijk niet zo zijn en moest Kubica settelen voor een rol als ‘derde rijder’. Niet dat hij daar al te rouwig om zal zijn gezien de prestaties van Williams dit jaar. Met de FW41 valt eigenlijk geen eer te behalen.

Kan een potentiële comeback van de enkelvoudig racewinnaar, waarvan onlangs bleek dat hij een contract bij Ferrari op zak had op het moment van de horrorcrash waarbij hij bijna zijn arm verloor, dan definitief in de ijskast? Nou misschien niet! Met name het feit dat Lawrence Stroll, vader van Williams-rijder Lance Stroll, het team van Force India heeft overgenomen kan de Pool weleens enorm in de kaart spelen.

Ten eerste is het nu bijna een formaliteit dat Lance Vance Dance naar Force India (of hoe het team ook gaat heten) verkast. De vraag is alleen nog: gebeurt het pas volgend jaar, of al dit jaar. Canada-expert Jacques Villeneuve denkt het zeker te weten: dat wordt dit jaar. Ten eerste valt er aan de FW41 zoals gezegd geen eer te behalen en ten tweede kan Lance niet vroeg genoeg beginnen met het wennen aan het team waar hij volgend jaar sowieso voor uit zal komen. Er is, kortom, weinig te verliezen en veel te winnen als er gekozen wordt voor een rappe switch. Het enige obstakel is dat (minimaal) één van de huidige coureurs zal moeten opkrassen. En misschien twee als Stroll de confrontatie met de snelle Ocon en Perez wil vermijden. Of het ontbinden van hun contracten meer behelst dan een grote zak geld op tafel leggen valt te bezien.

Enfin, hoe dan ook, vroeg of laat komt die move er. Dat opent dus de mogelijkheid voor Kubica om op te schuiven naar een racezitje. Logisch. Maar er is nog een extra bonus voor Robert. Volgens de geruchtenmolen ligt de Pool goed bij kamp Stroll en zou hij een kanshebber zijn om met Lance mee te komen naar Force India. De familie Stroll heeft er namelijk wel oren naar om een coureur naast Lance te zetten die weliswaar de nodige ervaring en respect in de sport heeft, maar tegelijkertijd niet veel sneller is dan Lance zelf. Sommige vaders zouden hun zoon wellicht naast Alonso neerzetten, maar gelukkig (en een klein beetje helaas) voor Lance lijkt Lawrence niet zo’n hardgekookt ei te zijn.

Enfin, zodoende openen er zich opeens weer deuren voor Kubica. Of ze volledig opengaan of slechts op een kiertje blijven staan blijft de vraag. Zeker is desalniettemin dat waar coureurs als Sainz, Perez en Ocon dezer dagen toch in de rats zullen zitten over hun toekomst in de sport, er voor Roberto voorlopig alleen positieven te melden zijn.30 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik denk dat er genoeg ander talent is in de F1-vijver. Jammer voor Kubica, maar voor hem lijkt het mij gewoon klaar.

Overigens kan ik me goed voorstellen dat Force India, Force F1 of iets gaat heten.
@stfu: Jordan F1 zou mooi zijn als nieuwe naam…
@roadster1976: waar liggen de rechten van Spyker tegenwoordig? ;-)
Kubica for president!
@cossiekiller: want, de nu zittende poolse president is ruk?
@lekkerlinksrijden: Die is behoorlijk ruk inderdaad.
@clubbtraxx: vanavond in nieuwsuur …………….
@lekkerlinksrijden: als je het uithollen van het rechtssysteem en de democratie wel ziet zitten is die man zo ruk nog niet.
Ocon is in ieder geval veel te snel voor Stroll, dus die zal als Mercedes man wel moeten verkassen naar Williams.
Ik mag toch aannemen dat papa Stroll realistisch is en dat hij zijn zoon echt niet voor alles laat gaan en dat hij vooral wil winnen met zijn team.
Lijkt mij dat hij alleen maar blij zal zijn met een coureur als Ocon om in de punten te kunnen rijden.
@sab993s: papa Stroll heeft dit team alleen maar gekocht voor Lance. Die gaat daarom dus ook een coureur van dit team worden. Als je de laatste 14 dagen niet onder een steen hebt gelegen, dan zou je deze post niet hebben geplaatst met dezelfde inhoud.
@barry355gtb: Uiteraard gaat Lance daar rijden, maar wordt hij dan koste wat het kost 1e rijder van het team? Hij is niet de beste coureur en zal papa bewust een nog mindere naast hem zetten dan zodat zijn team minder presteert als dat het zou kunnen?
@sab993s: papa Stroll moet een goede ervaren coureur op de plek die nog open is, die tevens zijn kennis en kunde overdraagt aan Lance. Tweede doel moet het behalen van wk punten zijn uiteraard en dat noem je ook in jouw betoog.
Niet eens zo gekke gedachte… Strollie en kubica nasr force india.. Ofnforce stroll hoe het volgend jaar heet… En dan ocon en russel bij williams als mercedes b team.. Perez naar haas.. En croisant naar huis
@joshua85: wad u segt.
Ik zie het niet gebeuren eerlijk gezegd. Maar in de F1 lopen dingen nogal eens anders dan je verwacht en in het restant van het seizoen of tijdens de winterperiode zullen alle teamindelingen wel zo’n beetje bekend zijn.

Als het vermoeden klopt dat Williams met Renault motoren gaat rijden dan is de overstap van Ocon naar Williams ineens zo vreemd niet meer. 2x de Franse woordwaarde wordt het dan. Ik hoop voor Williams, mocht het allemaal inderdaad zo gaan, dat het geen 2e McLaren -Honda debacel gaat worden. Iedereen had hoge verwachtingen toen deze illustere combinatie uit het verleden bekend werd. iedereen weet ook hoe dat verlopen is.

Omdat het hier over Kubica gaat en voor nu Williams laat ik het hier even bij.
arm verliezen en ijskast in één zin gebruiken :)
Met alle respect maar wat kan Kubica toe voegen aan de F1 behalve zijn verhaal en verleden. Zit er überhaupt nog iemand op deze man te wachten?
Het fijne aan het hele “save Force India” verhaal is dat Force India zal blijven bestaan. Het vervelende is dat een paar aansprekende coureurs, Ocon en Perez, nu moeten vechten voor een zitje bij een ander team dat waarschijnlijk minder competitief is. En dan heb ik het nog niet eens over Williams dat met een beetje pech over 2 jaar niet meer bestaat. Leuk voor Stroll en Kubica maar, met alle respect, de ene is incompetent en de andere is te oud.
@pomoek: Perez kan ik moeilijk als ‘aansprekend’ zien. Middelmatig en nogal een zeur. Ocon is beter en véél sympathieker.
@poes: in 2015, 2016 en 2017 iedere keer voor zijn teamgenoot geëindigd en de laatste jaren als best of the rest achter de grote 3 teams. Ook dit jaar staat hij nog voor zijn teamgenoot. Toegegeven, maar met 1 punt. Het is inderdaad misschien niet de meest aansprekende coureur in het veld, maar hij heeft meer te bieden dan Stroll en meer toekomst dan Kubica. als Alonso en Raikkonen dit jaar zouden stoppen en Kubica zou instappen dan is Robert meteen de oudste coureur van het veld.
Leuk zelf verzonnen artikel met een hoop wat als er in.
@raym: dank!
Jacques Villeneuve
Woehahahahahaha.
hzr via Android app
En dan rijdt Kubica Stroll helemaal kwijt,dat zou een giller zijn.
@hzr: ik denk dat bijna alle huidige F1 coureurs Stroll zoek rijden…
Stroll wordt door iedereen op de grid zoek gereden, zeker weten!
niet als het regent heb ik gezien, Stroll is een prima regenrijder. Zijn techniek is op zich niets mis mee, anders zou je in de regen eraf tetteren.
@barry355gtb: hij gaat zo langzaam dat hij er niet vanaf kan tetteren 😂😂
Rosberg?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).