Yay! Meer Model 3 kopers krijgen een uitnodiging van Elon

Auteur: , 17 Reacties

Je moet een zwembroek meenemen en voor eten wordt gezorgd.

Tesla

De productie van de Tesla Model 3 is lange tijd een drama geweest. En eigenlijk nog steeds is het een heet item in de autowereld: krijgt Tesla zijn zaakjes op orde, of faalt de fabrikant nu het er echt op aankomt? Onlangs was er al wat positief nieuws te melden. Er komen namelijk wat extra opties beschikbaar voor Model 3 klanten. Voorheen was de Model 3 net een Model T: je kon ‘m in alle smaakjes krijgen die je wilde, zolang het maar precies degene was die Musk en de zijnen je voorschotelde.

Desalniettemin wachten sommige klanten al (heel) lang op een Model 3. Sommigen al vanaf de eerste dag dat je de auto (blind) kon bestellen, te weten 31 maart 2016. Naar schatting zo’n 100.000 individuen zetten destijds hun handtekening onder een koopcontract in Tesla Stores, zonder de auto, die pas die avond onthuld werd (video), ook maar te hebben gezien. Dat is dus al dik twee jaar geleden inmiddels.

Vervolgens begon het lange wachten. In eerste instantie wacht je als Model 3 klant op de zogeheten ‘Invite’. Met deze uitnodiging kan je dan eindelijk je auto definitief gaan samenstellen en vervolgens gaat ‘ie, ergens in de toekomst, geleverd worden. Nou vertelde Tesla er al eerlijk bij dat reeds bestaande Tesla-eigenaren voorrang zouden krijgen en dat blijkt inderdaad zo te zijn, zo blijkt uit een steekproef van Elektrek.

owners

Bestaande klanten die op ‘dag één’ een Model 3 besteld hebben, zijn bíjna allemaal op zijn minst voorzien van een ‘Invite’. Dat wil overigens niet per se zeggen dat ze hun auto’s ook al ontvangen hebben. Bij mensen die nog geen andere Tesla in de garage hadden staan, tekent zich echter een heel ander plaatje af.

Non-owners

Een toch best aanzienlijk deel van de klanten van het eerste uur, wacht al twee jaar op Musk zonder bericht. Maar gelukkig komt daar nu verandering in. Elon, die inmiddels zelf de leiding over de Model 3-productie heeft overgenomen, heeft na wat aansporingen op Twitter zijn klanten verzekerd dat de uitnodigingen binnenkort de deur uitgaan:

Inmiddels lijken klanten er ook daadwerkelijk wat van te merken: berichten op social media dat de Invites daadwerkelijk binnen zijn, stromen bij bosjes het web op. Een gevalletje ‘niet meer verwacht, toch nog gekomen’, of heb jij nog altijd een rotsvast vertrouwen in het feit dat Tesla al haar beloftes uiteindelijk zal nakomen?17 reacties

Welke uitspraken zijn beloftes en welke prognoses? Ik vermoed dat uiteindelijk iedereen die gewoon niets doet, gewoon een Tesla Model 3 zal kunnen kopen. Maar ik verwacht dat heel heeeeel veel inschrijvingen uiteindelijk gewoon gecancelled worden omdat het impuls aankopen waren. En een impulsaankoop waar je twee jaar op wachten moet,.. Tja. Dan heb je behoorlijk wat bedenk tijd. Cancellen doen de meesten waarschijnlijk pas als ze daadwerkelijk voor ’t blok komen te staan. Voorlopig echter overtreft de vraag gewoon nog steeds het aanbod. Wil jij ‘m niet? Mooi. Volgende in de rij!
@postzegel: naar het schijnt zijn er heel veel orders omgezet naar een model S maar dat heb ik alleen vernomen van mensen die je een ware Fansla kan noemen, oftewel bewijzen daarvan zijn er niet.
@postzegel: Een impuls aankoop doen met 1000 dollar en vervolgens daar 2 jaar op wachten? Als het een impuls aankoop was dan hadden ze hem echt wel weer gecancelled.

Het gaat er in ieder geval anders aan toe dan we gewend zijn in “autoland”. Mensen pre-orderen, moeten er lang op wachten, en vinden dat over het algemeen nog acceptabel ook (want er is niet massaal gecancelled)
pakken al die mensen al 2 jaar lang de fiets? Huidige Tesla eigenaren hadden voorrang!? Waarom zou je als Model S, X of Roadster eigenaar op en de 3 zitten te wachten?
@jorden: misschien voor vrouwlief, of een zoon of dochter.
@jorden: waarom kopen mensen iPhones terwijl er eigenlijk amper wat vernieuwd?

We volgen als kuddedieren nou eenmaal de rest.

@ghost: misschien omdat je op de iPhone geen 2 jaar hoeft te wachten?
Wie het laatst lacht lacht het best…

Want als je over een paar de sleutels in ontvangst kan nemen kan je ‘m wel ekker goedkoop als oldtimer verzekeren.
Alsof je met een invite ineens sneller je auto hebt. Dit is gewoon een zoethoudertje
De kosten voor een reservering bedragen ongeveer $ 1.000 USD. Bekijk voor het bedrag in uw lokale valuta de tabel hieronder. Houd in gedachten dat de reserveringsaanbetaling volledig terugvorderbaar is als u uw reservering annuleert.
Ik zie het probleem niet.
@scale: precies dat.
via Android app
Er is een verschil tussen reserveren en bestellen, Jaap.
Tesla? Bestaat dat nog?
Komt wel goed.
Als je een invite krijgt, wilt dat dan zeggen dat je je wagen binnen de x weken krijgt (in produktie gaat)?
Anders snap ik het niet. Je krijgt een invite, kan gaan configureren maar je moet nog steeds maanden (jaren?) op je wagen wachten. Dan lijkt het me eerder een zoethoudertje.
Beetje opgeblazen dit, toen je de auto in pre order kon bestellen werd direct aangegeven dat de eerste leveringen pas zouden starten begin 2018. Iedereen wist dus dat ze 2 jaar moesten wachten op de auto. Dat loopt nu idd wel uit.
Als je een “invite” krijgt, en je reageert met invullen wat je wilt. (nu nog geen kleinere batterij en of AWD) dan heb je in Amerika of Canada je model 3 in vier weken. Je moet wel betalen, anders krijg je niets. In Amerika zie je dat vrijwel iedereen een lening afsluit. Dat kan hier ook via Tesla. Alles gaat online, maar als je dat niet wilt kunnen ze je bij Tesla verder helpen. Ik heb model 3 besteld in maart 2017. Ik stond in eerste plaats op eind 2018, begin 2019. Ik heb vorige maand keurig een mail gehad dat het definitief begin 2019 wordt. Ik wist dat er een bepaalde onzekerheid in zat. En ik heb hem nog niet. En zeker is dat veel mensen hem ook weer afbestellen wegens allerlei redenen. Of gewoon het er even niet voor over hebben. Maar blijkbaar niet genoeg, want ik schuif alweer een stukje op. Er zijn trouwens ook mensen die echt de standaard versie willen. En die schuiven op, maar blijven wel bovenaan staan. Je kon dit trouwens aangeven na de reservering. Of je eventueel genoegen nam met alle opties beschikbaar, of wacht op de standaard. Als je trouwens dan toch een invite krijgt kun je alsnog beslissen om te wachten op de standaard versie. Alle prijzen worden omgerekend naar de locale valuta. Alleen wat onze regering nog wil toevoegen weet ik niet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).