YOLO: 18-jarige met 200+ km/u over besneeuwde A15

Auteur: , 78 Reacties

De titel had ook "vier jongeren dood na heftige crash A15" kunnen zijn.

18-jarige met 200+ km/u over besneeuwde A15

Nét je roze pasje en nu al levensgevaarlijke keuzes maken. Knap hoor. Een 18-jarige jongeman reed afgelopen nacht met een snelheid van 207 km/u over een besneeuwde A15 ter hoogte van Rotterdam-Zuid. Naast de bestuurder zaten er nog drie andere personen in de auto.

Vanwege het minimale verkeer en de koude temperaturen bleef het witte poeder liggen op het wegdek. Het is bijna overbodig om te zeggen dat 100 km/u al gladjes kan voelen met dit soort omstandigheden, maar deze bestuurder deed er nog een schepje bovenop.

Hij en zijn vrienden waren niet alleen. Oom agent was die nacht ook op het stuk snelweg aanwezig. De jongen werd staande gehouden en mocht zijn rijbewijs inleveren. Hij had twee maanden geleden zijn praktijkexamen gehaald bij het CBR. Naast het feit dat hij zijn rijbewijs kwijt is en een fikse boete mag verwachten, heeft de politie hem ook aangemeld voor een EDG (Educatieve Maatregel Gedrag). Deze verplichte cursus kost 1.134 euro en is volledig voor rekening van de overtreder.

Fotocredit: Politie Team Verkeer Rotterdam op Facebook78 reacties

Wow, dit vind ik gewoon knap. Die jongen heeft in ieder geval wel voertuigbeheersing. Beetje jammer dat er geen hersencellen meer over zijn om te beslissen waar en hoe hij dat talent het best kan gebruiken…
@lekbak:
Voertuigbeheersing en beschermengelen zijn twee totaal andere dingen.
Met 200 km/u op een gladde weg kan de kleinste stuurcorrectie dodelijk zijn, om maar niet over remmen te spreken.
@desjonnies: Dat is zo ja. Gelukkig pakken ze deze jongen hard aan. Hij zal wel drie maanden niet mogen rijden. Zijn wij weer veilig met z’n allen!!
@desjonnies: voordeel is wel dat er genoeg gewicht (4 personen) inzaten voor de wieldruk per cm2 op het asfalt cq de sneeuw.

Misschien als extra (taak)straf dodelijke verkeersslachtoffers 1 jaar lang wassen en opbaren in het mortuarium?
@erik2907: tot dat die echt gaat glojden. Dan is het gewicht juist in het nadeel.
@lekbak: Stemmingmakerij idd, als er een paar vlokken vallen is er nog geen sneeuw op de weg, natuurlijk gladder zal het zeker zijn en goedpraten is hier niet mogelijk maar overdrijven is er in dit soort artikelen altijd, anders is het niet nieuwswaardig!
Denk je nu echt dat hij voertuigbeheersing heeft? Think again
Als het echt zo glad was had je die 200 niet gehaald en alleen maar wielspin gehad.
@marvin1608: was jij die jongen toevallig???
@marvin1608: 200km/h halen is niet zo moeilijk. Het gaat om het feit dat je moet afremmen…
@granlusso: Ben zeer benieuwd hoe de popo die auto veilig heeft kunnen doen stoppen, dat alleen is een pluim waard !
@dawwg: Volvo AWD :-)
@phaeton: dan heeft de politie toch geoordeeld dat het voor hen wel verantwoord was die snelheid te rijden
@phaeton: A6 awd tegenwoorrdig toch?
207 op de teller…

Naast de bestuurder zaten nog drie andere personen in de auto…

Ik gok op een Fiat Multipla Abarth widebody…
Tesla S kan natuurlijk ook nog…

Sleutels van de tafel jatten terwijl pappie druk is op Autoblog en geen aandacht meer heeft voor wat zijn kroost uitspookt…

Ding op de Autopilot, sinaasappel tussen het stuur klemmen en met z’n vieren op de achterbank selfies en YouTube filmpjes maken en een ondertussen een dikke middelvinger opsteken naar oom agent…

En dan zijn er nog mensen die denken dat je geen lol kan hebben met een electrische auto…
@moveyourmind: autopilot gaat maar tot 150, daarboven moet je het zelf doen. Als je hem forceert (AP ON en gas bijgeven) dan springt hij af en kan hij pas na stilstand terug geactiveerd worden.

Maar kan inderdaad in eender welke auto gebeurd zijn ( golf, range rover, fiesta, panamera,…)
@moveyourmind: ik denk niet dat die gaat werken omdat er geen lijnen zichtbaar zijn.
@moveyourmind: Ik had precies dezelfde gedachte haha. Naast de bestuurder! Ben alleen 15 uur te laat.
Geloof ik weinig van. Als het echt besneeuwd was dan had hij nooit de 200 gehaald of had zich allang doodgereden. Sneeuw is namelijk niet consistent qua samenstelling en valt zeker niet in gelijke mate over een weg. Met die snelheid kan je dus soms een stuk opgehoopt sneeuw (van een andere auto gevallen of wielsporen van voorliggers) raken dat met 200 km/uur genoeg is om je hele wagen uit balans te gooien.

De politie zal ook nooit een achtervolging met die snelheden inzetten als de omstandigheden zo ernstig zijn. Ze gaan niet hun eigen leven op het spel zetten om een sukkel te vangen. Dan hadden ze hem wel via z’n kenteken kunnen opsporen.
@mopar: blijkbaar lieten de omstandigheden beide toe, zoveel sneeuw is er volgens mij niet gevallen rond R’dam. Dan nog is het stom, en het mooiste vind ik nog dat 4 man dit blijkbaar verstandig vonden. Dus of domme mensen, of mensen die geen idee van sneeuw hebben (blijft Rotterdam hè)… Ik heb in elk geval niet zulke ‘vrienden’
@davelepeef: daarom dat ik idd ook denk dat het niet zo erg sneeuwde. Beetje een sensatie titel. De advertentie inkomsten moeten ergens vandaan komen he ;)
@davelepeef: ik denk niet dat deze 4 bekend zijn met het concept “is het verstandig?”
@mopar: Ah, de man van de alternative facts. En de wereld is nog steeds plat?
@silverarrow: voor jouw waarschijnlijk wel jochie.
@mopar: Voor jou waarschijnlijk wel, jochie. Ventje.
@silverarrow: nee hoor knul, mannetje, popje…hij is namelijk vierkant!
@mopar: Mochten jullie je geboortedatum vermelden was dit allemaal niet nodig.
@wimof: hahaha mooi gezegd
@wimof: Helaas is dat geheim, ben blijkbaar van de alternatieve theorieën dus big brother is watching enzo…
@mopar: Dan ga ik een gok wagen, laten we de hoogdagen van Mopar tussen ’55 en ’80 stellen, ik heb een DS van ’67 en ben 61 ofwel ben je een laatbloeier of +- 45-50 jaar
@mopar: Knap hoor. Klaar nu?
@silverarrow: als jij dat ook bent knullebol ;)
@mopar: Niet dus. Prima, geniet van je avond verder.
@silverarrow: Et toi!
Wat een eikel, fijn dat hij van de weg is gehaald
Wat voor een auto heeft die vent dan?
@hassani: Eentje met fatsoenlijk profiel op de bandjes, dat lijkt me duidelijk …
@hassani: Eentje die 200 kan? Zo bijzonder is dat nou ook weer niet.
@phaeton: wel onder deze omstandigheden.
De kosten van de EMG en de bijkomende boete (gokje: rond de 900 euro) zullen, zeker voor dr meeste achttienjarigen, niet licht te verteren zijn. Hopelijk zet dit -al dan niet in combinatie met een rijontzegging- die laatste werkende hersencellen nog wat aan het denken…
@RRRobert: die EDG (educatieve maatregel gedrag) is alleen al 1134 euro + waarschijnlijk tussen de 6 a 9 honderd er bovenop en minimale rijontzegging van 2 maanden. Heel heftig. Net wat jij zegt, hoop ik ook dat hij serieus gaat nadenken.
@bmwe46m3balling: tenzij pappie rijk is. Dan doet ‘ie ’t over 3 maand weer.
@thijsj: in de zomer? Dat zou nog knapper zijn ;)
Evolutie noemen we dat. Begrijpelijk geblokkeerd om ethische redenen, maar dat betekent ook dat dit soort figuren zich voort kunnen planten. Ik voorspel binnnen nu en afzienbare tijd dat Idiocracy van Mike Judge een soortgelijke status krijgt als 1984 van George Orwell. Dat óf we moeten de mogelijke collateral damage van wastablet etende, elkaar kapot schietende, 200 bij gladde omstandigheden rijdende kansenpareltjes accepteren en ze zichzelf gewoon uit laten selecteren.
@silverarrow: Netflixen die handel. Thx voor de tip!
Je mag ook niets meer tegenwoordig…
Met goede banden ga je met 200 veiliger over de weg dan met 80 op gare Wonky tonky’s.
@alcantara: Beiden gewoon niet doen.
Het komt goed, zodra hij zichzelf heeft platgereden brengt hij niemand anders meer in gevaar.
Wat een lul met vingers
Wat mij betreft zijn een rijontzegging, EMG en boete niet genoeg in dit soort gevallen. De auto zou dan ook in beslag moeten worden genomen, ongeacht aan wie de auto in eigendom toebehoort.
@lawewing77:
Vermoed, dat er een andere (lees : lagere) snelheid dan 207 km/u op het protocol staat, anders was die auto inderdaad wel in beslag genomen, lijkt me, de daar geldende max toegestane snelheid is 100 km/u, als ik me niet vergis.
Denk overigens, dat die boete wel hoger dan 900 Euri zal zijn, dat bedrag ben je bij 63 km/u al kwijt.
Enfin, nu maar hopen, dat die dorpsmalloot wat van de cursus opsteekt. En wat anders dan een jonko dan, hè.
@amghans: hahaha wat anders dan een jonko. Diep.
@lawewing77: ik neem aan dat de auto van de ouders is, of op naam van de ouders verzekerd is. Ik denk dat die inbeslagname wel door de ouders verzorgd wordt
Dan ben je toch gewoon een staatsgevaarlijke? En niet eens enkel vanwege de gepleegde overtreding, maar simpelweg dat je niet genoeg besef hebt aan welk risico je jezelf en met name je passagiers (en die onverwachte automobilist die 90 rijdt in de sneeuw) bloot stelt. En nee, zelfs dattie 18 was is geen excuus.

Gewoon uit mededogen nooit meer dat rijbewijs terug geven en voortaan enkel nog op de fiets op het OV.
@happyhonda1977: of op de OV-fiets, nog erger.
We hebben juist mensen met lef nodig om de pekel goed te verspreiden
Wel grappig hoeveel mensen hier commentaar op hebben omdat het wat gesneeuwd heeft.. is het droog en meneer rijd 200 is er niks aan de hand.. Nederland Zeurland
@sameshitdifferentday: zeuren doe je niet uit principe, wat jij wel suggereert. Er is in deze een goede reden om te zeuren. 200 kmh met deze omstandigheden is nóg erger dan 200 als het droog is. Als je per se zo hard wilt rijden moet je maar een circuit bezoeken.
@pietertjep85d: kan niet.. gesloten wegens sneeuw
@pietertjep85d: er zit rond die tijd amper iemand op de weg.. de auto is veilig aan de kant gezet dus wat is het probleem? Zit liever bij iemand met wat lef in de auto dan zo’n jankerd die niks durft en 10kmh te hard al snel vind..
@sameshitdifferentday: ik lig liever helemaal niet in het ziekenhuis dan naast iemand met wat lef.
Actie van een eencellige, amoebe
Hoe kan die politie auto dat hebben gemeten moeten ze net zo hard hebben gereden en weer afgeremd ??
@tonebon: dat hoeft niet, als jij 170/180 erachter aan rijdt en hij loopt uit of jij moet superveel moeite doen om hem bij te benen kan je gerust stellen dat diegene 200 of harder rijdt (in sommige situaties wat moeilijker te schatten maar over het algemeen kan dat). Maar daarbij komt kijken dat die politieagenten een ambtseed hebben afgelegd wat inhoudt dat hun altijd de waarheid verklaren als hun moeten getuigen zonder videobeelden of zoals ik hierboven omschreef, door erachteraan te rijden en kijken op je snelheidsmeter.
@bmwe46m3balling: ze hebben 207 gemeten….ze zullen best goede ogen hebben bij de popo maar hoe kunnen ze nu op de manier die jij schetst het verschil zien tussen 207 en 208? Er gaat namelijk een wettelijke correctie vanaf van 7km/uur bij snelheden boven de 200. Dus moeten ze hebben geconstateerd dat die sukkel 207+7=214 reed. Best een aparte waarde zonder officiële meting toch?
@bmwe46m3balling: de ambtseed geldt alleen dat de juiste waarde is afgelezen van de meetapparatuur waarbij een gemiddelde wordt berekend en een piek van de gemeten snelheid. De snelheid aflezen van een normale geijkte snelheidsmeter is niet geldig en kan men hooguit een artikel 5 krijgen, roekeloos rijgedrag.
Dus de snelheid van 207 km/u zal waarschijnlijk wel digitaal vastgelegd zijn.
@erik2907: @mopar: ik snap jullie, dit vind ik ook. Alleen toen de KLPD (notabene ze eigen auto Skoda met blauwe alarm signalen m in de mistlampen) achter mij reed en ik hem op gegeven moment open trapte tot 230 km per uur hebben ze mij ook niet officieel niet gemeten. Het ging hem erom dat toen hij richting de 200 ging mij niet inhaalde of dichtbij kwam. Ik liet me gas los en liet het terug lopen en toen hij me naderde gooide hij die alarm aan. Hij zegt je reed zeker over de 200 blabla en ik zeg neehoor bewijs maar, geen opname dus jammer. Hij zo nee hoor ik heb me ambtseed en als ik zeg dat dat zo is dat is dat zo, ookal heb ik geen meting. Hij pakt een blaadje en een potlood schreef daar 200 – 17 (weet hoe hij hierop kwam) was 183 = 63 te hard. Uiteindelijk zijn er een aantal slordige fouten gemaakt door hun (schrijven verkeerde hectometerpaal op waardoor het uiteindelijk 53 te hard was) de rechter heeft me 2 maanden rijontzegging gekregen en MAAR 450 euro, dat komt door die fouten. Maar hij zei wel ik geloof dat je die snelheid hebt gereden. Hij geloofde hun dus wel en werd daarvoor beboet.

Uiteindelijk heb ik zelfs dus geluk gehad want ik reed 230.

Maar er zijn genoeg andere autobloggers die misschien wel dezelfde ervaring hebben of juist een hele andere.
@bmwe46m3balling: dan heb je of mazzel gehad of die agent verkondigde totale lulkoek…denk een beetje van beide eerlijk gezegd. Zal vast niet de eerste keer zijn. Hardste dat ik ooit gesnapt ben was met 174 waar je 120 mocht. 48 te hard dus op een bekeuring na geen gevolgen van gehad….zou het dus niet weten.
@bmwe46m3balling: Op de een of andere manier lijkt het wel dat je er trots op bent dat je zo hard reed en ook dat je de politie te slim af bent geweest. Ik moet er niet aan denken dat je auto’s hebt gepasseerd die er geen moment bij stilstaan dat er iemand met 130 km harder rijdend jou passeert terwijl je net een vrachtwagen wilt inhalen.
@ruud1954: ik ben trots omdat ik er goed mee weg ben gekomen en het me aan het nadenken heeft gezet.

Maak je vooral geen zorgen Ruud, dit was op een zomerse nacht waarbij alleen hij en ik daar reden en verder helemaal niemand.
@bmwe46m3balling: OK. En ach, we maken allemaal wel eens een fout. En zolang je ervan leert en er niets gebeurd is is het een goede levensles. Ik heb 30 jaar geleden ook eens met bijna zeker teveel op naar huis gereden. Het was maar 3 kilometer. Dus ik dacht: dat moet kunnen. Het is maar een kort stukje. De 3 auto’s die vóór me reden moesten echter stoppen bij een verkeerscontrole op de N230 bij Utrecht ter hoogte van Utrecht Noord en ik mocht doorrijden. En dat weet ik nog tot de dag van vandaag. Want sindsdien drink ik hooguit 1 biertje als ik moet rijden en that’s it.
Wat een sukkel. Zo iemand verdient zijn rijbewijs niet. Totaal onverantwoord.
1 oplossing, een been amputatie
De kosten van die cursus zijn pittig 😂 Helemaal verdient voor deze halve tamme hoor maar allemachtig, dat bedrag doet pijn.
@timobac: maak er maar 2K+ van want die boete zal ook aanzien zijn.
@timobac: ik weet ’t niet hoor. Denk dat er nog een klap subsidie bij zit, of de cursus stelt geen F. voor. Als ik een cursus of een 2 daagse opleiding met een beetje inhoud doe, ben ik al snel meer geld kwijt. Of zou er geen lunch bij zitten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).