YouTuber Enzo Knol koopt een Lamborghini Urus

Auteur: , 103 Reacties

Laat dat geld maar rollen.

YouTuber Enzo Knol koopt een Lamborghini Urus

Het loont nog altijd om een YouTuber te zijn, zo bewijst Enzo Knol deze week. De vlogger heeft na een jaartje sparen dan toch de auto gekocht waarvan hij eerder al had aangegeven dat hij hem graag wilde hebben. Knol heeft de knoop doorgehakt en een Lamborghini Urus, een van de duurste SUV’s van Nederland, op de kop getikt.

Dat een “kale” Lamborghini Urus al een behoorlijk prijskaartje heeft, dat weten we. Van de exemplaren die momenteel in Nederland rijden, zijn er slechts enkelen die minder dan 300.000 euro hebben gekost. Knol heeft zich duidelijk niet ingehouden, een vlugge kentekencheck wijst namelijk uit dat hij 320.565 euro heeft betaald voor zijn strijdstier. 64.128 euro daarvan verdwijnt als BPM in de staatskas.

In de video (die ruim een uur duurt) trekken Enzo en de verkoper aanvankelijk het doek van een grijs exemplaar. Later wordt echter duidelijk dat de YouTuber een gele Urus heeft gekocht, zoals het eigenlijk hoort. Opmerkelijk is dat de Lamborghini volgens het voertuigrapport in februari al op kenteken is gezet en sindsdien niet van eigenaar is gewisseld.

Hoe dan ook: Knol heeft een behoorlijke band met de Volkswagen Group. Zo reed de videomaker enkele jaren geleden in een Volkswagen Tiguan. Vervolgens kwam er een Porsche Panamera 4S, die hij na verloop van tijd liet tunen. Knol maakte vorig jaar een korte overstap naar Jeep, toen hij een heuse Grand Cherokee Trackhawk kocht. Alles verbleekt uiteraard bij deze Lamborghini.

UPDATE: zoals jullie terecht aangeven, is de grijze Urus inderdaad van Enzo Knol. Hij rijdt in de gele demo van Pon totdat zijn eigen auto rijklaar is gemaakt. Autoblog heeft Knol nog om verduidelijking gevraagd en zal dit bericht opnieuw updaten als hij een reactie stuurt.103 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Schreeuwerige aandachtshoer koopt schreeuwerige aandachtshoer.
@harrie: Ach, die jongen heeft een manier gevonden om op een eerlijke manier, zonder iemand anders in diskrediet te brengen, een goede boterham te verdienen. Enzo, ik heb nog nooit een filmpje van je gekeken, maar ’t is je gegunt. Geniet ervan.
@dondeboer:
Ik gun ze elkaar ook.
@dondeboer: mooie reactie. @harrie daarentegen… Aagh, aan zo een schreeuwerige aandachtshoer maken we maar geen woorden vuil.
@dondeboer: Ik gun hem ook. Hardstikke toffe kerel en veel positieve boodschappen dat hij de jeugd meegeeft. Waar ik me wel aan irriteer is dat z’n relatief jonge doelgroep steeds naar hem zullen opkijken en dagelijks filmpjes van dure spullen (o.a.) auto’s te zien krijgen (materialistisch)…verder bepaalt hij zelf wat hij koopt of doet.
@sulobb: erger*
@harrie: Tja, true, maar hij heeft een Lambo Urus gekocht dus dan doe jij toch iets fout in het leven haha.
@venividivici: Dus als je een Urus kan kopen ben je succesvol?
@techniekmeneer: Ja, succesvol met/in iets. Want 320565 euro komt niet zomaar uit de lucht vallen.
@venividivici: iets fout? Dus als je geen dure luxe goederen kunt kopen doe je dingen fout??? Ga jij ff je drie schaamhaartjes tellen jongetje… hoop te leren nog!
@harrie: Wie loopt hier nu te schreeuwen om aandacht? Precies ;-)
@skinny058:
Dondeboer met zijn saaie nuance aan de kudo’s te zien?
@harrie: ik zou ’t zelf liever volwassen willen noemen :)
@harrie: harrie de hater reageert als Herrie de hater
Tja mooi dat je op zo’n manier zo iets gaafs kunt kopen! Het trekt mij alleen niet aan filmpjes kijken van iemand z’n leven kijken die daar tonnen mee verdiend.
@mats106rallye: jij bent ook vast niet zijn doelgroep. Ik ook niet overigens.

Doelgroep zijn (jonge) kinderen. Die vinden die Enzo helemaal leip je weejtog!!!1

En zo kijken wij dan weer naar een rare snuiter die Doug Scores geeft.
Vinden die kinderen dan weer niets.
@verplicht: haha klopt.
@verplicht: …and then I’m gonna give it a Dougscore.
@dondeboer: and for more thoughts on this Lexus, click on…
@verplicht: ben nu 16, maar vond het vroeger ook al niks. Ach ieder zijn ding. Hij verdiend het eerlijk en geniet ervan daar gaat het om.
@mats106rallye: Jongens, jongens, Enzo Knol koopt helemaal geen auto’s. Hij krijgt een supergoede deal voor de lease in ruil voor wat aandacht. Win-win en gun het die jongen nou!
@rijnounsdoor: ah okee, nee tuurlijk. Omdat hij least is het allemaal easy… wat een ontzettend domme opmerking.

Hoogstwaarschijnlijk is de lease van zo’n Urus meer als jij per maand aan salaris krijgt. Maar dat maakt schijnbaar niet uit.
@pielemuis: BNers worden enorm gematst door PON en rijden voor weinig in de dikste bakken!
@sdv: en dat zou Enzo dus moeten weigeren omdat …?
@rijnounsdoor: zo is het maar net!!!
@rijnounsdoor: aannames, voor hetzelfde geld tikt ie het wel gewoon netjes af.
Wel het type dat zo’n auto koopt.

Nu alleen nog verkondigen dat hij altijd al een Lambo heeft gewild en het plaatje is compleet, helemaal omdat dat waarschijnlijk gebaseerd is op geniale Lambo’s als de Diablo of Murcièlago. Dan weet je ook dat het einde nabij is.
@720s: In een van de video’s waar hij zijn Jeep onlangs heeft opgehaald, verteld hij dat hij eigenlijk graag een Urus zou willen, alleen gezien de lange levertijd was de Jeep een tussenstap. Ik gun het hem van harte. Even off topic, het niveau op Autoblog daalt altijd verschrikkelijk als het gaat om (jonge) succesvolle Nederlanders. Vooroordeel en aannames waar veel de details niet van weten. Lekker makkelijk..
Ik misgun niemand z’n succes, maar ik vind het concept van rijk worden door anderen naar je leven te laten kijken vrij debiel. Degenen die de hele dag al die vloggers volgen op de internet zijn dan wel de grootste debielen. Maak je eigen geluk denk ik dan. Al heb ik vooral ’t idee dat al die youtubers elkanders leefstijl intact houden. Hopelijk is die trend een beetje snel geschiedenis. Desalniettemin, ik zou zelf geen Urus kiezen als ik de knaken had. Maar toch veel plezier ermee👍.
@thijsj: dat is toch met alles als je het zo bekijkt, rijk worden met rondjes rijden, rijk worden met de bal naar elkaar overslaan. Maarja, zo steekt de wereld nou eenmaal in elkaar
@bbjorn: sport is in mijn optiek echt wat anders. Presteren op topniveau mag al beloond worden. Nog leuker is dat wij daarmee vermaakt kunnen worden. Filmpjes maken van de dure auto die je ophaalt is geen topsport. Ook niet echt werk. Het dient geen maatschappelijke functie in mijn optiek. Maar zoals @dolledries aangeeft, Enzo voldoet aan de vraag die hier (kennelijk) naar is.
@thijsj: een van de grootste maatschappelijke functies is entertainment. We doen alles om maar wat lol te hebben af en toe. Enzo geeft een hele hoop “lol” voor heel veel kinderen. Vraag & Aanbod kwestie. Dat kan je toch enkel maar waarderen ipv afkraken of oordelen. Hij doet niemand kwaad.
@rovadepo: helemaal mee eens, behalve dat hij entertainment brengt, dat gevoel krijg ik er net bij eerlijk gezegd. Ik hoop dat ik het verkeerd heb, maar ik heb bij vloggers en influencers ’t idee dat ze de mensen die ernaar kijken jaloers proberen te maken met de dure dingen die ze “hebben”. Maargoed, hoop dat ik ernaast zit dan. Persoonlijk vind ik sport mooi om naar te kijken. Ieder z’n meug zullen we maar zeggen dan.
@thijsj: ik kijk ook liever f1 voetbal of nog 1000 andere dingen. Mijn dochter van 7 wordt heel blij van Enzo. Ieder zijn meug idd.
@thijsj: hoe verschilt dit dan als 98% van wat er op tv is ? Kijkcijfers resulteren in reclame-inkomsten. Ongeacht het medium , ook influencers etc.
@thijsj: de kijkers maken hem rijk. Hij voldoet slechts aan de vraag. Hoe nutteloos die braag in jouw ogen ook is
Stop making stupid people famous.
@rollingstoned:
Ik vind Enzo verre van dom, zo te zien doet ‘ie toch iets wél goed. De loosers die mogelijk maken dat hij zulke auto’s kan rijden daarentegen…..
@bennyweisz: lozers..
@emping: Hoe krijg ik mijn plusje weg voor deze mislukte poging tot verbetering?
@bennyweisz: er is anders weinig intelligents aan zijn vlogs hoor, laat staan zijn volgers… bovendien koopt ie dat ding niet, hij krijgt hem voordelig in de lease in ruil voor aandacht…
@rollingstoned: ahja, nog een met “lease is bad” verhaal. Wat een onzin, al least die hem, wat dan nog? Waarom niet?

En weinig intelligent? Op een of andere manier krijgt hij het wel voor elkaar 400.000+ kinders iedere dag naar zijn show te laten kijken. Dat lukt zelfs een hoop tv programma’s niet waar behoorlijke productiekosten en teams achter zitten. Zijn content valt absoluut niet in mijn leeftijdscategorie , maar ik kan het hem alleen maar nageven; ik zou niet iedere dag, voor 10 a 20 minuten interessante content bij elkaar kunnen sprokkelen. Iedere dag, iedere week, al een paar jaar.
@pielemuis: aldus een leaserijder
@pielemuis: ik denk eerlijk gezegd dat jouw content intressanter zou zijn. Ik heb 1 keer een filmpje bekeken van hem. In dat filmpje zag je hoe hij een bolletje met dou penotti smeerde en op at. En hij deed er uitgebreid verslag van hoe lekker dat wel niet was.
@hplh: Het is de investering van een wit bolletje met duo penotti, maar wel rondkachelen in een Urus. Lijkt mij geen slechte deal
@pielemuis: zeker waar. Ik ben er ook van overtuigd dat het een hele slimme jongen is.
Weten we gelijk weer hoelang het produceren van een video kost. Auto is in februari al (zakelijk) op kenteken gezet.
@Donstil: omdat het de demo auto van Pon is.
@blo3to3t: Klopt, staat op naam van een Fleetowner, VWPFS waarschijnlijk.
Ik heb liever de trackhawk
@shibby: Dat is goed om te weten
@mennok: heb je er één over? ;-)
@shibby: start met vloggen, wij gaan kijken
Is waarschijnlijk gewoon een zakelijk dealtje met Pon, was ook al zo met en voor de Porsche. De Jeep is hier een uitzondering op geweest.
@basv: aannames., En wat dan nog. Wou dat ik zo’n dealtje kon maken.
@basv: want de doelgroep van Enzo Knol koopt dit soort wagens? Dat zijn allemaal kinderen. Ik denk dat het wal meevalt dat dit “dealtjes” zijn. Of heb je ook een bron?
Eh, bericht klopt niet, de gele is de demo auto van Pon en die mag hij rijden tot de grijze over een paar dagen rijklaar is gemaakt. En hij heeft de urus gekocht omdat de jeep vaker in de garage staat vanwege defecten. Dat is ie zat.
@blo3to3t: Inderdaad. In het bericht staat het andersom. Maar hij heeft de grijze gekocht, maar deze moest nog op naam worden gezet en dat duurde een aantal dagen.
Enzo is een eindbaas en heeft het beter voor elkander dan ik.
Wat een zure reacties hier weer zeg, dacht dat hier petrolheads zaten maar lijkt wel op een column in de Libelle ofzo.
@blo3to3t:
Precies, echte petrolheads rijden een SUV.
@harrie: Echte petrolheads waarderen ieder zijn keuzes. Of dat je de bink uithangt met een opgedirkte MX-5, of dat je geniet van je Citroën DS op een zondagmorgen, of de veredelde Audi Q8 (Lambo Urus).. maak niet uit hoe hij/zij de kost verdient, het gaat om dat je er van geniet. En ik geniet van iemand die van zijn/haar spullen geniet.. geleased of gekocht. Altijd die meningen hebben.. pff.
@blo3to3t: Het is maar goed dat Libelle geen vaste pagina over auto’s heeft, Libelle zou zo maar relevanter worden voor de petrolheads dan Autoblog. Stel je voor.
@blo3to3t: Een nummer wat veel reaguurders goed zal doen: https://youtu.be/LkmtKJAYUE0
Gaaf! veel dikker dan die Jeep.
Ik gun hem van harte 👍🏻❤️
Je kunt het ook zo bekijken: als we allemaal massaal de video’s van Autoblog bekijken, hebben zij binnen no-time ook een Urus in de garage. Hoeven ze alleen maar uit te vechten bij de auto voor de deur mag staan ;)
In hoeverre ‘verbleekt’ een Trackhawk bij een Urus? Lijken me beide redelijke “like”-trekkers bij Knols doelgroep
Vind het toch wel knap van hem… en door die auto trekt hij weer veel meer views, dus zakelijk ook interessant.
Samengevat:
– Veel gezeik met de Jeep
– Wilde toen al een Urus maar zat met lange levertijden.
Als iemand die Italiaans spreekt is het altijd erg pijnlijk om Nederlanders Lambordzjienie te horen zeggen. Helemaal van iemand die nu de auto ook echt bezit.
@deuxani: zodra Italianen groentesoep met gehaktballen met een beetje maggi foutloos weten uit te spreken kijken we verder!
@davelepeef: Italianen passen gewoon merknamen aan zelfs, zo lui zijn ze ;) Schwarzkopf heet bij hun Testanera bijvoorbeeld…

Maar dan nog, als je een auto van bijna 3 ton koopt (is wat anders dan een zakje Maggi), mag ik hopen dat je de naam inmiddels wel kan uitspraken als petrolhead. En de echte uitspraak is zelfs nog makkelijker ook.
@deuxani: nouja. Dat hangt er maar net om hoeveel soep je eet…
Hii mag m hebben. Niet dat ik hem dit niet gun maar de auto zelf vind ik gewoon niet mooi
Je zegt het andersom. De demo is geel. Zijn Urus is grijs
@crepito: @ikschrijfookoverautos heeft niet naar de video gekeken denk ik.
@vetnek: als je kijkt naar het einde van de video, dan hoor je hem zeggen dat “deze” (de gele) van hem is. Desondanks even aangepast, maar goed.
@ikschrijfookoverautos: tegen z’n moeder bedoel je? Dan moet je toch even verder kijken want daarna vertelt ie alsnog dat ie een grijze heeft gekocht
Ik gun het hem, alleen moet ik er wel bij zeggen dat het z’n doelgroep (en van al die vloggers) een vertekend beeld geeft. Ze doen de hele dag leuke dingen, filmen het en kopen er dikke auto’s van. Toen ik in april mijn net aangeschafte 8 jaar jonge E-klasse vol trots stond te poetsen, stond mijn 10-jarige buurjongen mij neerbuigend aan te kijken. Ik had, volgens hem, beter een Panamera kunnen kopen. Of een Range Rover. En dan laten wrappen. Ik kreeg advies van een 10 jarig mannetje met een fortnite shirt aan en een vlogcamera in zijn hand. True story.
@rikus: tsja, zo gaat dat tegenwoordig
@rikus: slim buurjongetje!!!
Mooi toch? Die gozer doet al jaren waar hij zelf zin in heeft en verdient er bakken met geld mee. Hij koopt er auto’s van en dat soort meuk. Snap niet dat je dat iemand niet kunt gunnen.
Wel echt jammer dat zijn vlogs zo kort zijn…
Hoe lang zal het duren totdat hij deze auto mat zwart maakt met rode accenten…
@automotiveduo2: Ik zou zeggen: abonneer op zijn kanaal.
Hij heeft wel een grijze verkocht de gele is een demo unit. Volgende week krijgt ie de grijze.
Ik ken hem niet en ik gun het hem. Maar wat doet een hippe jongeman met een auto die gemaakt is om de kinderen van voetbalvrouwen naar school te brengen? Letterlijk elke andere lambo had een betere keuze geweest.
@shiva: omdat ie vaak spullen meeneemt, dat lukt in die krappe 2 zitters niet.
Hmm, ik zie de nieuwswaarde van dit artikel niet helemaal in?.. Desondanks is het hem – ondanks dat ik geen fan van de beste man ben, en nooit zal worden – gegund.
Enzo Knol, is dat nog steeds zo’n hype joh? Anyway, dikke wagen, gun het hem meer dan een rapper boef of zo’n andere mafklapper.
Ik vind nu wel dat de Urus verbleekt naast de Trrackhawk en niet andersom.
@cossiekiller: ja, maar die staat telkens met panne in de garage, kan me voorstellen dat je de jeep dan een keer zat bent.
Wat is een enzoknol?
Enzo heten en Lamborghini rijden… dat klopt gewoon niet.
2.2 miljoen abonnees waanzinnig. Zelf snap ik er niets van dat men naar dit soort filmpjes kijkt. Zonde van je tijd, dat is althans mijn mening. Wel een ontzettend gave SUV.
Grijs is wel saai enzo..
Vraag me af wat de afschrijving van die Jeep zal zijn bij inruil.
Ding is nog geen jaar oud.
Sinds wanneer zijn “droom auto’s” van die suoer lelijke onzinnige SUV’s geworden? Wat een ontiegelijk lelijke dingen zijn die Urus, Bentley, RR, Maserati etc.. Blij dat ik oud begin te worden en van daadwerkelijk mooie auto’s heb kunnen dromen.
Die Jeep is waarschijnlijk veel spannender en leuker om te rijden (ik heb zelf een Jeep SRT-8 gehad) en sowieso veel mooier, maar Pon vond het natuurlijk jammer dat hij geen VAG-producten reed en ze hebben hem daarom een zeer interessante aanbieding gedaan om hem weer in het VAG-vak te krijgen.
Hij heeft het gele exemplaar niet gekocht. De gele variant heeft hij tot zijn beschikking tot zijn grijze urus op kenteken staat.
Wel grappig, het gebruik van geld is dusdanig gedevieerd (dus niet gedevalueerd), dat dit zich voordoet, 3 asielzoekers het eerste jaar ook zoveel kosten als deze energieverspilling, waarvan ook 300 gemiddelde Nederlandse gezinnen hun huishouboekje weer een jaar (iets) neutraler hadden kunnen houden. Maar dat 3000 mensen dit jaar van honger sterven, die hiermee ook van eten hadden kunnen worden voorzien…ach ja, een beetje zuur heeft dit zoet wel nodig. Walgelijk, maar de kloof tussen juichend kijkvee en zich niets ontzeggende sterren blijft toenemen. Net als in, pak ‘m beet…1930 ofzo? Das Kapital heil! Aber nur für mein Ego, bitte!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).