YouTuber livestreamt dollemansrit van 300 km/u

Auteur: , 37 Reacties

Sharing is caring.

YouTuber livestreamt dollemansrit van 300 km/u

Het is dom genoeg als een totaalmalloot door het verkeer te manoeuvreren, maar om het dan ook op camera te zetten en jezelf erbij te lappen, dat getuigt wel van een chronisch gebrek aan breincellen. Een Amerikaanse bestuurder van een Mustang Shelby GT350 heeft dit toch precies zo voor elkaar gekregen, en dat allemaal voor zijn YouTube-volgers.

Beau Alan Rogel besloot laatst eens met zijn Shelby GT350 op pad te gaan en de limieten van zijn bolide te ontdekken. In de buurt van Jackson, Mississippi gaf hij zijn pony flink de sporen en behaalde hij snelheden van 185 mph, ofwel een kleine 300 km/u. Hoe we dit weten? Heel simpel: hij mag dan in het donker hebben gereden, terwijl hij accelereerdee, benoemde de domoor doodleuk met wat voor vaart hij over het wegdek scheurde.

Toen hij eenmaal aan zijn zoveelste speedrun was begonnen, merkte hij ineens een aantal blauwe lichten op in zijn spiegels. Andere weggebruikers en omwonenden hadden contact opgenomen met de politie en de agenten lieten er geen gras over groeien. Niet één, maar liefst drie politieauto’s gingen op de melding af en wisten de snelheidsduivel tot stoppen te manen. Rogel kwam er echter goed vanaf, want meer dan een waarschuwing kreeg hij niet.

Althans, voor even. De politie ontdekte naderhand dat het niet de eerste keer was dat de overtreder in contact was gekomen met de sterke arm der wet. Op zijn social media zag de politie bijvoorbeeld dat hij, een veroordeeld crimineel, ook nog in het bezit was van een vuurwapen. Hierop besloot de politie de man alsnog te arresteren. Zijn vrouw werd in het proces ook nog meegenomen naar het bureau, omdat zij de agenten dusdanig in de weg zat.37 reacties

Tsja, ik kan ook opnoemen dat ik zo hard rijd, je kunt ook wel zien dat het geen 120 km/u is maar bewijs is het evenmin.

Neemt niet weg dat dit soort gevaarlijk gedrag ten zeerste niet getolereerd zou moeten worden.
@720s: Amerika en bewijs… daar is het rechtsysteem andersom dan hier. Je bent in Amerika schuldig totdat jij met je advocaat bewijs hebt dat je onschuldig bent.
Play stupid games, win stupid prizes
YouTubers = dom volk, die nog dommer volk hebben die hen volgt.

Vraag mij altijd af als die YouTubers na wat jaartjes YouTuben weer het echte leven in gaan en weer aan de bak moeten..dan kunnen zij niks. Huilen met de pet op!
@ghost: ik vraag me ook altijd af wat het draagvlak is voor deze ongein. Ik kijk wel eens een filmpje op youtube, maar kan me niet voorstellen dat zoveel mensen zoveel filmpjes kijken dat er zoveel mensen kunnen leven vam het maken van zulke filmpjes.
@thijsj: je vergist je in hoeveel jongetjes van 12-17 dit helemaal gers vinden
@gulli: Gers?
@ghost: Oud-Rotterdams voor ‘gaaf, cool, tof, vet etc.’. Mooi toch, dat mensen zulke woorden in leven houden.
@baardmijt: aha! Kende ik niet, zodoende de vraag.
@ghost: ik ook niet hoor, ik kom niet uit de buurt van rotterdam. Niks raars aan dus.
@gulli: wat deed ik toen ik 12-17 was…? Toen ging je zelf gamen, ipv kijken hoe anderen gamen. Deden we zelf nog jackass na. Volgens mij kwam de smartphone toen net een beetje. Had iemands pa wel een iPhone ofzo. Voelt nu alweer zo lang geleden.. waar blijft de tijd..
@gulli: je bedoelt de Autoblog doelgroep?
@ghost: je hoeft niet zo zuur te doen en alles over een kam te scheren hoor, Youtube levert ook echt wel gewoon goede en onderbouwde content. Verder zijn veel van die gasten die het doen er toevallig zo ingerold, dus hiervoor deden ze al iets, ze zullen ernaast waarschijnlijk wel iets doen en dat betekent dat er voor hen ook nog wel een leven na Youtube zou zijn 😉 Ik praat hierbij niet goed wat deze pannenkoek heeft gedaan, maar om nou alles en iedereen met hem gelijk te stellen is vrij kort door de bocht toch?
@teerdz: Youtubers zijn er in vele soorten en maten. Er zit zeker goede content tussen, maar ik denk dat ghost vooral de vloggers bedoeld waar al die kinderen naar kijken. Dat is in mijn ogen waardeloze content, maar de kinderen vinden het prachtig. Generatiekloof waarschijnlijk.
@berlinetta: juist! Dus dat!
@berlinetta: Mwoah, 30 jaar geleden zat de jeugd aan de kijkbuis gekluisterd, vastgelijmd aan MTV of TMF. Niet veel waardevoller dan wat die Youtubers produceren imho. En in mijn jeugd: Stratemaker-op-Zeeshow, Ren je Rot, de film van Ome Willem – was dat nou zo waardevol? Het is lekker makkelijk om vloggers weg te zetten als onzinnig en waardeloos, maar de populariteit van dat soort humor onder kinderen is van alle tijden.
@potver7: Ik zeg ook niet dat de content in onze tijd zo geweldig was, maar ik blijf erbij dat sommige youtubers echt niks waardevols tonen. Ik krijg het hier en daar nog best veel mee, omdat mijn vriendin leerkracht van groep 8 is en zij die vlogs ook af en toe kijkt om op de hoogte te zijn. Ik kan je vertellen dat het echt nergens over gaat. Een hoop nutteloze onzin volgepropt met verkapte reclame. Maar goed, de kids vinden het leuk en de bedrijven verdienen eraan. Precies zoals het in onze tijd ook ging waarschijnlijk.
@teerdz: enerzijds zeker, misschien in die zin een kleine correctie op mn eerdere berichtje: ik doel met name op auto-gerelateerde vloggers. Zijn gewoon doorgaans niet echt snugger..
@ghost: social media management is toch ook een beroep tegenwoordig? En als je een dooie rat aan een zwerver verkocht krijgt is er vast wel een marketingafdeling waar je praatjes van pas komen.
@karhengst: ja maar dan heb je iets gestudeerd. Dan ben je niet 20 jaar vlogger geweest en is dat het enige wat je kan. Gaat dus niet op.
@ghost: waarom zou je persé iets gestudeerd moeten hebben om ergens goed in te zijn? Veel bedrijven zouden graag een Youtuber met veel volgers in dienst nemen om hun social media accounts te beheren. Waarschijnlijk kunnen zij dat zelfs beter dan iemand die ervoor gestudeerd heeft.
@ghost: Een studie communicatie stelt ook niet al teveel voor hoor. Ik heb een aantal vrienden die dat hebben gedaan. Een van de meest waardeloze studies in mijn ogen.
@ghost: Mark Zuckerburg, Steve Jobs, Elon Musk en Bill Gates waren natuurlijk nergens geweest zonder degelijke opleiding. Ow wacht, allemaal collage drop-puts.
@flutterby: drop-puts… drop-outs..
@ghost: maar dan hebben ze genoeg geld.opzij
@elemento: haha maak jezelf geen illusies.
@elemento: YouTube betaald net zo slecht als sport. Alleen voor de lucky few… En als je de uren investering en de opoffering er tegenover staat is het maar een mager loontje.
Je mag tegenwoordig ook helemaal niets meer….
@dutchdriftking: het mag sowieso niet maar als je het doet, zet het dan niet openbaar op internet. Dat is in feite hetzelfde als een steen door een ruit van een winkel gooien en dat filmen, en daarna zeggen, ja maar er is niemand bij gewond geraakt en het was voor de lol. Je weet dat je iets doet wat niet mag, dan moet je ook zo’n grote vent zijn dat je met de gevolgen ervan kan leven.
@ghost: Ja maar agent, als het niet op internet mag is de lol eraf…
Eerst een waarschuwing??? Maar ‘white privilege’ bestaat echt niet.
@diablogt: haal dit soort onderwerpen hier alsjeblieft niet naartoe
panne(n)koek
American Tokkie
Dat soort snelheden, en dan ook nog in de nacht, gewoon crimineel.
@mpgc: Ja precies. Stel je voor dat er een kind oversteekt, zo midden in de nacht, ergens in niemandsland.
Dus als je een vuurwapen hebt, is een snelheidsovertreding ineens een stuk strafbaarder? Hmmm ….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).