Zandvoort moet geld F1 zelf ophoesten, deadline 31 maart!

Auteur: , 74 Reacties

Racen doe je maar met je eigen geld, zo vindt het kabinet.

In 2019 krijgen we in de Formule 1 geen nieuwe circuits. In 2020 staat er echter al sowieso één nieuw circuit op de planning: in Hanoi, Vietnam. Voor dat jaar (of één jaar later) is er wellicht ook sprake van een Nederlandse GP. Er is nog niks zeker over de definitieve locatie: Assen of Zandvoort. Wel deed het kabinet vandaag al uitspraak over de financiële situatie.

Met andere woorden: de overheid geeft NIKS aan Prins Bernhard. Minister Bruno Bruins heeft gezegd dat het niet rechtvaardig en nodig is om een bijdrage te leveren, zo meldt NOS. Prins Bernhard Jr. had eerder een begroting van 7 miljoen ingediend, maar later 5 miljoen euro per jaar aangevraagd.

Bruins is overigens geen overtuigde F1-hater of iets dergelijks. Hij denkt gewoon dat sponsoring van bedrijven en/of ticketverkoop ervoor kan zorgen dat er genoeg geld in het laatje komt. Ook kan het evenement op steun rekenen van de lokale gemeente. Die zijn erop voorbereid dat het duur wordt.

Nou leek Assen een goede kandidaat voor de F1, maar volgens RTL Nieuws doen de Drenten niet meer mee. Dus als er een Nederlandse GP komt, lijkt het er eentje van Zandvoort te worden. Tenminste: ook die zijn nog niet klaar. Voor 31 maart moet de financiering rond zijn, anders gaan de F1-honcho’s buiten Nederland nieuwe locaties zoeken. Naast de bijdrage die Bernhard had gevraagd van de overheid, moest hij in totaal zo’n 30 tot 40 miljoen euro ophoesten. Flinke bedragen: hopelijk is het het waard.

Met dank aan iedereen voor de tips!74 reacties

Prima beslissing, laat ‘m maar wat huisjes verkopen.
@joostvis: Precies. Meneer is zelf vrij vermogend en als er echt animo is zoals hij beweerd dan mag het geen probleem zijn om investeerders te vinden.

Als de overheid er geld in pompt gaan ze in de toekomst ook altijd de hand open houden bij de overheid mocht er geld nodig zijn.
Daarnaast vertrouw ik die knuppel niet
@joostvis: Haha heerlijk altijd als de eerste jaloerse burger zich meldt. Vrij snel dit keer. Laat die man lekker van zijn vastgoed genieten, en als je dat zelf ook wilt op een dag dan moet je gewoon wat harder je best doen. On topic: Natuurlijk zou het nergens op slaan als de gemeente zou (mee) betalen aan zo iets, maar er zijn vast genoeg manieren om het financieel rond te krijgen zonder gemeenschapsgeld en zonder huizen te verkopen.
@hijman85:

Mabel (van die lange) ..
Ook zo een hardwerkende dame ..
@lincoln: zij was die wijf van die lange. Cult-tv.
@lincoln: De Lange had de centjes wél gehad…
@dieselkameel:
“Die lange” had bovendien wel wat met vlugge karretjes.
https://misdaadjournalistblog.files.wordpress.com/2008/04/2114359785.jpg
@hijman85: Ja want Bernard heeft ervoor moeten werken. En hij is degene die continu voor de camera zit te zeggen dat het moet gebeuren etc. Dan moet hij niet bij de overheid gaan zeuren maar de centen zelf neerleggen. Maar nee dat wil hij niet.
@hijman85: Gun meneer Bernard het beste, maar een GP in Zandvoort kan je als Nederlandse overheid niet financieel steunen. Bovendien ben ik sowieso geen fan van een Nederlandse GP, maar dat geheel terzijde
@joostvis: ter info. Gp in Spa wordt al jaar en dag levend gehouden door Waalse (en dus federale) overheid.
@woudloper: Daar was ik inderdaad van op de hoogte, maar laten we nou alsjeblieft geen voorbeeld nemen aan de Waalse overheid…
@hijman85: normaal ben ik het met je eens. Maar als ik het oranje kapitaal had mogen aanspreken had ik ook 2000 pandjes gehad. Hard werken en selfmade kun je het niet nowmen
@joostvis: Misschien heeft ie ook nog wel een leuk werkje van Rubens op zolder liggen…
@joostvis: snap niet dat jij gaan groothandel in azijn gaat starten. ja meneer heeft een bedrijf in onroerend goed, en dan nog? ow hij heeft blauw bloed en dan nog. Weet jij dat de grootste huisjesmelker van Amsterdam een particulier is waar hij niet eens bij in de schaduw kan staan ..

Lekker he mensen afzijken die zich niet kunnen verdedigen
@soulmaster: mensen afzeiken die zich niet kunnen verdedigen? Ik kan het fout hebben, maar volgens mij gaat geen van deze incest-afstammelingen (en grootste belastingtrekkers uit onze geschiedenis) ooit in discussie over geldzaken & investeringen waarbij ze duidelijk ooit hulp hebben gekregen van de belastingbetalers.
Dus als je die discussies niet kan hebben, mag je van mij publiekelijk commentaar hebben.
@gregorius: dit antwoord zegt genoeg over jou dan over ons koningshuis. fijne dag verder. en met je leven..
@ “Lekker he mensen afzijken die zich niet kunnen verdedigen”

Jezelf verdedigen is inderdaad moeilijk, wanneer je onverstaanbaar lispelt. Maar hij kan altijd de Rijksvoorlichtingsdienst inschakelen. Bovendien kunnen de Oranjes hun connecties inschakelen om critici monddood te maken, zoals ze in het verleden wel vaker hebben gedaan.
Terecht, maar hierdoor kunnen we de GP denk ik wel vergeten
@hummer95: It’s a blessing in disguise…
Ik vraag me af waarom Assen niet meer mee zou doen… weet iemand dat?
@racerx:
Heineken wil dat natuurlijk niet.
@harrie: waarom? Heineken zit sinds vorig jaar met de verandering van cateraar toch al op het TT circuit.
@racerx: doen dacht ‘k nog mee.
@racerx: rtl nieuws heeft de (gelekte) brief niet helemaal goed gelezen. Er staat alleen dat de race bij het nieuw rondkrijgen van de financiering ergens anders zal plaatsvinden(other city/region/country). Niet over waar niet, behalve niet in Zandvoort…. Wel weer toevallig dat dit uitlekt naar RTL als duidelijk wordt dat de financiering lastig wordt voor Zandvoort. Lijkt alsof meneer Circuit eigenaar denkt:’Als het mij niet lukt, dan ook in Assen niet’. Beetje sneu
@freshlife2: nieuw moet ‘niet’ zijn in bovenstaand verhaal. PS: de gelekte brief was confidential, dus denk dat Berhard zijn glazen hard heeft ingegooid
@freshlife2: thx voor de verheldering
@freshlife2: Och, rtl (fake) nieuws… ik weet genoeg haha.
@racerx: omdat Assen een saaie baan is en Zandvoort een stuk uitdagender en ook nog is leuk vanwege de historie? Ik denk zoiets haha en ook Assen moet veel investeren om het mogelijk te krijgen…. en voor de gene die nu gaan zeggen dat Assen net zo een uitdagend circuit is als Zandvoort ga dan gewoon is een keer op beide banen rijden en snap je wat ik bedoel😉
Dan gaan we toch lekker zelf straatracen.
@alcantara: ja gaaf, A2 Racer!!!
Heineken? Jumbo? Kom op jongens..
@autoblogger: Mag men alcohol reclame laten zien in de F1 in Europa?

Daarnaast zullen de echt grote bedrijven denk ik bedanken voor de eer. Die doen alleen mee als ze flink meedelen in de winst en daar prinsje Berhard denk ik niet aan mee willen doen
@dees: Heineken is (al) een van de hoofdsponsors binnen de Formule 1.
@dees: Inderdaad. Alcohol noemt dat. Bier zou ik het ook niet durven noemen.
@autoblogger: wat wel lastig is: alle sponsoring die zou komen, zal niet in beeld komen. Want alles wat in beeld zou kunnen komen, is al lang verkocht. Dus in dat geval zit je alleen aan sponsoring richting de +-150000 mensen die naar die GP komen te denken.

Maar als je straks die 5 minuten tenentrekkende tv hebt voor dat de start komt; zul je een paar man op de startgrid zien staan die hebben bijgedragen. Prins Belastingtrekker/huisjesmelker zal er staan en het zou me niks verbazen als van Eerd er ook mag staan ja.
En dan allemaal luisteren naar Gordon & Joling die het Wilhelmus zingen (ten minste, hoop dat die het mogen doen).
Of je ff een bankgarantie van 30… nee, doe voor de zekerheid maar 40 miljoen euri kunt overleggen. Gelukkig heeft prins Bernhard jr. nog wel wat onroerend goed achter de hand. Gewoon wat huizen in Amsterdam flippen, en klaar.
@RRRobert: deze stelling had de 1e reactie ook…
Zelf geld ophalen ipv de belastingbetaler. Sprint naar het eind van dit nutteloze idee.
Aan de ene kant ben ik het er mee eens. Aan de andere kant, er zijn voldoende linkse hobby’s waar geld aan uitgegeven wordt, dan kan dit ook wel een keer toch?
@dutchdriftking: lantaarnpalen?
subsidie ..

Tis en blijft een kansenparel sport ..
Ik hoef mijn glazen bol er niet eens bij te pakken om te voorspellen hoe dit afloopt…

De F1 gaat er koste wat het kost komen…

Het wordt één groot fiasco…

Gemeente Zandvoort springt bij omdat de wethouder die vooraan heeft gestaan om Zandvoort op de wereldkaart te zetten met het melagomane plan van Bernhard zijn hachje probeert te redden…

Den Haag mag alsnog bijspringen omdat de Gemeente Zandvoort kopje onder dreigt te gaan…

Bernhards vriendjes mogen een reddingsplan voor Gemeente Zandvoort schrijven en de facturen van de vage onderzoeksbureautjes geven de nekslag…

En Benno de Tweede zorgt dat hij net op het juiste moment, dus net na de laatste subsidies binnengestroomd zijn, de laatste financiële middelen uit de toekomstig failliete boedel onttrokken worden en zet ze op een geheime bankrekening in Zwitserland…

En ik wordt rijk met mijn boek, dat al bijna klaar is: Bernhard, schavuit van Oranje.
@moveyourmind:

Yep ..
Maar uit “onderzoek” zal wel blijken dat het op lange termijn alsnog een succes zal zijn ..
@lincoln: maar dat is toch ook zo? Toch? Bedoel daar is toch de lange termijn voor om zo alles succesvol te laten lijken?
@moveyourmind: je vergeet de parlementaire enquête.
@raoufff: Goeie!

De onderste steen zal boven komen
@moveyourmind: Den Haag wil niet betalen maar wel belasting ophalen. Reken maar dat ze er veel op gaan verdienen en corrupt zuid-Europa in de handjes wrijft.
@moveyourmind: en natuurlijk de brandstapel die niet meer in Scheveningen mag. Uiteraard hier ook 4 meter te hoog.
@moveyourmind: wat is een melagomaan plan?
@burnout: Geen idee, kan het niet terugvinden in het woordenboek, maar het leek me wel interessant een duur klinkend woord in de strijd te gooien 😁
@moveyourmind: ik moest lachen om je post, maar je zou zo maar eens gelijk kunnen krijgen……
Assen doet niet meer mee?? Laatst was er nog een artikel dat assen de financiën al rond had voor een F1.
Ben ik de enige die Zandvoort een beetje eikeltje vind om enkele maanden geleden van de daken te schreeuwen dat F1 naar Nederland komt, en nu in paniek raakt omdat ze in hun plan zijn vergeten dat het geld kost. Was het toen gewoon een publiciteit stunt om sponsor geld te regelen? En deze deadline ook weer een tool om druk uit te oefenen op de twijfelende investeerder?
Klinkt als een tiener die ieder moment van standpunt switched om zijn humeur en situatie te bevestigen
Tl;dr
Allemaal de schuld van de Rabobank en #ontslajack
@duckmefaddy: je bent in ieder geval de enige die gelezen heeft dat Zandvoort in paniek is geraakt. Dat staat er ook niet. Er staat alleen dat de overheid niet meebetaalt.
@duckmefaddy:
Je moet eerst schreeuwen voordat je interesse wekt; zonder die interesse komen die sponsoren niet.
Geen financiering hebben en verliezen (opgeven)? Dat gebeurt bij het meerendeel van redelijke en soms zelf goede plannen. GP van Zandvoort zou ik nog geeneens een redelijk plan noemen; al kan het wel veel ‘geluk’ brengen aan een grote groep mensen.
En anders met de pet rond bij petrolheads autoliefhebbers en F1 kijkers ..

Stichting we gaan ze halen kreeg 755 euro bij elkaar ..
Maar ik denk dat F1kijkpaupers zelfs dat niet gaat lukken ..
@lincoln: ik heb €756 op mijn rekening staan.
Hoe zit het trouwens met het Non Disclosure Agrement? Is de publicatie hiervan daar misschien een overtreding van? Zo ja dan kan F1 niet gebonden zijn aan de toezeggingen zoals nu gedaan.
Nederland
– het kwartje van Kok is tijdelijk.
– er gaat geen cent naar Griekenland
– De Grieken betalen alles terug, met rente
– de onderste steen zal boven komen
– er komt geen kinderpardon
– in 2019 gaan we er allemaal op vooruit
– de regering zal een F1 wedstrijd in Zandvoort niet financieel steunen
@desjonnies: joepie, de F1 steun komt er dus ook. Waar kan ik de tickets bestellen?
Anders Tante Marijke eens vragen of ze de Rubens miljoenen wil investeren in een stukje asfalt?
Bernard junior doet gewoon dezelfde hattricks als Bernard senior! Dit wordt weer smullen als we er over 50 jaar op terug kijken.
@ghost:
Inderdaad, klaplopers en oplichters zijn altijd uiterst aimabel gezelschap !
We? Ik niet meer vrees ik.
dat sloeg dus op @ghost.
@hotze: haha onsje gegund hoor kerel! Misschien dat de medische technieken wel weer beter zijn over 25 jaar. We weten het niet. Feit is, mensen worden steeds ouder!
Tis al geregeld. Sponsoren zijn al akkoord.
Het kabinet geeft z’n geld liever aan Brussel uit en frauderende allochtonen.
Assen blijft hoopvol!
https://www.dvhn.nl/sport/Zandvoort-baalt-en-Assen-ziet-haar-kansen-op-de-Formule-1-stijgen-24151706.html
@deora: terecht, behalve de verkeerde interpetatie van de uitgelekte zandvoort brief is er geen reden om aan Assen te twijfelen
Assen heeft de financiele kant al helemaal rond en dan maken ze de meeste kans om een Nederlandse G
De beste man zoekt sponsors omdat ie er zelf geen geld in wil steken. Logisch, want rendabel is het niet. Mocht hij sponsors vinden, dan draaien die de geldkraan dicht na een periode van verlies, verdwijnt de Nederlandse F1 race, maar meneer heeft er wel een nieuw circuit voor terug. En dat zonder investering. Beetje doorzichtig…
Helemaal in de zandvoort style a la Coronel, Lammers, Vermeulen etc: we gaan naar zandvoort aan zee en nemen de spullen van een ander mee!
Kom op zeg, F1 in Zandvoort…ik heb nog steeds een half trauma na het bezoeken van de DTM jaren geleden.
F1 zal nog veel erger zijn, dat wordt wc papier en nood rantsoen mee voor de terugweg 🤣

Doe aub Assen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).