‘Zeg maar gedag tegen de Ford B-Max’

Auteur: , 31 Reacties

De wereld heeft je niet meer nodig.

B-Max

MPV’s worden vandaag de dag opgeslokt door crossovers en SUV’s. Als autofabrikant kun je twee dingen doen. Het modelnaam gebruiken en dit omvormen tot crossover/SUV (hoi Peugeot 3008), of je dumpt het model en legt de focus (see what I did there) op vernieuwingen.

Dat laatste doet Ford met de B-Max, aldus berichtgevingen uit Roemenië. In dit land rolt de B-Max momenteel van de band. Ford introduceerde het model in 2011. De auto werd op de markt geplaatst naast de C-Max en de S-Max en kwam op het platform van de Fiesta te staan.

Qua concurrentie moet de Ford het opnemen tegen de Peugeot 2008 en de Renault Captur. Deze twee modellen hebben één ding met elkaar gemeen dat de B-Max niet heeft: crossover looks. Zo hebben de twee auto’s een vlot voorkomen, terwijl de B-Max het uiterlijk heeft van een bejaarde MPV. Naar verluidt stopt Ford met de productie van de B-Max in september.31 reacties

en toch bas de B-max een prima auto.
@robert110: Ja, dat was de Daihatsu YRV ook. Maar hé, het oog wil ook wat… ;)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Mwoah, met leuke wieltjes en een goede uitrusting geen autootje om je voor te schamen. Ik zie liever dat ze met die rare vijfdeurs Ka nokken…
@davelepeef: vijfdeurs ka?
@davelepeef: woow, ff snel Ford site bezocht. Er is gewoon een Ka oef. Wat lilik. En rijd zelf Ford. #gaat in schaamhoekje staan.
@jpoers: ka (plus) waarom doet die die plus niet?
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…
@toyotaprius: Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
@Dagg: dat blijkt.
@toyotaprius: Naar het schijnt
@Dagg: rustig mannen
@mauking: Schrikreactie, kan gebeuren. De rust is weder gekeerd.
@Dagg: ik ben inmiddels weer bij kennis.
@Dagg: excuus voor mijn reactie, maar dit is wel nieuws wat met een mokerslag bij mij binnen komt.
Ouwe taal kunstenaar!
En het is zo’n goede gezinsauto… ik heb nooit gelooft in MPV’s. Ze zijn meestal zo lelijk! Doe mij maar een fijne station.
@dutchdriftking: absoluut eens. En bij veel stations is de wegligging ook nog prima in orde (te maken) vanwege het lagere zwaartepunt dan een mpv of suv. Die dwijlen nogal eens in deze prijsklasse.
Byeeeeeee felicia
Dat was toch de auto zonder b stijl toch?
@rob5nismo: jep. Alleen daarom al jammer dat deze auto straks verdwijnt. Al doet het model me niks, dit is een feature die ik graag op meerdere modellen had gezien.
Dat vond ik er ook wel geinig aan
Er rijden er ongetwijfeld zat rond, maar ik kan me niet heugen dat ik ooit een B-Max gezien heb… En anders heeft hij weinig indruk gemaakt…

Daarentegen zijn de laatste generaties Fiësta, Focus en Mondeo wél auto’s die lekker op het netvlies blijven hangen. Ze kunnen het dus wel bij Ford.
@moveyourmind: Ik zie ze ook maar weinig. Het is dat de overbuurvrouw er eentje heeft, anders had ik de B-Max spots op één hand kunnen tellen.
Ik ken de B-max alleen van Big Hero Six……dat zegt wel wat….
Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaggggggggg!!!!!!!!!

Echt één van de meest lelijke en uit verhouding zijnde auto’s van het laatste decennium. Dag dag!
De Meriva en Altea zijn ook niet meer dus idd, B Max moet er ook aan, enkel die rotte B klasse van Mercedes en de Golf Sportsvan blijft maar bestaan.
@Jantje_555: Volgens mij kan je in Duitsland ook nog steeds een Sharan nieuw bestellen bij VW. Vraag mij af hoeveel daar nog van worden gebouwd per jaar.
@wijsneus: van de Sharan werden vorig jaar iets meer dan 32000 stuks verkocht in Europa, en van de Sportsvan bijna 88000 stuks. En de B-max haalde vorig jaar toch nog 40000 stuks, iets minder dan de Meriva.
En van die BMW 2 AT en Granny Tourer iets meer dan 100000 stuks.
B klasse iets meer dan 73000 stuks.
Dus best nog wat monovolumes dat er verkocht worden in Europa, maar het is wel minder dan vroeger.
@jantje_555: Je mist er wel meer. Als je de B klasse noemt, moet je de 2 serie van BMW ook noemen. Daarnaast heeft KIA nog de Venga, FIAT de 500L, Hyundai de IX20, Toyota de Verso etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).