Zeldzame kans: Jaguar C-X75 uit James Bond-film te koop

Auteur: , 36 Reacties

De auto is door Jaguar Land Rover nooit in productie genomen. Toch er is nu een kans om er eentje in handen te krijgen.

Verplichte aanwinst voor je mancave, deze C-X75 van Jaguar. Oorspronkelijk bedoeld om 75 jaar Jaguar te vieren, maar de auto werd uiteindelijk het uithangbord van de James Bond-film Spectre. Één van de gebruikte stuntauto’s van Spectre wordt momenteel te koop aangeboden. De algehele afwerking is niet van een subliem niveau (want: stuntauto), maar op de foto’s is de supercar een knappe verschijning.

Er zijn diverse concepts van Jaguar gebouwd en dit exemplaar heeft een 5.0-liter V8 onder de kap. Het productieteam van Spectre kreeg vier stuntexemplaren van de C-X75 geleverd en deze zijn anders in vergelijking met het oorspronkelijke concept. Zo staat de stuntauto op een hufter-proof rally ophanging, is de supercar in samenwerking met Williams Advanced Engineering gebouwd en is het interieur praktisch gehouden en niet mooi afgewerkt. Als bewijs dat dit een ex-Bond auto is, heeft Jaguar een Spectre-plakkaat in het interieur laten verwerken.

De auto wordt aangeboden door Kaaimans International en heeft slechts 500 mijl op de teller staan. Wat de stuntauto moet gaan kosten is niet bekend.36 reacties

Eeuwig zonde dat Jaguar deze niet in productie heeft genomen. Wat een schoonheid.
@berlinetta: er zijn een aantal concepts gebouwd, en er staan 1000 foto’s op internet, wat is het verschil voor jou precies? Of dacht je dat je deze wekelijks ging tegenkomen?

De schoonheid bestaat, ongeacht productie of niet.
@deeberton: Melk en suiker bij je azijn? Zure reactie hoor. Een rijdende auto of de auto een keer mogen zien op een event is toch veel mooier dan eeuwige concepts.
@dieselkameel: Exact! En gaat het ook nog om het idee dat je hem zou kunnen kopen als je ooit een miljoenenprijs wint of carrière maakt.
@dieselkameel: hij rijdt! je kunt hem zelfs kopen, en hij rijdt ook op beeld. Als je even relativeert dan snap je dat er geen verschil tussen zit.

Sorry dat ik wat kritish ben op inhoudsloze uitspraken. Dat mag je Azijn noemen van mij. Lekker makkelijk.
@deeberton: Ik was de auto inderdaad graag eens in het echt tegengekomen. Die kans was klein, maar die is nu nihil. Bovendien was ik vooral benieuwd hoe deze auto zich zou verhouden tegen die van concurrenten. Daar zal ik nu nooit achter komen. Verder hoef ik het niet eens aan je uit te leggen, want ik ben een autoliefhebber. Als ik jouw reactie zo zie, dan vraag ik me af wat je hier doet.
@berlinetta: dan ben ik geen autoliefhebber want al die kwesties interesseren me weinig tot niets.
@deeberton: Wat een gezever. Iemand vroeg het al; je kijkt ook alleen naar vrouwen op plaatjes? Want dat is voor jou kennelijk hetzelfde als een vrouw in het echt. Nou, kijk jij maar naar je plaatjes, ik speel liever een keer met die auto (of vrouw) in het echt.

En zeggen dat dat toch niet kan is onzin, als je iets echt wilt kan het altijd op de een of andere manier; keertje huren is meer lol dan nooit in zo’n ding zitten en die ervaring te missen (auto/vrouw).
@Stefje: je hebt wel helemaal gelijk, maar huur je vaak vrouwen? ROFL
@hehe: als ik ze niet kon versieren zou ik er echt nul moeite mee hebben om mijn salaris op de wallen te doneren ;)
@stefje: helaas kun je een auto niet in de kroeg oppikken 😛
@hehe: nou is dat niet helemaal waar, een van mijn auto’s aan de bar gekocht. Slechtste koop ooit. Advies koop nooit een auto met wat biertjes in je mik.
@stefje: een auto is geen vrouw debiel. dus hou gewoon ff lekker je bek
@dieselkameel: eigenlijk puur autisme
@deeberton: Jij kijkt ook alleen naar vrouwen op het internet? Get a life.
@leaper035t: haha sterk
@leaper035t: leg die vergelijking eens uit dan?

hiermee bevestig je juist alleen maar mijn punt slimpie
@deeberton: haha ik vind je redenatie wel mooi! We doen samen een glaasje azijn, proost!
@piquet1986: cheers!
Een stunt auto die afwijkt van de kleur van de auto uit de film? Wel een hele gave auto, waarvan het zonde is dat Jaguar deze niet in productie neemt!
@larsdbs9: ja echt zonde, anders had je er zeker 10 gekocht lelllllll
@deeberton: ga iemand anders vervelen, triest figuur
Dit is niet die auto met turbine helaas.
Dat was pas gaaf
Bij Jaguar Classic hadden ze Een magazijn met een verzameling van een bepaald persoon en ook allerlei bijzondere Jaguars. Deze stond daar ook in oranje, wat volgens mij ook de originele kleur was. Heb er volgens mij zelfs ook nog even ingezeten.
What a beauty!! Werkt de ontwerper nu voor Bugatti? Ik vraag me nog steeds af hoe ze Dave Bautista in dit model hebben kunnen laten stappen/rijden. Waarschijnlijk met CGI (12 Apple Mac Pro’s in de meest uitgebreide configuratie samenwerkend)
@iphonistvongates: gewoon proppen. Hij zal er goed geld voor hebben verdiend, mag hij er ook wat voor doen.
@iphonistvongates: Nop, geen CGI! In een interview uit 2015 geeft Bautista aan dat hij de C-X75 zelf heeft gereden. Uiteraard werd het gros van het werk door stutmannen gedaan, maar Bautista heeft persoonlijk in de auto gezeten en gereden om een aantal shots te kunnen krijgen
Poe…….. dit is wel heel speciaal!

Overigens, ze hebben nog wel meer leuk spul staan. O.a. 2x AM Vulcan, Veyron, Rolls, Bowlers en speciale motoren.
Waarom heeft Jaguar dit eigenlijk nooit voortgezet naar een productiemodel? Volgens mij was de respons erop vrijwel unaniem ontzettend positief. OT: lijkt me fantastisch om hierin rond te rijden, maar zou het op platen te zetten zijn?
@lambowambo: Dat kwam volgens mij door de aandrijflijn. Jaguar had een of andere turbine in gedachte, maar dat bleek niet rendabel of technisch te lastig om op productieschaal uit te voeren. Wat ze ervan weerhouden heeft hem met good old V8 te bouwen weet ik niet
@edge: Eeuwig zonde. Hoewel het Jag natuurlijk wel weer even flink wat exposure heeft opgeleverd hadden ze er inderdaad wel ‘gewoon’ een bestaande motorisering in kunnen lepelen en er ook goed aan kunnen verdienen. Jammer.
@edge: Inderdaad. Een aangepaste versie van die 5.0 V8 met supercharger had volgens mij vrijwel iedereen prima gevonden.
@edge: een hypercar bouwen met een andere motor dan het oorspronkelijke plan? Heel slim dat Jaguar zoiets geen 2e keer doet. Het hele model is eigenlijk ook geween een modernere XJ220.
Maar is dit straatlegaal dan?
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: ja. Op je prive straat wel. En dat is niet eens zo gezocht want degene die dit dit kan betalen die heeft ook wel een oprijlaan die langer is dan menig straat.
Koop dan!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).