Zijn we al gewend aan de velgen van de MINI Electric?

Auteur: , 26 Reacties

De redactie van Autoblog is er nog niet over uit.

Sinds enkele maanden weten we hoe de MINI Electric, ofwel de Cooper SE, eruitziet. De eerste volledig elektrische MINI is destijds in Rotterdam onthuld en heeft in de tussentijd alweer een behoorlijk aantal reserveringen binnen weten te hengelen. Er zijn dus duidelijk een aantal mensen om. Toch vragen wij ons af: is er al iemand gewend aan die velgen?

Hoewel het ergens totaal te begrijpen is, blijft het een merkwaardig fenomeen dat autofabrikanten hun elektrische auto’s met kitscherige gimmicks op de markt brengen. Neem bijvoorbeeld de Volkswagen ID.3, waarvan de beide pedalen een pauze- en afspeelknop hebben. De velgen van de MINI Cooper SE mogen dan minder kitscherig zijn, je kunt ze wel duidelijker zien. Of dat een goed iets is, dat mag je zelf bepalen.

De bijzondere velgen van de Cooper SE zijn exclusief voor het volledig elektrische model. Het is slechts een van de vele kenmerken waaraan hij is te herkennen. Zo heeft hij eveneens een aantal stekkerlogo’s, een iets aangepast interieur en aantal kleurrijke accenten. In Nederland zal de auto tenminste 34.900 euro kosten. Private Leasen kan vanaf 499 euro per maand.26 reacties

Nope
Het kèn.
Ja hoor dit kan prima. ik ga dan met een gerust hart file parkeren, en me niet druk maken om stoepranden.
@mikje90: file parkeren kan ook prima zonder de velgen te beschadigen of idioot midden op de weg te staan…
Ik ben er al wel uit: geen porem.
Maar dat is de auto waar de velgen onder zitten ook niet ;)
Mijn autisme spectrum zegt neen.
Toen de Volvo V50 eDrive uitkwam had ook iedereen wat op de gestroomlijnde velgen aan te merken. Uiteindelijk heeft de importeur besloten er een ander type onder te zetten. Lijkt me goed als ze dat hier ook gaan doen.
Ik vind het vet.
Mini fan/bezitter hier, om te kotsen dit
@rutte2: minifan/bezitter hier, ik zeg leuk zoals de hele auto! ff sparen nog en eerst een nieuwe defender en dan deze als 2e wagentje! Geweldig!!
Ja lekker jaren 70. Love it!
Ik vind er wat weinig rubber rond zitten, maar op de velgen zelf heb ik helemaal niets aan te merken. Eindelijk eens wat anders dan datzelfde eeuwige variëren op een thema.
Daar is de deksel van mijn snelkookpan…..
Heimwee naar de beertjesvelgen van de Mazda 121.
Ik ben nog niet eens gewend dat er in dit blog electrische vervoermiddelen besproken worden. Ze mogen er dan wel uitzien als auto’s met 4 wielen maar ze zijn het niet.
@ronbun: ik zie toch daadwerkelijk 4 wielen
@gitaarknul: ik zie er op foto 1 slechts 1 en op foto 2 slechts 2. Op welke foto zie jij vier wielen dan?
@hassani: ik heb ze allemaal doorgekeken en op geen enkele foto zie ik vier wielen
Ik moest gelijk aan de wielen van de Nissan Cube denken (https://images.app.goo.gl/CmWpbZYcBpwdfR578). Deze zijn alleen iets vernieuwd, maar even lelijk.
Ze hebben gewoon een UK stopcontact genomen en er een wiel omheen gedaan:

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0095/4079/6497/products/QUK_740x.jpg?v=1566552276
Opel had jaren terug ook dit soort velgen, zaten volgens mij onder de Corsa A.
Je kan hem ook bestellen met ‘normale’ zwarte of zilvere velgen van de benzine versie… Ook zonder die gele accenten, alleen jammer dat ze hem ook niet zo op de beurs neerzetten, dat ziet jan en alleman dat het ook een normale MINI kan zijn :-).
@GregBem: mee eens! Vind deze anders ook prima! Laat maar komen!
Die velgen zijn echt lelijk. Die balk over de grille is ook niet erg geslaagd. Lijkt trouwens een beetje op de grille van de door innocenti in licentie gebouwde oorspronkelijke Mini.
Gelukkig kan je bij Mini kosteloos een anonieme elektrische auto ervan maken. Alleen het gebrek aan geluid en een uitlaat geven het dan weg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).