Zo gaat de nieuwe Panamera shooting brake heten

Auteur: , 87 Reacties

Wat een verrassende naam!

Not. Maar dat geeft niks.

In 2012 maakten we kennis met de Panamera Sport Turismo Concept. Een shooting brake variant op basis van de reguliere Panamera. Vervolgens was het stilletjes rondom het model en was het nog maar de vraag of dit concept het uiteindelijk tot het productiestadium zou schoppen. Wel, we hebben nieuws. Een hele dikke vette JA.

In een persbericht blikt Porsche terug op het afgelopen jaar en de laatste alinea van dat bericht trekt de aandacht. De Duitse autofabrikant maakt namelijk bekend dat de productieversie van de shooting brake in Genève zal staan. Porsche heeft enkel de term ‘Concept’ weggepoetst. In maart maken we dus kennis met de Panamera Sport Turismo!

Het is te hopen dat Porsche weinig wijzigingen doorvoert ten opzichte van het concept. Het uiterlijk van dit model was namelijk gigantisch lekker en als je de comments terugleest waren ook jullie erg enthousiast. In aanloop naar maart krijgen we ongetwijfeld meer informatie te horen. Voor nu hebben we slechts de bevestiging dat ‘ie daadwerkelijk gaat komen.

UPDATE: het is officieel, alle info vind je HIER!87 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Even mijn VAG-commentaar hypocriet maken. Maar ik zou mijn S-Klasse echt wel inruilen hiervoor! Wat een geweldig mooie wagen!
@vonklausenburg: Je hebt een S-klasse, we weten het nu wel…
@romeoalfa: Het is immers voor de vergelijking niet van belang ook. Go home.
@romeoalfa:
Ik vind dit soort opmerkingen atijd zo ontieglijk denigrerend, wat probeer je hiermee te bereiken?
Aandacht?
@desjonnies: vraag ik me ook af. Laatst ook al bij @viezefreddyw iemand die dan gaat zeuren “nu weten we wel dat je een Ferrari hebt”. Ik snap dar volk niet, komt op mij over als afgunst en kleinburgerlijkheid.
@vonklausenburg: een gevoel van jaloersheid als jij het over je S klasse hebt of iemand anders over zijn Ferrari bekruipt mij wel. Tuurlijk wil je zo’n auto zelf graag hebben, maar om dan denigrerend of misgunnend te gaan doen vind ik achterlijk. Jullie zullen beide hard hebben gewerkt om dit bereikt te hebben, iemand anders is daar misschien niet toe instaat en reageert gefrustreerd. Mooi laten gaan… Hoe heerlijk comfortabel rijdt zo’n S klasse eigenlijk?
@vonklausenburg: Ah joh, lekker laten gaan. Ze bereiken er niets mee en mij hebben ze er niet mee. Afgunst en jaloezie heb en houdt je altijd in Nederland. Ik zit nu in Zwitserland, wat een verademing hier. De mensen zijn een stuk vrolijker en gunnen je veel meer. Ook zakelijk gezien. In Nederland is dat veel erger en wordt er om de kleinste bedragen gemierenneukt waar je niet goed van wordt.

Ook qua landschap veel mooier trouwens. Hoe leuk rijden is het hier zeg.
@viezefreddyw: pas op de boetes Freddy, die zijn niet voor de poes daar… Heb je eigenlijk iets van radar detectie oid?
@dieselkameel: Ik heb geen radardetectie. Niet nodig aangezien ik me hier altijd aan de snelheid houd.
@viezefreddyw: Klopt ja, is ergens enorm frustrerend want je koopt iets omdat je liefhebber bent. Veel plezier in Zwitserland, opdat je bloeddruk kan normaliseren tot je weer in Nederland bent!
@vonklausenburg: Geen gehoor aan geven en gewoon lekker doen waar je zin in hebt en kopen wat je mooi vindt.

Dank je wel, gaat helemaal goed komen! Morgen weer naar huis en even flink boenderen over de Duitse Autobahn!
@viezefreddyw: heeft niks met gunnen te maken. Je kan er ook teveel over doorzeuren. We weten het nu wel. Jij met je snelle fiat en die andere zeurdoos met zijn oude s klasse. Wat stoer ook dat je in Zwitserland zit enzo….. :-) zie je zelf niet dat het een beetje sneu wordt??
@dennisdebengel: Jij bent vast erg gezellig op feestjes.

@vonklausenburg: Ouwe zeurdoos die je bent!
@viezefreddyw: MET JE FERRARI! PATSER! WALG!!!!!!
@vonklausenburg: JIJ DAN MET JE STOMME S-KLASSE!! NU WETEN WE HET WEL HOOR. NIET MEER ZEGGEN!
@vonklausenburg: ach gut.. ze zoeken steun bij elkaar. Typerend en aandoenlijk. :-)
@viezefreddyw: ik ben supergezellig op feestjes :-)
Maar mensen die het feestje overschreeuwen en zich zelf graag horen praten en elke keer hetzelfde saaie riedeltje afsteken loop ik ff voorbij idd.
Misschien even tijd voor een stukje zelfreflectie.
@dennisdebengel: zal ik dan ook ff een duit in het zakje doen? Mitsubishi evo voor de deur, vind je mij nu ook irritant etc? Rijd zelf ckr een golf 2 die half uit elkaar valt dat je zo zuur reageert
@spykerboy: nee hoor,
Helemaal niet zelfs. Coole bak. Geniet er van. Irriteer me alleen aan die twee types die zich zelf zo graag etaleren. En ook zo vaak. EVO is 1 van mijn favorieten. En je golf kan ik wel waarderen. :-)
@spykerboy: lees het nu pas goed… ja hoor ik rij in oude golf, als jij daar prettiger door voelt. Helemaal goed. :-)
@dennisdebengel: spelling past goed bij mijn oude golf zie ik nu. Ha Ha
@dennisdebengel: Wat heeft Zwitserland hiermee te maken? Jij kunt daar ook gewoon heenrijden. Die kanariegele 406 Coupe van Dizono wordt bijv ook regelmatig genoemd. Daar wordt nooit van gezegd dat hij erover doorzeurt. Maar omdat deze mannen een dure – en voor veel mensen een onbereikbare – auto hebben, is het ineens een probleem.
Zie je zelf niet in hoe kleinburgerlijk en afgunstig je overkomt?
@vonklausenburg: er zitten hier op Autoblog bizar veel zure lui.. op Engelstalige autosites zie je toch veelal meer positieve reacties, waarbij er met humor op elkaar wordt gereageerd. Echter niet hier, als je hier iets zegt is het 9 van de 10 keer een negatieve zure reactie. Al jaren ook. Misschien de leeftijd van reaguurders, ik weet het niet. Vind het verbazingwekkend.
@audir8v10: feit dat nederlanders iemand anders iets gunnen. Bestaat helaas gewoon niet, de shitstorm die ik kreeg als 18jarige in een M3 hier op ab was enorm, als je meer hebt dan hun is iedereen zuur in nl helaas
-edit: nu weer ontopic aub-
@vonklausenburg: ik zou die lelijke oude zigeuner s klasse voor elke willekeurige auto inruilen. Man man man. Heb je ook nog wat porselein in de kast staan thuis? Dat eeuwige gezeur over die 2e hands taxi van je. Of ga je nu weer reageren met Latijnse trieste tekstjes? Go home idd. Pffft
De Panamera Sport Turismo! Klinkt best goed!
@jamesbond007: tot dat je natuurlijk alle uitmelk versies krijgt..
Ja welke Porsche heb jij? Ja de Porsche Panamera Sport Turismo Turbo S ofwel de PSTTS…
@jamesbond007: En wat dacht je van de Porsche Panamera Sport Turismo 4 E-Hybrid Executive…
@jamesbond007: Gelukkig zijn de turbo uitvoeringen meestal net iets breder, anders hadden ze een tweede regel nodig om de hele naam op de achterkant kwijt te kunnen
@douwe: wacht maar totdat ze met E hybrid komen (er achteraan bij de type aanduiding) :-)
@jamesbond007: Je zou er PTSS van krijgen zeg..
@jamesbond007:
altijd vermakelijk dat duitse bedrijven hun produkten italiaanse namen geven.
Het is geen shootingbrake. Meer een panamera station
@jorden: “The shooting-brake version – the Panamera Sport Turismo – will celebrate its world premiere in March at the Geneva Motor Show.” zeg dat maar tegen Porsche.
@RubenPriest: of er komt echt een panamera met 2 deuren minder… de foto’s zijn nog van het concept.
@RubenPriest: Laten we vooral niet doen alsof autofabrikanten benamingen altijd goed toepassen. Vraag dat bijvoorbeeld maar aan Smart, met hun Roadster Coupé.
@jorden: of hatchback, maar niettemin een leuk ontwerp.
via Android app
@jorden: een (volwaardige) station heeft in mijn ogen altijd een goed groot derde zijruit, niet zoiets kleins als dit. Dus wel degelijk een shootingbrake (vind ik).
@autodrop: shootingbrakes hebben 2 deuren minder. De enige shootingbrake in productie is naar mijn weten de Ferrari FF,
@jorden: tja, in de meest oorspronkelijke betekenis waren shooting breaks wagens waar mee gejaagd werd, en die hadden 5 hoge deuren met hoge ramen zodat je lekker goed zicht had en er lekker goed uit kon schieten in alle richtingen. En uiteraard makkelijk kon uitstappen met een geweer in de hand. Maar ik begrijp wat je bedoelt, nu is het stijlvolle break…
@jorden: die wordt niet meer gemaakt, z’n opvolger wel, de GTC4Lusso. Maar inderdaad dezelfde deuren configuratie en een schitterende auto!
@jorden: je hebt gelijk, 4 portieren. De Panamera DJT edition dus.
@jorden: Panamera bestel. Met diesel. Weinig Porsche meer aan…
Wát een mooie bak gaat dit worden, zeg.
Zoals de Panamera er vanaf dag 1 uit had mogen zien! Fraaie verschijning!
Goed nieuws! Heerlijk lijnenspel en overall een erg fraaie auto zo. Ik prefereer deze boven de sedan mits ze de concept niet te veel hebben gewijzigd!
Nooit een fan geweest van de Panamierda, maar dit is prachtig! BUILD IT!
@baklava: ja dat gaan ze nu dus ook doen..
@pinut187: concept auto’s verschillen nogal van de realiteit. Ik bedoelde dat ze hem precies zo moeten maken
Is dit nu een platgeslagen cayenne of een uitgetrokken macan? Wel mooi haha
Heel gaaf! Zeker destijds stukken mooier dan de Panamera. Met de update van de Panamera heeft Porsche echter ook goede zaken gedaan, weet niet welke ik liever zou hebben.
Nog niet helemaal zeker van de achterkant maar verder een heel leuke nieuws! Porsche is echt heel goed bezig, de samenwerking met VAG is toch niet op een ramp uitgedraaid.
Wel een fraai ding zo. Ligt toch beter op het netvlies dat de normale Panamera, hoewel de nieuwe aardig is opgeknapt. Ik vind ook het interieur erg mooi. Lekker simplistisch en daardoor ook wel tijdloos denk ik.
Een Audi RS6 killer uit eigen huis.
@laraki: ik denk toch dat deze boven de rs6 gepositioneerd, ik denk dat dit een concurrent is voor de ferrari gtc4 gran lusso
@janmetdelangeachternaam: Slechts de Turbo S zal enigszins een concurrent worden van de Ferrari GTC met V8. De overige modellen staan toch een treetje lager op de ladder.
Kijk, zo hoorde de Panamera vanaf dag 1 te zijn. Heerlijke wagen!
Hoewel dit weer een doodnormale 3-openingen-in-onderkant-neus is, staat het redelijk goed vanwege het gemis met de nu standaard lamp/gril/lamp, en dient de middels opening als gril. Doet me beetje denken aan de 996 turbo. Mooie auto, nu nog een NA-motor en geen turbo-pifle zodat je niet steeds als je het gas indrukt de neiging krijgt om de hand in je broek te stoppen en te checken of de eitjes er nog wel zitten.
@john4545: Wat rij je zelf eigenlijk? Ben ik wel benieuwd naar.
@berlinetta: Gezien de termen die gebruikt worden, waarschijnlijk geen Berlinetta.
@berlinetta: Suzuki Swift, met redelijk groot ‘V8’-Halfords-embleem op de achterklep :)
Ik vind deze mooier dan de ‘gewone’ Panamera. Erg geslaagd
Pow wat een bak! Vind deze vele malen mooier dan de standaard Panamera. Als ik in de markt zou zijn voor een auto in deze prijsklasse dan was het zeker deze geworden!
Wat afschuwelijk lelijk ding. Vooral de achter kant. Maar goed de panamera is ook geen mooie auto. Maar eigelijk maken ze bij porsche geen mooie auto’s meer. Niet mijn smaak van mooie auto’s de nieuwe porsche
Ben geen fan van de panemera maar deze is toch wel heel dik zeg
Al heet ie de Porsche Trump, ik wil hem!
Brera is that you?
Opel Signum 2.0
Trotse VAG traditie: alle niches volledig dicht timmeren. Ben er niet op tegen overigens.
Wat ik verrassend vindt is dat deze concept al uit 2010(!) stamt. Makes a guy feel old…
Beetje mazzel worden ze 2018 uitgeleverd.
Als ik in 2021 dan nog niet elektrisch rijd, dan heb koop ik een mooie 3 jaar oude!
@gregorius: Christus wat klinkt dat nog lang maar duurt nog maar 4 jaar
Wat ik ervan vind, weet ik nog niet.
Maar dat ‘ie in productie gaat is natuurlijk heel gaaf.
Kan eindelijk de Duitse herder ook mee in de Avant
Mijn Seat Leon ST is hiermee 30€ in waarde gestegen in de toekomstige herverkoop…
Is wel een nieuwe carrosserievorm erbij voor Porsche… een beetje een Porsche Golf ofwel hatchback ofwel schoen. Misschien wel de heropleving van de Z3 M Coupe vorm…
@desjonnies: Je hebt een punt. Ik had m’n reactie anders moeten verwoorden denk ik. Leuke auto’s heb je trouwens!
@romeoalfa:
Hey, sportieve reactie van je en mijn ‘collectie’ is er eentje van toevalligheden, behalve de 159!
@jurdespotter: Potverdrie! Ik zou nooit mijn Kronan ruilen!
Ik heb momenteel geen plek op de oprit (er ligt een berg stenen van de wegenwerken), maar euh, laat toch maar komen :P
Nu nog ff een pijnlijke anus van het goud schijten om hem te kunnen betalen… ^^)
Lijkt wel een hatchback
Eindelijk, de panamera met de praktische ruimte vaneen cayenne!
Kon in de panamera nog geen 2 reiskoffers kwijt. Zodra die op de bestellijst staat kan de cayenne weer weg
Ziet er tot zover puik uit
moest even scrollen voordat er het weer over de panamera gaat, maargoed. vraagje. is de naam shooting brake niet een beetje gejat? ik bedoel ieder merk heeft zn eigen aanduidingen als het gaat om een stationwagon. Audi heeft Avant, BMW heeft Touring en Mercedes heeft shooting brake. is het wel ok dat Porsche in een keer besluit om met die naam aan de haal te gaan?
@winegummer: Shooting brake is niet van Mercedes,(zij hebben estate btw) ik geloof dat het origineel van aston Martin komt maar ook is gebruikt door ferrari en nog een paar :).
oja en Volvo heeft Versatility. dat wisten jullie niet he?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).