Zo kun je Ford v Ferrari binnenkort gratis bekijken

Auteur: , 8 Reacties

Althans, een stukje dan.

Zo kun je Ford v Ferrari binnenkort gratis bekijken

De makers van de nieuwe autosportfilm Ford v Ferrari, in sommige landen bekend als “Le Mans ’66”, zullen de 24 uur van Le Mans komend weekend gebruiken om de eerste beelden te laten zien. Voorafgaande aan de wedstrijd, die komende zaterdag van start gaat, zullen twee bioscopen in het Franse stadje 10 minuten van de film draaien. Bezoekers van het lange-afstandsspektakel krijgen gratis toegang.

Op 14 juni zullen twee bioscopen gelegen in Le Mans de exclusieve beelden mogen afspelen. Het gaat om Pathé Le Mans en CGR Saint Saturnin. Geïnteresseerden kunnen hun gratis coupons om de preview van de film te bekijken vanaf vandaag ophalen bij de desbetreffende locaties. Vrijdag zullen de beelden op beide plekken tussen 19:15 en 20:00 worden gedraaid. Gedurende het raceweekend zal de trailer (klik) voor de toeschouwers meermaals worden getoond langs het circuit.

Hoewel de film Ford v Ferrari zich voor een gedeelte afspeelt in Le Mans, heeft het productieteam maar weinig tijd doorgebracht op en om het Franse circuit. Sterker: geen van de beelden zijn opgenomen op het Circuit de la Sarthe. In plaats daarvan hadden de makers een privéluchthaven omgebouwd, zodat de belangrijkste kenmerken overeenkomen. Dit hebben ze voor elkaar gekregen op basis van zo’n 300 archiefbeelden. Het team heeft onder meer drie grandstands, de pitboxen van Ford en Ferrari en het perskantoor gereconstrueerd.

Wel hebben de makers beelden geschoten in de plaats Le Mans, om het moment dat hoofdpersoon Ken Miles daar voor het eerst arriveert zo authentiek mogelijk vast te leggen. De film zal medio november voor het eerst in de bioscoop te zien zijn.8 reacties

Ik wist niet dat die LeMans tickets gratis waren. Mooi man
Op zich maakt het niet veel verschil of je een vliegveld ombouwt of dat je op het originele circuit filmt en dan alles in CGI bijwerkt. Geen van beiden komt overeen met het circuit zoals het er toen bij lag. Plus dat vliegveld is waarschijnlijk 10x goedkoper geweest.
@gulli: misschien een kromme vergelijking maar zelfs een simpel broodje is al veel te duur daar
Ik ben wel heel erg benieuwd naar deze film, net als een aantal jaar geleden dat ik zo uitkeek naar Rush
@arnoldh: Als deze net zo goed is dan weer een fijne film!
Als ie enkele maanden uit is, torrentje zoeken…
Of gewoon in de cinema als ik in een goede bui ben
Binnenkort te downloaden van nieuwsgroepen bij u in de buurt…
Moet je dus eerst naar Frankrijk…daar wil je eigenlijk nog niet dood gevonden worden..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).