Zo maak je een afgetrapte Lancia Delta Integrale weer mooi

Auteur: , 22 Reacties

Dankzij Mopar.

Je kunt nu de perfecte Lancia Delta Integrale realiseren

Een mooie Lancia Delta Integrale op de kop tikken voor een leuk zakcentje is er niet meer bij. Een fraai exemplaar is tegenwoordig grof geld waard. Misschien een afgeragde Delta op de kop tikken en deze zelf maar opknappen? Over onderdelen hoef je je in elk geval geen zorgen meer te maken.

FCA en Mopar hebben bekendgemaakt originele onderdelen voor de Delta Integrale en de Delta Integrale Evoluzione via de Heritage HUB aan te bieden. Dit is een aparte faciliteit waar klassieke modellen die vallen onder de huidige FCA-merken de liefde krijgen die ze verdienen. Met het nieuwe ‘Heritage Parts’ gaan FCA en Mopar onderdelen van oude modellen opnieuw aanbieden. Het eerste model is de Lancia Delta Integrale.

De eerste beschikbare onderdelen betreffen een voor- en achterbumper van de Delta Integrale. De onderdelen kun je online bestellen via de webshop van Mopar. Ze worden door FCA en Mopar gemaakt aan de hand van originele mallen en ongespoten bezorgd. De prijzen voor de onderdelen check je hieronder.

  • Lancia Delta HF Integrale, voorbumper (p/n 82445937), € 1,300 + VAT
  • Lancia Delta HF Integrale, achterbumper (p/n 82445936), € 1,150 + VAT
  • Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, voorbumper (p/n 176978599), € 1,300 + VAT
  • Lancia Delta HF Integrale Evoluzione, achterbumper (p/n 176971999), € 1,150 + VAT

De verwachting is dat het aantal onderdelen uitgebreid zal worden. FCA en Mopar hebben het concept mooi afgekeken van onder meer Nissan. Je kunt bij de Japanse autofabrikant terecht voor originele onderdelen van onder meer oude Skylines.22 reacties

Wat een held voor ongespoten bumpers
@theblazerunner: bij dit soort auto’s is ‘beter duur dan niet te koop’ zeer zeker van toepassing. Het is veel geld, maar jij krijgt voor dat geld wel een OEM onderdeel dat anders vrijwel onvervangbaar was geweest.
@theblazerunner: weinig geld voor exclusief geproduceerde onderdelen.
@rhellema: als je nieuwe mallen gebruik wel ja. Maar een lap plastic in een ouwe mal? 1500e? Hier komt de spreekwoordelijke gek om de hoek…
Mooi zo. Ik hoop dat ze hun gamma uitbreiden naar andere modellen voor bv Alfa, Maserati,…. Liefhebbers moeten het vaak stellen met replica’s die niet passen en wisselstukken van wagens op schrootplaatsen.
Op die manier kunnen ze een aardig centje bijverdienen.
Alleen…is er nog toekomst voor de klassiekers in Europa? Hoelang kan je nog rijden met klassiekers zonder dat je aan de schandpaal wordt genageld door Groen-linkse groeperingen?
Als ik de bedragen zo zie, zit er ook een mooie marge op voor de fabrikant.
@rickthestig: Idd, je zou verwachten dat het 1200,- euro is voor de totale set.
@rickthestig: Economies of scale… Enig idee hoe hoog de kosten zijn die bemoeid zijn met dergelijke praktijken? Ik weet niet hoeveel Lancia’s er op deze aardbol zijn die toe zijn aan nieuwe bumpers, maar het kan nooit in de duizendtallen lopen. Meer dan 100 lijkt me al onrealistisch. In dat opzicht vindt ik deze prijzen ook nog zeer redelijk
@wachtmaartotmijnvtecinkicktyo: originele mallen opduiken uit een oud vergeten magazijn, mallen aanbieden aan de spuitgieterij, klaar.
Als hier al kosten zijn gemaakt die terugverdiend moeten worden dan zijn dat de 16 lagen management die de wereld rond zijn gegaan om hierover te vergaderen.
@nietcreatief: nah. Als Autostyle het kan… :)
Als er zulke vraag is naar bumpers voor oude Delta’s zou ik ook upgrades van de remmen gaan verkopen.
@mashell: Ik neem aan dat Brembo wel wat heeft liggen.
Goeie deal! Koop je een oude Delta, geeft deze een Intergrale look, en swap er een fijne 1750TBI in.
@dutchdriftking: Ik denk dat die minder mooi loopt dan de originele motor. Die ademt door een rietje.
@karaya: klopt, maar kost maar een fractie, ook wat waard.
Tsja, als het nieuwe spul wat in de showroom staat niet meer verkoopt dan maar oud spul opnieuw gaan produceren. Ik kan niet wachten dat de 156 en Multipla weer leverbaar is!
Er is een filmpje hierover gemaakt door FCA. Daarop zijn de oude machines waarmee de bumpers gemaakt worden te zien.
https://youtu.be/_R-uOZcqeI0
Fijn om te horen. Hoog tijd dat ze dat deden. Auto komt uit dezelfde fabriek als mijn barchetta, dus hopen dat de barchetta de volgende is. Bumpers zijn inmiddels af en toe best lastig om aan te komen.
@barchettadriver: af en toe?? Hoe vaak heb je een nieuwe bumper nodig dan??
Het blijven gewoon echt gave auto’s. Ik wou dat ze een moderne variant op deze maakte. Vraag me af of ze de concept car nog echt gaan maken. Zou echt fantastisch wezen. Denk het helaas van niet.
@nissanfairladyz: je praat regen jezelf en je geeft zelf antwoord ook. Dat is echt schattig
@nissanfairladyz: ze hebben een moderne variant gemaakt maar dat was een designer ding, stoer als Buckler. Verkocht dus buiten Italië voor geen meter.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).