Zo ziet een post-plofkraak RS6 eruit

Auteur: , 54 Reacties

Paar poetskrassen, beetje uitlijnen en wat TLC. How hard can it be?

Het zijn van die nieuwsberichten waarvan je niet eens meer opkijkt. ‘Real Madrid wint weer eens’, ‘Dit is de nieuwe stoeipoes van Jenson Button’ en ‘@Jaapiyo heeft iets tegen frontoverhang‘. Daar hoort de kop ‘Gestolen RS6 gebruikt bij plofkraak’ gewoon bij. De power-wagon uit Neckarsulm is namelijk een favorietje bij het boevengilde. Een RS6 (rijtest) is bijzonder rap, er passen voldoende criminelen in, ze vatten gemakkelijk vlam en waarschijnlijk zijn ze kinderlijk eenvoudig te stelen.

Of dat ook met deze RS6 is gebeurd is vooralsnog onduidelijk, maar zeker niet uit te sluiten. Dankzij een turbomotor, automaat en 4WD is de RS6 niet een extreem moeilijke auto. Je moet gewoon de hoepel sturen waar je naartoe wilt en een beetje omzichtig zijn met het gaspedaal. Dat was voor de bestuurder van deze RS6 toch een lastige opgave, want de auto kent wat schade waarvan je je afvraagt: “Hoe krijg je het in hemelsnaam voor elkaar?”.

Werkelijk elk onderdeel van deze RS6 Avant in ‘Performance‘-trim is namelijk zwaar gehavend. Dus een enkele rol plus frontale botsing lijkt een aannemelijke conclusie. Kreeg je in Burnout 2 gewoon bonuspunten voor. Het goede nieuws: de motor en transmissie zijn volgens de adverteerder in goede conditie. Tip: zet deze aandrijflijn in een standaard Audi A6, veel leuker voor de sleeper-adepten onder dan andersom. Dat een RS6 overigens zwaar overschat is als overvalauto maakt waarde collega @dizono al eens duidelijk. Zijn 10 aanbevelingen zijn een veel slimmere keuze.

Toch interesse om deze RS6 op te knappen? De auto kost 46.948 euro, maar mocht je hem op de zaak willen zetten kun je de BTW nog verrekenen.

Met dank aan Hanna voor de tip!54 reacties

Kan aan mij liggen, maar dat is geen motor van een rs6 volgens mij?
@baklava: foto 8 wel foto 1 niet
@baklava: op foto 1 is volgens mij een impreza motor.
@ghost: Dat is dus duidelijk iets uit de Ford stal.
@baklava: foto 1 en 8 zijn van verschillende motoren, foto 8 is wel een rs6 blok volgens mij.

Foto 1 lijkt me iets Amerikaans.
@phevtreb: 2e keer vandaag dat ik een reactie typ en er na plaatsen achter kom dat iemand me al geruime tijd voor is geweest. Deze reacties waren eerst nog niet zichtbaar.
@phevtreb: eerst even die refresh button bovenaan rechts klikken. Werkt erg goed.
@ghost: Nee dat doet ie niet, ik herken dit ook, vooral een verschil in verwerking tussen mobiel en desktop reacties..
@jerone: klopt, heb ik ook vrij vaak, behoorlijk irritant.
@galgootje: Ik maak gebruik van autoblog app, en het gebeurt mij vaak dat reacties vaak niet geplaatst worden of dat het even duurt, en dus dubbel omdat ik er al vanuit ga/ging dat het toch weer mis gaat. Ook met het uploaden van spots het duurt tergend lang soms.
@jerone: die refresh knop rechts bovenaan de reacties hebben we het dan over he?! Die twee pijltjes in een cirkel zeg maar. Niet de pagina refreshen!
Is deze bi-turbo of bi-motor..?
Mooie camber plates ook op die eerste foto. Zal wel een foutje zijn.
via Android app
Paar zondagavondjes met wat vrienden en hij is vast weer helemaal top! En anders gewoon weer BOMVOL!! op Marktplaats gooien!
Laat maar waaien…
Aandrijflijn in een A6 Allroad lijkt mij wel erg leuk
Mijn emotionele ik zegt dat je zo’n verdachte tijdens de zitting in de rechtszaal deze foto’s moet laten zien en vervolgens keihard moet laten uitlachen door de hele zaal hoe hij/zij het voor elkaar krijgt om zo’n ‘makkelijke’ auto te crashen.
@granlusso: alsof quattro gelijk betekent dat ze hufterproof zijn :’) Paar jonge gastjes vol spanning in een veel te dikke Audi is gewoon een moeilijke combi.
@stfu: Daar heb je ook gelijk in ;)
Mijn emotionele ik zegt dat je zo’n verdachte tijdens de zitting in de rechtszaal deze foto’s moet laten zien en vervolgens keihard moet laten uitlachen door de hele zaal hoe hij/zij het voor elkaar krijgt om zo’n ‘makkelijke’ auto te crashen. Gewoon om te pesten
@granlusso: Why Autoblog IOS-app? Waarom zeg je eerst ‘Helaas is het niet gelukt om je reactie te plaatsen’, terwijl ie er toch bij staat…
Real madrid heeft verloren.. dussss..
@honeyhanger: dussss, net de laatste Boer zoekt Vrouw gekeken?:p
Wat bezielt iemand nog om een RS te kopen? Volgens mij is er geen auto die zoveel stress oplevert als dat ding. Continu maar in angst moeten leven dat je auto wordt gejat.
Lijkt tenminste niet op andere audi’s.
Real Madrid heeft niet gewonnen vandaag;)
Duidelijk een nieuwe designtaal van Audi.
Zal ik het maar doen? Ok, binnenkort bij…………A&D
Airbags zijn niet afgegaan?
@janmetdelangeachternaam: als je geen gordel draagt …
@st33fie: of als het contact uit is?
@janmetdelangeachternaam:

Die van de bestuurdersstoel wel. De rest misschien uitgeschakeld/onklaar gemaakt?
Kan me wel voorstellen dat je geen afgaande airbag wil als je een stoep op ramt of een andere auto “verzet” in de vluchtpoging
@timberleek: een kennis van mij heeft de passagierskant ook uitgeschakeld. Maar zodra er iemand zit schakelt het systeem de airbags aan.
Die foto met die dynamo op de voorgrond lijkt meer op een subie motor zonde4 IC.
Ontopic.

Erg zonde van dat beest maar dat interieur is nog steeds om te kwijlen. Jezus wat is dat gaaf zeg. Om te knuffelen.
Ik zou het blok en de voorstoelen (omdat het kan) in een Gare Ford Capri lepelen. Grotere remmen er op, kooitje er in en goan!!
@kennone: Nee, daar hoort een Cosworth motor in :)
Nog redelijk aan de prijs
Weer een RS6 minder, keep on the good work.
@citroen4life: domme reactie
Binnenkort bij jetcars in de sjoowroom*
Lijkt hier voortaan wel schadeautos.nl wel .

Eerst een Aston Martin toen een witte ferrari 458 en nu deze RS6 en dat alleen de laatste dagen.
ik weet niet hoeveel rs6 performances verkocht zijn maar ik weet dat nicky romero er eentje recent had genomen en dit ding heeft slechts 10k km erop staan, kans dat ie van hem is/was ?
@arashrsf: als je goed kijkt is het een Franstalig exemplaar.
@arashrsf: Lijkt mij niet aannemelijk. Instellingen zijn oa in het Frans.
@arashrsf: op de foto bij VD Akker staat Nicky Romero tussen zijn oude en nieuwe RS 6 in.
Misschien is het niet eens zijn eigen schuld maar aangetikt door een medeweggebruiker. Makkelijk stukkie zo zonder de oorzaak te kennen.
Snap niet waarom Audi ff haar best doet zodat ie minder gemakkelijk te stelen is of een betere track&trace of iets dergelijks.
@stfu: het is niet aan Audi maar aan de eigenaar om zijn of haar eigendom te beschermen. Echter levert Audi heeft wel diverse beveiligings systemen.
Echt zonde
Hoe durf je nog zoveel te vragen voor zo’n RS6..
Ik heb bij deze auto gestaan! Hij heeft een tijdje bij een schrootbedrijf gestaan in BelgiĆ«. Ik zal de foto’s binnenkort eens uploaden
Ik denk dat degene die dit gedaan heeft stompen verdient van 3 personen; 1 een bankier. 2 de eigenaar van deze auto. En 3 een auto liefhebber. Gvd een beetje zo’n dikke auto gebruiken om tegen een pinautomaat te rijden.
Haha, nu lijkt het meer op een Mitsubishi Outlander! Een gecrashte, eveneens…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).