Zucht… Recall Porsche Cayenne wegens Dieselgate

Auteur: , 29 Reacties

Versch van de persch.

Zucht... Recall Porsche Cayenne wegens Dieselgate

Zojuist is bekendgemaakt dat Porsche de Cayenne met 3-liter dieselmotor moet terugroepen op last van de Duitse minister van Transport en Discriminerende Tolwegen: Alexander Dobrindt. Er is vastgesteld dat de SUV’s sjoemelsoftware bevatten en het hele verhaal moet op kosten van Porsche worden gefixt.

Dat de auto’s zijn uitgerust met malafide programmatuur is aan het licht gekomen tijdens onderzoek dat door Porsche zelf is uitgevoerd. Het merk is ermee akkoord gegaan om de geïnfecteerde auto’s terug te roepen en het probleem op te lossen. De kosten neemt de fabrikant voor eigen rekening.

Ondertussen hakt Dobrindt vrolijk verder:

There is no explanation why this software was in this vehicle. These vehicles are equipped with modern emissions controlling technology so we think these vehicles are technically able to stick to emissions limits and we therefore believe Porsche will quickly be in a position to bring the software into conformity (with the law)

Het gaat om in totaal 22.000 Cayennes (rijtest) in Europa, waarvan 7.500 exemplaren in Duitsland zijn verkocht. Mogelijk moet ook de VW Touareg (die eveneens met dit blok werd geleverd) terug naar de dealer, maar da’s nog niet bevestigd. Volkswagen zou wel volledig meewerken aan alle onderzoeken, evenals Porsche.29 reacties

Ze begrijpen niet hoe de sjoemelsoftware in dit model komt ? Nou ik wel; het zat gewoon in het gold-master image van de Bosch ECD16 die ze voor elk model gebruikte; bewust of onbewust blijkbaar ….
@dawwg: Boeiend! Milieuhippie en duurzaamheids geleuter allemaal. Ben het kotsbeu met die onzin! Gewoon pin onderin en blaffen met die karren!!
@venividivici: als de speelgoed industrie jaren lang de consument voorliegt over kankerverwekkend stoffen die toch wel in hun producten blijken te zitten zeg je toch ook niet: doorspelen met die bende, niet zeiken! Het is gewoon fout wat ze hebben gedaan, punt.
@timobac: Ach… ik leef nog na al dat speelgoed vroeger en m’n kids spelen nu ook gewoon vrolijk en gezond. Dus allemaal storm in een glas water gezeur/paniek!
@venividivici: dus omdat jij en jouw kinderen géén kanker hebben gekregen (gelukkig), zijn al die kindjes die ’t wel hebben gekregen van de weekmakers zeurpieten? Seriously?
@henk_he: Zucht… gaan we zo’n discussie voeren ja? Ik pass! (by the way, is nooit bewezen dat die dat gekregen hebben van alleen weekmakers)
@venividivici: Nee maar ondertussen krijgen dagelijks mensen kanker, en hebben we geen idee waarom.

Maar nee, het is allemaal niet waar, het is allemaal onzin. De wereld is zoals je hem ziet. Krijg je (long)kanker, dan heb je gewoon pech gehad. Pff, wat leef jij in een simpele wereld.
@fanboy: Nee, ik leef in een realistische wereld. Face it boy!
Het bedrog van VW en diens submerken ettert maar door.
Schaamteloos, het gedrag van de betrokken Duitsers op dat niveau.
Hou op met die onzin. Waarom willen jullie VW kaput maken?
VW=audi=porsje
Jullie zijn jaloers, wij zijn de beste en de mooiste en snelste. Best gekocht ieder een wil ons.
VAG is the best.
@achmedvw: Don’t blame the messenger…

Bovendien, een concern met zulke hoog aangeschreven merken die iedereen wilt hebben omdat ze het allerbeste zijn zal toch niet ten onder aan een paar schrijfseltjes hier op Autoblog…
@achmedvw: VAG is the best at sjoemelen tegeneoordig, auto nieuws is bijna niet anders als sjoemelen, sjoemelsoftware was niet voor niets het woord van 2017 of 2016 not sure.
@bmwfreak038: VAG was dus niet het beste in sjoemelen, want dan zorg je dat je niet gepakt wordt. Maar BMW daarentegen is er goed in en valt alleen door de mand door Mercedes!
@bitd: dat moet nog maar blijken, maar VW heeft het wel heel bont gemaakt.
@bitd: tsja BMW Bij Mercedes Weggegooid
@achmedvw: hahaha ja joh! Bedankt voor de lach!
@achmedvw: haha proest…vag is the best…hahhahahaha
Dit is slechts de helft van het nieuws, de minister heeft tevens verdere toelating van de auto verboden: https://www.motor-talk.de/news/pflicht-rueckruf-und-zulassungsstopp-fuer-cayenne-diesel-t6100293.html
@dick1980: ze krijgen er terecht van langs…
“… auto’s terug te roepen en het probleem op te lossen.”
Wat is het probleem dan? Hoe vaak staat de gemiddelde voetbalmoeder met haar Cayenne op een emissie-testbank?
@basvspr: het ligt dan ook niet aan de voetbalmoeder..
@bmwfreak038: het ligt nooit aan de voetbalmoeder..
“Geinfecteerde auto’s” alsof ze door een virus zijn getroffen…
@amg65: VAG is de virus… Wat ze ook kopen geraakt geïnfecteerd…
Dat de auto’s zijn uitgerust met malafide programmatuur is aan het licht gekomen tijdens onderzoek dat door Porsche zelf is uitgevoerd.

Haha dat daar nou een onderzoek voor nodig is.
Ze zullen het niet geweten hebben.
Macan zal ook wel snel aan de beurt zijn.
Dobrindt is van de CSU en (dus) uit Beieren. Zul je zien dat BMW en Audi vrijuit gaan en VW en Porsche aan de schandpaal moeten.
@mashell: Neem aan dat Audi hetzelfde blok heeft gebruikt voor de Q5/Q7 en de A4 en hoger. BMW hebben ze nog niet van iets kunnen betichten behalve dan de kartelvorming. Ben benieuwd.
en de q7?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).