Porsche 993 Carrera 4S: classic rijtest en video

Auteur: , 87 Reacties

De Porsche die door de puristen als "de laatste echte Porsche" wordt bestempeld. We gingen ermee op stap om te kijken of deze auto z'n cultstatus verdient.

Eind 1993, precies dertig jaar na de introductie van de eerste 911 (901) werd het laatste model Porsche 911 geïntroduceerd die over een luchtgekoelde motor beschikte: de 993. Door de liefhebbers wordt de 993 (die begin 1998 door de vloeistofgekoelde 996 werd opgevolgd) gezien als “de laatste echte Porsche” omdat het merk na de 993 een andere weg insloeg. Niet alleen werden vloeistofgekoelde motoren na de 993 standaard, Porsche ging in de periode na de 993 ook ineens SUV’s bouwen en werd steeds meer een merk voor de (welgestelde) massa. Niet iedereen kon die move waarderen, maar feit is dat Porsche het beter doet dan ooit.

Enfin, de 993 is dus “de laatste echte Porsche” als we de critici mogen geloven, tijd om eens uitgebreid uit te zoeken of deze 911 terecht gehyped wordt. De laatste 993 rolde vier dagen na het overlijden van Ferdinand Alexander Porsche van de band: een Mexicoblauwe Carrera 4S, bestemd voor acteur Jerry Seinfeld. Er werden ongeveer 70.000 993’s gebouwd van de opvolger van de 964.

En nu we de 964 genoemd hebben: de deuren en het dak van de 993 en 964 waren identiek bij beide generaties. De 993 was dus eigenlijk een verbeterde versie van de 964. Toch gaat het te ver om de veranderingen slechts als facelift te benoemen. De 993 kreeg een (op de eerder genoemde overeenkomsten na) compleet vernieuwde body waarbij de bredere wielkasten met name opvallend waren. Die spatborden hadden echter een functie want door de nieuwe aluminium multi-arm wielophanging was er meer ruimte nodig om de wielen te kunnen herbergen. Deze bredere, stabielere wielophanging hielp enorm om de beruchte tricky rij-eigenschappen (overstuur bij gas los) tegen te gaan waarom eerdere 911’s zo bekend stonden. Qua aandrijflijn waren er ook verschillen met de 964: een handgeschakelde zesbak was voortaan standaard en in 1995 werd voor het eerst mogelijk de Tiptronic automaat via het stuur te bedienen, iets wat destijds een unicum was voor straatauto’s.

Porsche 993 Carrera 4S engine

Voor de auto die wij rijden is er ook een belangrijke wijziging: de layout voor de vierwielaandrijving werd namelijk gebaseerd op die van de Porsche 959, waardoor er niet drie maar twee differentiëlen in de auto zaten. Het derde differentieel werd vervangen door een Visco-koppeling. Deze aandrijflijn was een stuk lichter dan de vierwielaandrijving van de 964 en mede daardoor was er een stuk minder onderstuur dan bij eerdere vierwielaangedreven Porsches.

Porsche 993 Carrera 4S

De Carrera 4S kreeg de body van de 993 Turbo. Eigenlijk ontbrak alleen de vleugel (en uiteraard de turbo onder de kap), maar verder was de auto gelijk aan de Turbo, inclusief de zwaardere remmen die ervoor zorgen dat je in 2,6 seconden stilstaat vanaf honderd kilometer per uur. Omdat dit een auto is uit 1996, is deze voorzien van de sterkere Varioram motor met 285 pk. Een sprint naar de 100 koste 5,3 seconden en de topsnelheid is 270 kilometer per uur. Dat is iets trager dan de Carrera-modellen, wat te wijten was aan de 30 millimeter uitgeklopte spatborden. Die waren nodig omdat de aandrijflijn wat meer ruimte nodig had. Door de bredere spatborden had de Carrera 4S meer last van rijwind, waardoor de topsnelheid iets lager uitvalt.

Porsche 993 Carrera 4S wiel

Bij Gina Classics mochten we een exemplaar lenen in bijzonder fijne toestand. Deze Carrera 4S uit 1996 heeft slechts 21.000 kilometer afgelegd in de achttien jaar nadat hij uit de fabriek rolde. Het interieur is nog puntgaaf en we kunnen niets minder zeggen van de buitenkant. Het omdraaien van de sleutel levert dat vertrouwde boxergeluid op dat we zo goed kennen van oudere Porsches, maar toch: dit klinkt een flink stuk verfijnder dan een 964, 930 of zelfs de 993 Carrera RS die we eerder reden. Misschien komt het door de semi-nieuwstaat, maar ik ben nog niet erg onder de indruk. Na een stukje warm rijden gaat het gas er voorzichtig op. De trommelvliezen worden iets meer gekieteld, maar nog steeds snap ik niet zo goed wat de liefhebbers nou zoveel mooier vinden klinken dan de 996, die reed ik een tijdje terug ook en dat klonk agressiever dan deze 993. Een korte bocht, ik schakel terug naar twee, de naald staat op 3000 toeren, het gas erop, en dan heb ik ‘m door. Bij iets meer dan 5000 toeren doet de Varioram zijn werk en komt er een bak extra herrie bij die een grote grijns op mijn gezicht tovert. Ok, dit klinkt wel serieus lekker!

Porsche 993 Carrera 4S interieur

De Carrera 4S rijdt verder zoals je mag verwachten van een vierwiel aangedreven Porsche 911. De auto voelt solide, voorspelbaar en zelfs op het randje van grip haalt het ding geen gekke grappen uit. Te hard de bocht in is mild onderstuur, te vroeg op het gas en de neus wil naar buiten. Ga je vervolgens te abrupt van het gas dan wil de kont wel iets naar buiten, maar je moet behoorlijk de hooligan uithangen om dat te forceren. Slow in, quick out is het devies. Als je deze auto “clean” rijdt heb je bakken met tractie om de bocht hard uit te komen en dat kan erg veel voldoening geven. De remmen zijn ronduit indrukwekkend te noemen, echt knap hoe Porsche toen al in staat was auto’s bizar snel tot stilstand te brengen.

De zescilinder boxer van deze 993 is voorzien van een fijn schakelende handbak met zes versnellingen, dat was standaard op de Carrera 4S. De originele aankoopfactuur zit nog bij de auto, die volledig door officiële dealers van Porsche onderhouden is in zijn leven bij drie verschillende eigenaren. Kosten voor dit frisse exemplaar: €132.500 euro bij Gina Classics.

DAT ASS

Is dit de ultieme Porsche? Op een aantal gebieden wellicht wel. Het is natuurlijk aan smaak onderhevig, maar ik vind de 993 Carrera 4S persoonlijk de fraaiste van alle Porsches. De cleane lijnen, de brede heupen, het ontbreken van een spoiler, de net iets sportievere bumpers: voor mij is het plaatje af. Qua interieur heeft deze auto ook nog dat heerlijke “oude 911 gevoel”, wat ik ook heerlijk vindt. Het geluid is tof, misschien wel het beste 911 geluid als ik het vergelijk met de standaard uitvoeringen van modernere 911’s. De rij-eigenschappen zijn dik in orde maar niet beter dan die van een 997. Er zijn argumenten voor en tegen het voetstuk waarop de 993 zich bevindt, dat is zeker. Feit is dat ik het een fantastische auto vind. Maar ik vind andere Porsches ook zo tof, ik kan niet kiezen. Zeggen jullie het maar!87 reacties

PRACHTIG!!!
Dit vind ik de mooiste Porsche tot nu toe!
Altijd heerlijk zo’n 993! Spot ze met plezier :)

Lekkere test

993 <3
Erg mooie auto deze 993 4s, wat betreft de ultieme Porsche? Nee, maar het zit wel een heel eind in de goede richting.
De mooiste 911 aller tijden. Deze uitvoering is bijna perfect, als 2S was het de ultieme Porsche 911 geweest!

Helaas zien mensen van mijn leeftijd, twintigers, dertigers, deze auto financieel steeds verder uit hun bereik glippen.. De droom van vroeger, blijft de droom van nu.. :(
Porno. Mag ik dat zeggen, ja dat mag ik zeggen
Helaas inmiddels allemaal veel te kostbaar. Ook te zien aan de huidige eigenaren: blanke, hoogstwaarschijnlijk welgestelde mannen diep in hun midlife-crisis met een sportief petje op die er als een oude oma mee rijden.
@gash: no way dude! Koop de mooiere sc of 3.2, de voorloper van de 964. Nog redelijk betaalbaar…ben 35 dus wel petje but no crisis yet! Fun ;)
@peterpan72:

Ook de prijzen van die modellen stijgen inmiddels explosief, maar zijn natuurlijk nog lang niet op het niveau van de 993. Van de prijzen voor bijvoorbeeld een ”echte” 964 coupe met handbak wordt je inmiddels natuurlijk ook niet echt vrolijk.
@gash: een goede sc koop je tussen de 20a30k, 964 ook. Nadeel tot de 996 is dat het eigenlijk geen autos zijn die je het hele jaar rijdt. Dus je hebt nog een daily driver nodig. Echter koop je een goede (niet bij the gallery) dan stijgt hij alleen maar in waarde…rijd je bijna gratis :)
@gash: eh… De vraagprijzen stijgen explosief. Transactieprijzen niet.
Schitterend! In mijn ogen zeker de ultieme 911, het vloeiende sportieve design en de heerlijke boxer. Jammer dat door de relatieve schaarste en de algehele klassieke 911-hype prijzen tegenwoordig torenhoog zijn. Blijven dromen nog even de eerstkomende tijd…
@rickr: zeg maar gerust zeepbel
Porsche is sowieso het ultieme merk ooit!
@quattromeister: volgens mij is je uitspraak niet bepaald correct nederlandsch en is je nickname ook een beetje ongelukkig gekozen.
@papa: De zin had inderdaad wat beter gemogen, Blame de biertjes.
Wat betreft m’n nickname, Porsche Audi thats it.
ooi verhaal Casper en ja voor mij is de 993 de ultieme 911, al gaat de echte purist natuurlijk niet voor een 4S.
Als purist wordt ik helemaal blij van een RS Clubsport.
http://www.germansportscars.net/_contentImages/content_680dt.jpg
@tupperware: iets te veel tupperware die spoiler..doe mij maar een rs zonder
Ik was tijdens het kijken al een comment aan het verzinnen over hoe ik de normaal gesproken saaie grijze kleur stiekem erg goed vind passen bij deze 993 maar toen zei Casper het al…En dan bedoel ik trouwens ook niet dat de 993 saai is maar de kleur staat ‘m gewoon goed IMO.

Raar trouwens die historie met 3 eigenaren die er alledrie niet echt mee gereden hebben, heeft wel iets van sneuheid.

Mbt ‘favoriete 911 ooit ever’; het is niet de 993 voor mij. Ik zou voor een 911 gaan van de laatste bouwjaren van de orginele 911 bouwcode, met G50 versnellingsbak. Volgens mij noemen ze dat het G-model, met de bumpers maar toch nog ‘dicht bij het orgineel’. Daarnaast vind ik, even de verschillende inmiddels peperdure aparte RS specials en dergelijke buiten beschouwing gelaten, de GT3 de interessantste versie dus die wil ik er wel naast dan…997 of -jawel- 996 bitte. De nieuwe 991 doet het ook niet helemaal voor me op een of andere manier.
@jaapiyo: ik snap en voel precies wat je bedoelt! Deze ‘saaie’ grijze kleur is fan-ta-stisch bij de 933.
@888natan: Hij is veel in iris blauw geleverd…persoonlijk vind ik die nog veel mooier…ben je onder de 50 dan neem je deze met zwart leer, ouder? Dan met beige interieur ;)
@jaapiyo: voor die bouwjaren vind ik die fixatie op die G50 bak zwaar overdreven, maar iedereen kakelt elkaar maar na daarover. Ook zonder G50 rijdt het prima hoor. De uitdaging bij zulke oude 911’s is veel eerder een net exemplaar vinden. Tien keer liever een harde met de originele lak en altijd vertroeteld dan een overprijsd afgetrapt stinkhok dat alleen nog leeft bij de gratie van zijn G50 bak..
wat een pracht 911 is dit toch, zeker vergeleken met zijn opvolger de 996.wat mij betreft is er na deze 911 geen mooiere 911 uitgekomen, alles klopt aan deze auto!
Mooiste generatie 911 als je het mij vraagt.
Wauw !!!!! Wauw wauw wauw wauw wauw !!!! BEN VERLIEFD !!!!
Zeker niet de ultieme porsche en zeker niet voor dat bedrag. Ik zou een 997 GT3 kiezen of een gloedje nieuwe 991 4s. Beide sneller, moderner en beter. Maar mooi blijft de 993 wel.
Hank Moody! Oh nee, hij is dicht… Jammer…
@svenska_aeroplan_ab: die reed 964 en 997 dacht ik. Laatste seizoen niet gezien. Afgehaakt, same old, same old..
@CasperH:
Niet om te zeiken hoor, maar je had best even mogen vermelden dat de Nederlander Harmen Lagaay verantwoordelijk was voor de mooiste 991 ooit.
De latere lust ik niet, te klinisch, te perfect en vooral, te groot.
Blijft een mooie auto maar 132k voor een 18 jaar oude auto met dito ongemakken en voor deze tijd geen echte sportprestaties meer, wordt het toch een nee. Mocht je een 993 willen kopen, dan is de turbo een betere keus omdat je dan in ieder geval nog wel een serieus snelle auto hebt.

Ik betwijfel of dit als ultieme porsche gezien wordt. Eerder is het de waarde vastheid wat dit soort auto’s interessant maakt. Af en toe een ritje en na 4 a 5 jaar, je geld terug of zelfs geld toe. Dat is waarschijnlijk ook de verklaring voor de lage km stand.
@slk55amg: 132k voor een 993 4s is ook echt belachelijk maar daar heeft dat gina classics een handje in…in de categorie wat een gek er voor geeft zetten ze er zo’n prijskaartje op..voor de helft van dit bedrag kan je ook genoeg 993 4sen vinden…
@slk55amg: Turbo is niet per definitie een betere keuze bij de 993. De kosten in gebruik en onderhoud zijn aanmerkelijk hoger. De 4s vind ik persoonlijk een mooiere auto door het ontbreken van de vleugel waardoor vormen beter tot zijn recht komen. Daarbij zijn de prestaties wellicht niet meer ‘up-to-date’, maar je hoeft je er ook niet voor te schamen. Rijden door de binnenlanden en bergen is een feestje met de kart-achtige response en het heerlijke geluid van achter je.
Ik heb mij laten vertellen dat dit kwalitatief de beste 911 ooit is. Porsche was zo nauwkeurig dat het te lang duurde om er eentje te maken. Ik heb de eer gehad om met een 993 Turbo te rijden, wat een geweld en zeer snel. Zeer fijne auto en zeer stabiel. Zelfs het zweverige op de voorwielen bij hoge snelheden is bij dit model redelijk onder controle.
In mijn ogen de mooiste luchtgekoelde 911…
Tja, lekkert……Alleen die lease kleur…..Bah!
Tof artikel, benieuwd naar filmpje! Zo thuis eens kijken :) (mooi retro-elementje, die carkit incl Nokia!!)
Erg mooi auto, maar voor dat geld heb je ook een nieuwe 2014-er!
Casper! Zouden jullie een HD-gallery’tje willen opzetten om ons van wat wallpaper-porno te willen voorzien?
Mooie auto, beetje saaie revieuw, leuke feitjes allemaal blaaaa, maar hoe voelt het nou? Ik mis het hele rijden
De GT2 hiervan was ook zo’n monster (Ik weet uit mijn jeugd nog een fotoserie van Autovisie met een geel exemplaar en een pin-up-model.). Inderdaad de mooiste 911.

Natuurlijk heb ik hier veel te veel mee gereden in de originele Need for Speed!
@oranginas: ha! Weet precies wat jij bedoeld. Monique Sluijter in een rood latex pakje liggend op een banaan gele GT2. Waren fraaie foto’s :)
Variocam = Vtec maar dan iets minder goed. Leuke 911 voor Paris-Dakar op straat.
@Sracerr: 993 heeft geen variocam, maar dat terzijde…
@p993: staat ook in het artikel vermeld (variocam). Kan je je nader verklaren?
@camber24: Varioram. Scheelt een letter, technisch is het een gigantisch verschil. Variaram s een systeem dat de lengte van de inlaat buizen bovenop het cylinderblok kan aanpassen. Bij lage toeren zijn de buizen lang, hoge toeren (vanaf 4500) worden ze een stuk korter. Het voordeel van dit systeem is dat het koppel beter over het toerenbereik gesmeerd kan worden.

Het gevoel is wel alsof je met een variocam of turbogeblazen motor rijdt. Ineens gaat alles los en je wordt ineens goed hard in je stoel gedrukt. Heerlijk gevoel.
@gijsso: aha, dacht dat het typo was, vandaar. Dank je wel voor je uitleg. Doet me denken aan de systemen die Ferrari ook gebruikte in hun F355 en 550 Maranello.
Grappig hoe AB het artikel over de 993 RS heeft weggepoetst van de voorpagina.
Wel vaker gekeken naar elfjes van type 993, maar deze prijs kan ik echt totaal niet volgen… Off the scale!!
@camber24: Eens, deze slaat wel héél erg door. op 7K na even duur als een nieuwe C4S.. Dit zijn geen auto’s meer, dit zijn beleggingsobjecten..
@Jochempie: beleggingsobject, waarbij Gina hangt tussen een boilerroom en een kuchende man in een regenjas.
@camber24: Ongetwijfeld zul je deze auto 20 jaar moeten bezitten, voordat je een euro verdient, nadat je ‘m in 2014 bij Gina Classics hebt aangeschaft. Maar ja… je weet maar nooit.
@camber24: yep; gelukkig zijn de gewone een stuk betaalbaarder! Kopen voor het te laat is joh!!
@p993: lees in een verdere reactie dat je er eentje hebt, een cabrio. Jaloers!! Voor mij blijft het nog even bij kijken. En sparen ;-)
@camber24: mooi doel om voor te sparen! Maar het dromen is ook mooi…
Gave Porsche, maar €132.500,- is wel een onvoorstelbaar veel geld voor een mooie 993…..
@launchcontrol: eens…132k slaat echt nergens op
Toen ik nog geen auto’s verkocht maar Sous-Chef was in een restaurant in Buitenveldert kwam Bart de Graaf vaak wat eten en stond zijn 4S te glimmen voor de deur.Wat een geweldige auto en wat een geweldige vent waren dat en imo zijn dat nog steeds.Elke keer als ik een 993 4S zie, krijg ik een glimlach op mijn kop.
Overigens hulde voor het mooie stuk.
@sydney: bart had geen 4s, het was een antraciet blauwe 993 carrera
@maarten020: Bart reed zeker een 4S
@sydney: het was een s en geen 4s..desalniettemin een prachtige bak
https://www.youtube.com/watch?v=J7zLXjz2vVM&feature=youtube_gdata_player

@maarten020: Ik ken dat filmpje en al zegt helaas niets.Ik geef je gewoon gelijk.Ik heb simpelweg niets om mijn gelijk te bewijzen,en had ik dat wel snap ik er tot hede ten dagen nog niets van hoe ik op deze site foto’s en of filmpjes kan doorbrowsen.Ik weet alleen wat ik die auto heel vaak zag en al heel lang niet meer professioneel meer in de keuken sta.Maar feit is; ik ben de best kokende autoverkoper,en de beste autoverkopende sous chef.
@sydney:
Ach, Google op zijn naam en 993 is niet heel moeilijk.
http://www.youtube.com/watch?v=J7zLXjz2vVM

De reden dat hij in een S reed ipv. een 4s werd in het filmpje ook gegeven. Enkel de S kon in tiptronic geleverd worden, een voorwaarde voor bart om er mee te kunnen rijden.
@sydney: Desalniettemin mooi verhaal, bedankt :)
Mooie bijdrage weer op autoblog. Zeer fraaie 4S! Voor mij te duur en overgewaardeerd, maar morgen met alle plezier weer een ritje in de 993 cabrio…met het dakje open krijg je ook nog wat meer mee van de boxer.
De vraag of de 993 4S de ultieme is vind ik wat onzinnig; casper zegt het al: da’s voor iedereen anders.
Die €132.500 slaat trouwens helemaal nergens op.Er staan nog genoeg hele mooie 4S’ te koop.Je moet alleen vinden.Maar dat geld(t) voor alle door Gina Classics gesponsorde filmpjes van hun voorraad.Of ze moeten daar met ingebouwde gingantische marges werken,want je ruilt er vaak weer iets exclusiefs weer voor in.Of er zit iemand die het begrip van inkopen nog niet begrepen heeft.Of ze schrijven met een hark.
Ik hoop op het eerste,maar denk het laatste.
@sydney: 100% eens! Echt belachelijk wat dat gina classics voor hun auto’s vragen…waarschijnlijk is gedachtegang erachter. .zet er een belachelijk prijskaartje achter die totaal niet marktconform is en er zal vast wel ergens een gek rondlopen die erin trapt…
@maarten020: Waar wij het op het ene vlak oneens kunnen zijn,zijn we het elders inhetzelde topic weer hartstikke eens.

Ik vind dat mooi.
@sydney: daar ben ik het niet mee eens! ;-)
Uitstekend verhaal. Maar het zou prettiger zijn als het wat minder gemaakt overkomt. Hou op met die grimasjes, vreemde handbeweginkjes, scheer je, koop een bril die beter bij je past en ben jezelf. Inhoudelijk klopt het wel.
@kempenaer: ik zou zeggen focus je iets meer op de inhoud en relativeer de vorm een beetje. Voor je het weet ga je namelijk te veel focussen op vorm, vergeet je de inhoud en eindig je in een Audi…qua inhoud een VW, qua vorm geforceerd proberen op hetzelfde plan te staan als de premium aanbieders. Pas een (VW-)badge die bij je past en ben gewoon jezelf zou je eigenlijk tegen zo’n Audi moeten zeggen.
@kempenaer: bedankt voor de stylingtips.
Verder is zilvergrijs een fantastische kleur op een goed ontwerp. Een slecht ontwerp wordt door zilvergrijs nog meer ontmaskerd. Zilvergrijs saai noemen, vind ik persoonlijk altijd nogal onbenullig.
Blijft een heerlijk model. En als Carrera 4(S) gewoon een lekkere dikbil.
De 996 was eigenlijk de minst aantrekkelijke 911 maar dat kwam door de koplampen. Ronde koplampen op de 996 van begin af aan dan is er geen 911 die er negatief uitspringt. 911,964,993,996,997 en 991, allemaal Porsches die precies in het tijdbeeld passen om begeerlijk te zijn. 911 forever!
@aadr: Ik denk dat de koplampen van de 996 binnenkort door menigeen Porsche liefhebber een bestaansrecht worden toegekend, en dat de 996 binnen een aantal jaar ook lekker zal gaan stijgen in prijs. Het zal nooit een 993 worden, maar het millennium-tijdperk heeft Porsche zeker geen windeieren gelegd.
@Jochempie: ik zie dat niet snel gebeuren. ..als je de 996 vergelijkt met de elfjes voor en na is het echt het lelijke eendje in de rij
Mijn oom heeft een 993 4S, naast een RS2 en ander leuk speelgoed, die vrij recent door Paul Vlasblom (aka Driftking) op punt is gezet. Heb er nog niet in kunnen rijden maar dat komt hopelijk binnenkort nog.
132000eu ook wel 290.000 gulden… Ja nee precies!
Toch begin ik die Porsche-puristen steeds beter te begrijpen. Laatste van z’n soort… Misschien wel de laatste mooie Porsche imho
Zekers zekers mooi maar ik weet het niet… 964 turbo zwart… Bad Boys…. Jeugd dingetje…Lastig lastig. Die nieuwe vanaf 996 laat ik sowieso links liggen.
Porsche is de ultieme sportauto, maar ik weet niet of de 993 de laatste echte Porsche is. Porsche trekt zijn lijn altijd goed door ( ja inclusief de 996) Qua ontwerp vind ik de 991 net zo sterk als de 993, maar qua rijden verschilt het als dag en nacht met elkaar. Leuke review, leuke auto, goede presentatie en de tekst leuk om te lezen.
Doe maar dan
Meest overrated Porsche ooit.
Ik heb liever een goede 996, die rijden zoveel beter dan deze.
@Casper; leuk filmpje maar aan het einde een kleine misser als je het over dit exemplaar hebt; allereerst lijkt het me niet dat je een exemplaar met 20k op de teller gaat gebruiken als daily driver, maar belangrijker nog: een auto van meer dan 15 jaar oud die ca 132k waard is, is niet bepaald bijtellingsvriendelijk… Dat levert een bijtelling op van 35% over 132k en dus bijna € 4.000,- per maand… Een nieuwe 991 koop je vanaf 110k en levert maar 25% bijtelling op en dus “maar” € 2.300,-. Dus mooie auto, maar die koop je niet omdat het zo gunstig is voor je portemonnee…
@1000bochten: daar heb ik het niet specifiek over dor exemplaar. Er zijn natuurlijk 993’s voor veel minder geld te krijgen ;)
@CasperH: dan ben ik het helemaal met je eens; koop je een exemplaar met meer kilometers voor 35k, dan heb je een relatief gunstige bijtelling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).