Dit is de Spyker B6 Venator Concept, vanuit alle hoeken

Auteur: , 48 Reacties

Daar is 'ie dan: het nieuwe tweezits sportwagenproject van Victor Muller de Chinezen bij Youngman, de B6 Venator. Deze 'jager' staat op een volledig aluminium platform, en zijn koets is compleet uit koolstofvezel opgetrokken.

De B6 Concept meet 4.347 mm x 1.882 mm, en heeft een wielbasis van 2.500 mm. Dankzij zijn compacte afmetingen en lichte materialen komt het ‘kerb weight’ (alle vloeistoffen, volle tank, geen bestuurder) niet boven de 1.400 kg uit.

De dwarsgeplaatste V6 (in het midden, achter de bestuurder) is gekoppeld aan een zestraps automaat, en levert 375+ pk aan de achterwielen, maar de B6 is niet gebouwd op een Lotus Evora-platform, zo verzekerde de PR-manager ons.

Het interieur is helemaal des Spykers. Mooi geborsteld aluminium wordt afgewisseld met cognackleurig leer met witte stiksels. De schakelpook is in een verwijzing naar het vliegtuigverleden van Spyker zichtbaar verbonden via de middentunnel (exposed linkage). Via het glazen dak kan je ook mooi van bovenaf een kijkje nemen in de Spyker, hoewel we niet weten of dat het productiemodel gaat halen.

Overigens mikt Spyker al op de eerste helft van 2014 voor een productiemodel. Als die vanuit scratch moet worden opgebouwd is dat misschien wat optimistisch. Maar ja, Muller, die overigens sinds vandaag weer een beetje onder vuur ligt van een paar journo’s (ontzettend oud nieuws eigenlijk), is dan ook een zeer optimistisch ingesteld persoon.