James Glickenhaus werkt aan een nieuwe supercar

Auteur: , 48 Reacties

Het lijkt erop dat James Glickenhaus maar geen genoeg kan krijgen van het (laten) bouwen van speciale supercars voor zichzelf. Na de Ferrari P4/5 by Pininfarina en de P4/5 Competizione gaat hij nu werken aan een 725 kilo wegende carbonfiber auto met 500 pk, die een eerbetoon moet zijn aan de Alfa Romeo Tipo 33.

Glickenhaus is momenteel nog druk bezig met het uitzoeken van een geschikte motor en een carbonfiber chassis. Uiteindelijk moet in 2015, tijdens de autoshow van Geneve, een auto gepresenteerd worden die zo’n 725 kilo weegt en die voorzien is van een twinturbo V6 met 500 pk.

Deze auto gaat een stuk kleiner worden van de P4/5 en de deuren/het dak zouden geïnspireerd zijn op die van de Ferrari 512 S Modulo.

Als merk zal er “Scuderia Cameron Glickenhaus” op de auto komen te staan, de naam van het model zal P 33 zijn. Glickenhaus zegt dat hij momenteel kijkt naar een aantal verschillende motoren (Maserati V6?) en dat hij 2 verschillende carbonfiber tub’s op het oog heeft (Alfa 4C?).

Hoe de auto eruit gaat zien? Dat is nog een verrassing, maar er zal gebruik worden gemaakt van een “Three Wing” design:

we’ll incorporate three wings, nose, roof and rear into the overall shape of the car

Momenteel zijn er slechts plannen voor 1 auto, maar wellicht dat er (bij voldoende vraag) meer gebouwd worden. Glickenhaus overweegt ook nog om met zijn nieuwe speeltje gaan racen. (via: ferrarichat.com)

Deze auto zal ongetwijfeld goed passen in zijn ruim gevulde garage.