Porsche neemt bizarre duikvlucht tijdens Rally Hellendoorn

Gepost op 22-09-2013 om 12:21 door - 50 Reacties »

Porsche neemt bizarre duikvlucht tijden Rally Hellendoorn
Holy Sh#tb*lls. Heeft Michael Bay deze rally soms geregisseerd?

Dit gebeurde gisteren tijdens de short rallyproef van de Hellendoorn Rally. De Porsche 964 RSR van Harry Kleinjan blokkeert bij het aanremmen van bocht en begint rechtdoor te glijden. PETS. In volle vaart tegen de geïmproviseerde vangrail, die zich transformeert tot lanceerrail. De rallybak schiet over de omheining heen, verliest onderweg nog een paar wielen, en komt op zijn dak in het nabij gelegen water terecht.

We maken niet vaak fysiek geluid bij het bekijken van crashvideo’s, bij deze beelden vlogen er toch wat overmatige kreun- en schreeuwgeluiden in het rond. Bekijk het zelf, in onderstaande video. (via BOVAG)

De bestuurder en navigator werden zonder verwondingen uit de sloot in Aadrop getrokken. Harry Kleinjan lag uiteraard meteen uit de Short Rally, waar hij bovenaan in het klassement stond. Video van de redding.

En tot slot, de berging van het wrak

Voor op de sociaalmedia: een GIF’je van de plonscrashduik.

50 reacties  toon alle reacties
The Flying Porschemen…
@Soulmaster: Een exclusieve auto schrijf je niet af. Die restaureer je ;)
Schitterend, wat een heldencrash!
Als je dan toch van de baan gaat dan kun je het maar beter in stijl doen.
@theghost: dat was mij ook al opgevallen.
Dit mag de organisatie ook aangerekend worden.
Die barriers horen aan elkaar vast te zitten, maar hier staan ze gewoon los.
Het gevolg is, dat je eigenlijk net zo goed een paar hooibalen had kunnen neerleggen, want die barriers zijn pas sterk als ze vastzitten.
Die eerste barrier wordt gewoon aan de kant geduwd en de porsche ramt de tweede op de kopsekant, waardoor de voorkant hapt en de auto erover vliegt.
De Nederlandse kudtmentaliteit in drie filmpjes te zien….er is een ongeluk voor je neus, mensen zitten bekneld in de auto, het eerste dat je pakt is je telefoon en begint met filmen/foto’s maken, vervolgens lach je nog een beetje en plaatst een opmerking over een wiel dat daar ligt. Vervolgens blijf je staan met een attitude van: “niet mijn probleem, vriend.”

En dan maar klagen dat de maatschappij zo achter uitgaat….het begint bij jezelf hansworst!

Gelukkig dat er tenminste één iemand helpt…
Gas bleef hangen dus geen rijdersfout.
Even van de rem gaan had dus niet geholpen want dan was de Porsche bij die snelheid toch niet ingestuurd en de klap nog groter geweest.

Wagen is ondanks de klap redelijk ok.
Kooi volledig intact, kast heeft wel een klap gehad, kevlar schermen zijn natuurlijk wel allemaal kapot.

Lees veel over het gebrek aan hulp, maar dat moet toch wat genuanceerd worden denk ik. Het filmpje stopt 3 seconden nadat we in het water zijn beland, dan kun je niet verwachten dat er al 20 man in het water staan…
Er waren twee officials die onmiddellijk het water in zijn gegaan en ons eruit geholpen hebben. Bedankt Johan en Dennis !
Meer mensen erbij heeft op zo’n moment niet veel zin denk ik.

Enfin, allemaal goed afgelopen en de wagen die komt zeker terug op de rallypaden.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!