Speel Gran Turismo en ontvang een echte racelicentie

Auteur: , 44 Reacties

Button-bashen was nog nooit zo belonend.

Heet nieuws vanaf het nerdfront: met de nieuwe Gran Turismo game die 16 November op de markt verschijnt kan je een heuse racelicentie verdienen.

Al sinds 1997 kunnen autosport liefhebbers zonder een dikke bankrekening en/of talent hun droom uitleven vanaf de comfortabele bank of Playseat in hun huiskamer. Even tussen de Cheetos door een paar rondjes doen over de ‘Ring of Tsukuba, wie wil dat nou niet?

Dit jaar komt er, als de planning gehaald wordt, weer een nieuw deel uit in de serie. Gran Turismo Sport gaat de game heten en ontwikkelaar Kazunori Yamauchi beloofd ons dat het polygonen-spektakel de mooiste game ooit ever wordt. Eerder lieten we je ook al deze trailert zien met dikke beats en glimmende auto’s.

Nu blijkt echter dat een van de nieuwe features van de game behelst dat je een heuse racelicentie kan halen, waarmee je echte circuits onveilig mee kan maken. Helemaal volgens de huidige trend om de realiteit te mixen met de virtuele wereld. Dat wil zeggen als je van je bank vol met kapotte chips en lege blikjes Red Bull af durft te komen.

Gran Turismo Sport wordt namelijk officieel ondersteund door Ferrari International Assistance de Federation Internationale de l’Automobile, oftewel de FIA. Er zijn regionale en wereldwijde competities, inclusief een ‘FIA World Final’ waarbij Charlie Whiting aanwezig zal zijn als jurylid. Voor de onwetenden: Charlie Whiting is degene die bij alle Formule 1-races de startknop induwt. Je kunt racen in de ‘Nations Cup’ en in de ‘Manufacturer Fan Cup’, waarbij je respectievelijk uitkomt voor je land of voor je favoriete fabrikant.

Als je goed genoeg bent, kun je een officiĆ«le FIA Gran Turismo Race License scoren. Lekker belangrijk zou je zeggen, zo’n nikszeggende virtuele achievement. Hier wordt het echter interessant voor de echte aspirant racers. Door de samenwerking met de FIA wordt je wapenfeit doorgestuurd naar de autosportfederatie in jouw land. Op basis daarvan kunnen zij besluiten je op het echte circuit te laten testen of zelfs om je direct een echte racelicentie geven. Momenteel hebben 22 landen zich al opgegeven voor het programma, waaronder het Verenigd Koninkrijk, onze beide buurlanden Duitsland en BelgiĆ«, alsmede India en China. Of Nederland ook mee gaat doen is nog niet bekend.

Naast dit nieuwe initatief zal trouwens ook GT Academy blijven bestaan.